Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Hogyan válasszunk nyomtatót az irodába?

2021. november 19. -

Egy iroda gördülékeny működéséhez rengeteg felszerelés szükséges. A dolgozók csupán így tudják maradéktalanul ellátni feladataikat. Íróasztalok, irodai székek, irodaszerek, mappák, szekrények, fiókok, számítástechnikai eszközök és nyomtatók is kelleni fognak. Hiába van nagy szerepe napjainkban a digitalizációnak, még mindig szükség van a papír alapú dokumentumokra is, főleg az irodákban, ahol a rendezett tárolásukat is meg kell oldania az alkalmazottaknak. Éppen ezért az irodai életben jelentős szerepe van a nyomtatóknak, amelyekből rengeteg típusú beszerezhető, tehát bőven van miből válogatni a piacon.

A lézernyomtatók kiválóak az irodai életben.

Mely nyomtatók a legideálisabbak az irodákba?

Mivel az irodában jellemzően nem nyomtatjuk ki gyermekeink fényképeit, vagy éppen a családi kirándulás pillanatait, ezért teljesen más fajtára lesz szükség, mint amilyen a háztartások zömében megtalálható. Egy irodában ráadásul az is meghatározó, hogy ne csiga lassúsággal jöjjenek ki a dokumentumok a készülékből, itt nincs idő arra, hogy a dolgozók sorban álljanak, hiszen ezzel értékes időt veszítenek.

Nyomtatókból létezik tintasugaras, mátrix és lézeres. A tintasugaras az, ami leginkább javasolt a színes nyomtatásra, éppen ezért ezeket javasolják főleg a háztartások számára. Ezek a típusúak lassabbak, de jobb minőségű nyomtatást tesznek lehetővé, főleg a képeket fogják díjazni a felhasználók. Éppen ezért, ha az üzleti környezetet nézzük, a tintasugaras nyomtatók nem fogják megállni a helyüket, mivel itt a fő hangsúly a gyorsaságon van, illetve azon, hogy több ember számára minél hamarabb elérhető legyen a készülék. 

Az irodák túlnyomó részében a lézernyomtatók uralkodnak. A lézernyomtatók toner dobozban tárolják a festékport, amit hő segítségével olvasztanak a papírra. A lézernyomtató elsősorban fekete-fehér nyomtatásra képes, maga a nyomtató nem éppen olcsó, viszont gyors és költséghatékony nyomtatást tesz lehetővé. Tehát az irodaházak főleg a sebesség miatt választják a lézernyomtatókat. Óriási előnyük még, hogy a papír szárazan érkezik ki a nyomtatóból, ezért a festék egyáltalán nem maszatolódik el. A festékpor nem szárad be a tartályba, mint a tintasugarasoknál. Hátrányuk viszont, hogy több áramot fogyasztanak és fénymásolni, szkennelni nem tudnak, de erre kaphatóak egyéb készülékek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr4216759042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása