Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Miért érdemes inkább Led-et használni?

2022. szeptember 15. -

A hagyományos izzók a felvett energia majdnem 100%-át hővé alakítják, ezért van az, hogy nagyon gyorsan felforrósodnak, a led ezzel ellentétben egyáltalán nem hevül fel. A hőérzetünknek sem tesz igazán jót, ha a lakás izzói fel vannak forrósodva, ráadásul ez pazarlás szempontjából sem ideális. A led-ek képesek akár 30 ezer órát is világítani, a hagyományos izzók csupán 1000 óráig bírják. A led izzónak nem árt, ha sűrűn kapcsolgatva vannak, tehát ilyenkor sem veszítenek a teljesítményükből, ráadásul attól sem kell tartanunk, hogy villogni fognak.

A led világítás energiatakarékos megoldás. 

A led izzók valamennyivel drágábbak, de energiatakarékosabbak és rövid idő alatt megtérül az áruk. A led-es technológia is, mint minden más, rohamosan fejlődik, ezért van az napjainkban, hogy led és led között is adódhatnak különbségek. Az idő előrehaladtával a led-ek is olcsóbbak és lényegesen jobbak lesznek.

Milyen méretben kaphatóak a led izzók?

A led izzók többféle méretben szerezhetőek be, rendelkezésre áll egészen kicsi is, de ma már a LED-es csarnokvilágítás és a led-es reflektor is elérhető. Ledekből is van számos színhőmérsékletű, a megfelelő kiválasztásával imitálni lehet a természetes fényt, ezáltal számos munkahely és lakás komfortosabbá tehető. A fény ugyanis hatással van a szervezetünkre, amennyiben ideális, akkor javul a koncentrációs képességünk, így könnyebben fogjuk ellátni feladatainkat, de még a közérzetünk és a kedvünk is javulni fog.

A led a környezetre sincs káros hatással, mivel nem tartalmaz például higanyt és más egyéb szennyező anyagot sem.A led hivatalos Magyar neve a dióda.

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr6517932237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása