Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

megéri utángyártott alkatrészt vásárolni?

2023. április 06. -

Az autók tekintetében elkerülhetetlen, hogy néha alkatrészt cseréltessünk vagy javíttassunk, hiszen a használatból eredően ezek egy idő után kopásnak indulnak. Jelentős különbségek és eltérések lehetnek az egyes márkák és típusok között, így alaposan át kell gondolni, hogy mit választunk, hiszen kedvező áron is beszerezhetünk kiválóakat. Az áron kívül a minőségnek is meghatározó a szerepe, a hibás és kopott alkatrészek helyére lehetőleg megbízható, minőségi opciót válasszunk. De vajon megéri-e mindig a gyári alkatrészek mellett döntenünk vagy az utángyártottak is képesek hozzájárulni a gépjármű gondtalan működéséhez?

Utángyártott alkatrészek.

Mit nevezünk gyári alkatrészeknek?

Gyári alkatrésznek nevezzük mindazon darabokat, amelyeket az adott modell gyártója dob piacra vagy, amit első beépítésként alkalmaz. A gyáriak tehát ellenőrzött gyártótól származnak, mondhatni ez a közös jellemzője az efféle alkatrészeknek, amelyek mindegyike magas minőséget képvisel és további óriási előnyük, hogy alkalmazásukkal nem sérülnek a járműre vonatkozó garanciával kapcsolatos feltételek. Az utángyártottak csoportjába azok tartoznak, melyek az említett kategórián kívül esnek.

Az utángyártott ezáltal minden esetben gyengébb minőséget jelent?

A válasz erre nagyon egyszerű, hiszen az utángyártott alkatrész nem feltétlen jelent minőségbeli romlást úgy, ahogy az utángyártott tintapatronok tekintetében sem. Sokan észre sem veszik a nyomtatási különbségeket.

Az utángyártott nem egyenlő azzal, hogy silány, használhatatlan alkatrészt kapnánk a pénzünkért. Ma már minősítő vizsgálaton kell átesniük az alkatrészeknek is ahhoz, hogy forgalomba kerülhessenek. Ez pedig vonatkozik az utángyártott típusúakra is. Azok az alkatrészek például, amelyek képesek a károsanyag-kibocsájtásra, ilyen lehet a fényszóró, kipufogódob és fékbetét is, nem kerülhetnek kereskedelmi forgalomba anélkül, hogy ne végeznének rajtuk ellenőrző vizsgálatokat.

Az utángyártott alkatrészek minőségétől tehát nem kell tartanunk, maximum az élettartam tekintetében bizonyulhatnak kissé gyengébbnek, viszont lényegesen kedvezőbb áron juthatunk hozzájuk, mint a gyáriakhoz.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr3218095936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása