Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

A vezetékes és vezeték nélküli tolatókamerák előnyei és hátrányai

2022. november 09. -

A tolatókamerák meglehetősen hasznosak napjainkban, ami nem véletlen, hiszen nagy segítséget jelentenek tolatás, valamint parkolás során. Tolatókamerákból ma már vezetékes és vezeték nélküli verzió is beszerezhető, melyeknek meg vannak a maguk előnyei, illetve hátrányai. Cikkünkben most erről írunk, így könnyebben eldöntheted, hogy számodra melyik verzió lehet ideális.

A tolatókamera könnyebbé teszi a parkolást.

Milyen előnyei vannak a vezetékes tolatókameráknak?

A vezetékes tolatókamerák megbízhatóak, ugyanis a kábelek összekötik a kamerát és a monitort, így folyamatosan csatlakoztatva vannak egymáshoz, tehát kisebb eséllyel szakad meg a kapcsolat. A vezetékes tolatókamerának az időjárás viszontagságai sem ártanak. Az efféle típusúak valós időben mutatják, hogy pontosan mi is történik a jármű mögött, tehát az adatokat pontosabban kezeli és kiváló képminőséget produkálnak. A vezetékes tolatókamera a legtöbb jármű rendszerével kompatibilis.

Vezetékes tolatókamera hátrányai…

Hátránya, hogy az egész gépjárművet be kell kábelezni, mivel az egységek között így van módunk biztosítani a kapcsolatot. Ha saját magunk próbáljuk meg a rendszert beszerelni, könnyen ütközhetünk akadályokba, ezért megéri szakember segítségét igénybe venni.

A vezeték nélküli tolatókamera előnyei…

A vezeték nélküliek könnyebben telepíthetőek, mivel nem kell kábelekkel bajlódni, az egész mindössze 10-20 percet vesz igénybe és nincs szükség komolyabb műszaki hozzáértésre, ezáltal szakemberre sem. Ez a típusú tolatókamera kifejezetten jól jön nagyobb járművek, teherautók tekintetében. A vezeték nélküliek ráadásul olcsóbban szerezhetőek be, mint a vezetékesek,

Hátrányuk, hogy a csatlakozás nem mindig 100%-os, ezen kívül megeshet, hogy a képminőség sem lesz az igazi, de ezt a parkoló világítás is meghatározza, ugyanis a jó fényviszonyok mellett a felvételek is tisztábbak.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr3017974264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása