Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Mit tehetünk, hogy az autó szép és tiszta maradjon?

2021. augusztus 05. -

A gépjárművek értéke jelentős mértékű, főleg az újonnan vásárolt daraboké. A használatból eredően hamar meglátszódik rajtuk a kosz, ugyanis a szennyeződések rövid idő alatt megtapadnak a felületeken. Ez akkor is bekövetkezhet, ha mondjuk nem használjuk az autót, csupán egy olyan parkolóhelyen állunk vele, ami a szabad ég alatt van. Az időjárás sem kíméli a gépkocsikat, az eső is foltokat hagy és a sár is gyorsan rákerül. Azért, hogy az autónk minél tisztább maradjon, számos dolgot tehetünk, az egyik például, hogy rendszeresen mossuk le és belülről is takarítsuk ki. 

Az autót rendszeresen ápolnunk kell.

Fontos, hogy a mosás közben minőségi tisztítószereket és takarítóeszközöket alkalmazzunk, ma már számtalan típusú a rendelkezésünkre áll.Tehát az autóápoló szerek, eszközök választéka rendkívül széles, de nem mindegy, hogy milyet szerzünk be, ezen kívül a gyártó által előírt használati útmutatót is olvassuk el és tartsuk be a leírtakat.Egyes autóápoló szerekben vannak olyan összetevők, amelyek jobban védik a gépkocsit a szennyeződésektől és fényesebb külsőt is kölcsönöznek a felületének. Tisztítás közben igyekezzünk nem megkarcolni az autót, éppen ezért törlőkendőből is kizárólag puha tapintásút szerezzünk be, aminek a felülete egyáltalán nem érdes.

Mit tehetünk még?

Azzal is lényegesen tudnánk védeni az autó állapotát, ha nem a szabad ég alatt parkolnánk vele, hanem inkább garázsban, ami fedett, tehát érdemes elgondolkodni a bérlésen vagy a vásárláson, főleg, ha új autóra teszünk szert. A hirtelen keletkezett, nagyobb szennyeződéseket igyekezzünk minél hamarabb eltávolítani, hogy még véletlenül se száradjon rá, ezért mindig álljon a rendelkezésünkre valamilyen törlésre alkalmas anyag.

Az autómosásra készüljünk elő alaposan és lehetőleg semmilyen eszköz ne érjen a talajhoz, amivel a későbbiekben az autóhoz akarunk érni. A keréktisztító eszközöket célszerű külön tartani, és figyeljünk rá, hogy az eszközök maradéktalanul tiszták legyenek. Az autóápoló szerek lejáratát mindig ellenőrizzük, ugyanis bizonyos idő elteltével képesek veszíteni hatékonyságukból. 

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr5616649800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása