Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Motoros ruházatok kicsiknek és nagyoknak

2023. február 23. -

A motorozás veszélyes, főleg, ha valaki sportszerűen űzi, éppen ezért nem mindegy, hogy milyen felszerelés van az érintett személyen. A motoron nincs biztonsági öv és karosszéria sem vesz körül minket, ami plusz védelmet jelent, tehát egy kisebb esésnek is lehetnek súlyosabb következményei, ha nem megfelelő az öltözékünk. A motoros ruházat tekintetében a bőr a legnépszerűbb anyag, ami nem véletlen, hiszen meglehetősen tartós és masszív, ezáltal véd a súlyosabb sérülésektől.

Védőöltözet motorozáshoz

A bőr ruházatoknak jelentősebb mértékű a súlya, tehát nehezebbek, mint az egyéb anyagból készült ruházatok. A textil ruházatok lélegző anyagból készülnek, amelyek kényelmesebb és hűvösebb érzést nyújtanak, több zsebbel rendelkezhetnek és kényelmesebbek lehetnek, mint a bőr ruhák.

A kesztyűk is úgy vannak kialakítva, hogy védjék a kezünket a sérülésektől, ugyanakkor kényelmesnek érezhetjük, mivel jellemzően párnázott kialakításúak. A motoros kesztyűkkel jól megfogható a markolat, még akkor is, ha kissé izzadtabb a tenyerünk. A motoros csizmáknak, cipőknek is meghatározó a szerepük, melyek hozzájárulnak a lábak védelméhez. Az efféle lábbeliknek többnyire mereven van kialakítva a talpuk, tehát a lábujjak is maximális biztonságban vannak. A motoros csizmákat vízállóvá teszik, így esős időben nem áll fenn az átázásnak a veszélye.

Milyen kiegészítők vannak még a gyerek és felnőtt motoros ruházatokhoz?

A motoros ruházatokhoz tartozik még a kabát, speciális nadrág, sisak, illetve külön térd- és könyökvédő. Ezeknek a felszereléseknek a célja, hogy kiegészítsék a motoros ruházatot, és nagyobb védelmet biztosítsanak a balesetek ellen.

Biztonság szempontjából tehát jelentős szerepe van a megfelelő motoros ruházatoknak, de a többi motorozásra vonatkozó szabály betartása is lényeges. A motorosoknak a járgányuk rendszeres karbantartására is ügyelniük kell és a közlekedési szabályok mellett sem mehetnek el. Ami biztos, hogy motorozás közben prioritást élveznek a biztonsági intézkedések. 

A gyermekek tekintetében is rendkívül meghatározó az ideális motoros védőöltözet, hiszen ők még nagyobb veszélynek vannak kitéve. A sisakot a gyermek életkorának megfelelően szükséges kiválasztani, a nadrág pedig lehetőleg legyen rugalmas és ne csússzon fel mozgás közben.  

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr4318056486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása