Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Jönnek az elektromos munkagépek…

2022. szeptember 01. -

A technológia folyamatosan fejlődik, éppen ezért nem is olyan meglepő, hogy az elektromos meghajtás a munkagépek világát is elérte. Aki szemtanúja volt már egy nagyobb mértékű építkezésnek, akkor biztosan látott nagy füstöt kibocsájtó munkagépeket. Az elektromos munkagépek nem generálnak füstöt, ráadásul csendesebb működést biztosítanak. A Komatsu az egyik legnagyobb márka, akik elektromos munkagépekkel foglalkoznak szerte a világban, lényegében ők a piacvezető gyártók ezen a területen. A Komatsu összefog a Proterra vállalattal és tervek szerint év végére megalkotják az első prototípust, a végleges példányokat pedig 2023-2024 között szeretnék megjeleníteni. A technikai specifikációkat egyelőre még nem hozták nyilvánosságra.

Az elektromos munkagépek csendesebben működnek.

Óriási átalakulás elé nézünk, ugyanis azon kívül, hogy a munkagép elektromos lesz, még önvezető képességgel is fog rendelkezni. Anno már Elon Musk is hozzáfűzte, hogy nincs messze az elektromos repülők kora sem, tehát nem meglepő, hogy a munkagépeket is fejlesztik e téren.

 Mire lesz még hatással ez a változás?

 Az áruszállítás területén is teljes átalakulás várható az elektromos munkagépek megjelenésével, mivel kiszoríthatják a belsőégésű motorokat. Mindez azokban az ágazatokban is igaz lesz, amelyeknek a fő tevékenységi köre a városokra koncentrálódik, mert az efféle közegekben fontos a hangmentes üzem. Tipikus példa erre a szemétszállítás, ami hatalmas zajjal jár, főleg azok számára kellemetlen, akiknek az ablaka közel esik az utcafronthoz.

 Az elektromos munkagépekhez is beszerezhetőek alkatrészek, de még munkagép gumiabroncsok közül is válogathatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr2717921505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása