Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Hogyan nyomtathatok jó minőségben textilre?

2022. május 05. -

A technológia rohamos fejlődésének köszönhetően ma már számos zseniális megoldás létezik, amelyekkel egyedi termékek hozhatóak létre. Így egy vállalkozás könnyebben felhívhatja magára a figyelmét és a termékeit is képes jobban népszerűsíteni. Ilyen kiváló megoldás például a textilre való nyomtatás is, ami összetett feladatnak bizonyul, de napjainkban léteznek cégek, akik ezzel foglalkoznak.

Egyedi textil termékek készítése.

A különféle vállalatok folyamatosan keresik azokat a megoldásokat, melyekkel híresebbé válhatnak, ehhez pedig egyedi kivitelezésű reklámhordozóra van szükségük. Erre kiválóan alkalmasak a különleges textil falak, zászlók, de más egyéb textilből készült termékek is. Egy textil fal anyaga akár 240cm szélességben is kinyomtatható, hiszen rendelkezésre állnak olyan technológiák is, amelyek képeseket ezeket legyártani. Azok a gyártók, akik textil nyomatok készítésével foglalatoskodnak, jellemzően figyelembe veszik a megrendelők igényeit és tanácsokat, javaslatokat is adnak a dizájn kapcsán, elmondják például, hogy az adott ötlet, miért nem megfelelő. Az egyedi mintájú textil termékek ajándék gyanánt is remek választásnak bizonyulnak, gondoljunk csak egy kis párnára, ami személyre szabott.

Milyen módszerrel vihető fel minta a textilre?

Amennyiben tartós végeredményt akarunk, célszerű olyan profikra bízni a feladatot, akik eleve ezzel foglalkoznak, vagy olyan nyomdában dolgoznak, akik vállalnak ilyen megbízásokat. Közvetett nyomási módszer például a transzfernyomás, ebben az esetben a festék transzfer papírra kerül kinyomtatásra, majd magas hőmérsékleten, a hő hatására, egy kalander segítségével kerül rá a textilre. Az így elkészült produktumok magas minőséget képviselnek, a grafika gyakorlatilag fotó szerűen jelenik meg.

Az ideális nyomatok a kinti használatot is jól bírják, még a szélsősége időjárási viszonyok sem tudnak kárt okozni a felületükön. Az egyedi textil nyomtatás tehát nem egyszerű folyamat, de az így legyártott termékek többsége jól bírja a mosást, illetve a vasalást is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr117824425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása