Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Miért fontos a minőségi mezőgazdasági felni?

2022. február 17. -

A mezőgazdasági felnik ideális megoldást biztosítanak a gazdálkodás során. A gumiabroncs és a felni az egyik legfontosabb alkatrész, a tulajdonosok vagy illetékesek jellemzően csak akkor foglalkoznak velük, ha már bajt észlelnek. Pedig egy jól megválasztott traktorgumi nagyban befolyásolja a munkavégzést, természetesen a karbantartása is fontos. A mezőgazdasági gumiabroncs szett 12%-át is kiteheti az erőgép teljes vételárának. A rossz minőségű abroncsok élettartama sokkal rövidebb, nem mellesleg a munkát is megkeserítik. A megfelelő területteljesítményt tehát meghatározza a gumiabroncs, a futómű és a hajtáslánc is. A gazdálkodók nem igazán engedhetik meg maguknak, hogy lerövidüljenek a művelődési ablakok, ami bekövetkezhet egy defekttől, sárban elakadástól vagy csúszkálás miatt.

A mezőgazdasági gépek gumiabroncsainak a minősége meghatározó.

Mit nyerhetünk a jó felnivel és gumiabronccsal?

A szántóföldi munkák esetében a vonóerő kifejtés és a teherbírás is meglehetősen lényeges, ezeket pedig nagyban befolyásolják az erőgépek gumiabroncsai. A motorerő 50%-a alakítható csupán vonóerővé a gumiabroncsok deformációjának fennállása esetén. Egy adott művelési feladat 10-20 évvel ezelőtt egy hétig is eltartott, ma már ez néhány órát jelent. A rövidebb ideig tartó munkálatok a nagyobb gépeknek köszönhetőek, amelyek esetében az is lényeges, hogy a futómű állapotára is figyeljenek az illetékesek.

A kopott traktorgumi csökkenti a teljesítményt és a fogyasztás nagyobbá válik. Poros földeken, aszályosabb időjárásban még csak-csak elvégzik így a gépek a feladatukat, de esőben, sáros szántóban erre nem túl sok az esély. A költségeken kívül, a minőségi felni és gumiabroncs a talaj művelését, ezáltal a termést is befolyásolja. Ma már számos felni áruház kínál minőségi és megbízható termékeket, így bőven van miből válogatnia a szakembereknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr7517592694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása