Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Milyen típusú porszívó lehet a legideálisabb?

2022. március 03. -

A porszívózás olyan házimunka, amelyet rendszeresen el kell végeznünk, mondhatni, hogy a rutinfeladatok közé tartozik. A porszívózás nem egy bonyolult munkafolyamat, ez köszönhető a mai modern technológiának, ugyanis a gyártók évről-évre kiváló porszívókat dobnak piacra, amelyek funkciókban is gazdagok, így a kényelmi fokozatok adottak. Ma már vannak vezeték nélküli porszívók is, amelyeket sokszor láthatunk a reklámokban. Termékteszteket is csinálnak az adott márkától független személyek, ezekből kideríthetjük, hogy a termék mennyire megbízható.

A porszívó kiválasztása nem könnyű.

A hagyományos porszívók és robot porszívók között viszont vannak tisztítási hatékonyságbeli, energiahatékonyságbeli és zajszint különbségek. A porszívózások során sokaknak fontos szempont, hogy a készülék ne legyen túl hangos és több por se maradjon a művelet után a levegőben. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy porzsákos vagy porzsák nélküli porszívót vásároljunk-e. A porzsák nélküli modellek óriási előnye, hogy pénzt takaríthatunk meg, viszont a szűrőt rendszeresen tisztítanunk szükséges.. A porgyűjtő tartályt is üríteni kell, ami az asztmások és allergiások számára gondot jelenthet.

Milyen előnyei vannak a robot porszívónak?

Napjainkban egyre többen döntenek az épületautomatizálás mellett, ami nem véletlen, hiszen energiahatékonyság és kényelem szempontjából is előnyösebb megoldást kínál a mindennapokban. Egy ilyen modern otthonban szívesen alkalmaznak a tulajdonosok robot porszívót, amelyek jellemzően súlyra nem nehezek. Ráadásul a vezeték sem gátol minket a munkában. Kemény padlón nagyon jól teljesítenek, de a szőnyegen már kevésbé hatékonyak. Előnyük, hogy amíg dolgoznak, mi el tudjuk intézni egyéb ügyeinket. Egyes típusú robotporszívók önállóan képesek csatlakozni a dokkoló állomásra.

Milyen tulajdonságai vannak a vezeték nélküli porszívónak?

A tartályuk lényegesen kisebb, mivel akkumulátorral működnek. Hátrányuk, hogy a hosszabb igénybevételt nem annyira bírják, tehát nem célszerű ilyet vásárolnunk, ha efféle használatra szeretnénk igénybe venni. Azt is tartsuk szem előtt, hogy akár 10 órát is töltenünk kell. Viszont súlyra könnyűek és a vezetékkel sem kell bajlódnunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr7417770662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása