Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Analóg órák a digitális korban

2021. június 24. -

Az órák piacán egyre csak bővül a választék, így a vásárlóknak rendre nehezebb meghozni a döntésüket, hogy pontosan melyiket is válasszák. Ma már 4 fő óratípust különböztetünk meg, vannak az analóg, digitális órák, egyszerre analóg/digitális típusúak és a technológia rohamos fejlődésének köszönhetően napjainkban nagy hírnévnek örvendenek az okosórák is. A digitalizáció ellenére a hagyományos analóg órák még mindig rendkívül felkapottak világszerte, ami nem véletlen, hiszen eszmei értéküket nagyra becsülik. A mutatók, másodpercmutatók, illetve a számok vagy római számok is hozzájárulnak az analóg órák kivételes megjelenéséhez.

Az analóg órák soha nem mennek ki a divatból.

Ahhoz, hogy a hozzánk legközelebb álló darabot válasszuk, fontos mérlegelnünk, hogy milyen alkalmakra akarjuk majd viselni a kronométert. Nem mindegy, hogy nagyszabású, elegánsabb eseményekhez, sporttevékenységekhez vagy a szimpla hétköznapokhoz vennénk-e fel. Irodai dolgozóként például célszerű elegánsabb kinézetűeket választani, amelyekkel személyiségünket is magabiztosabbá tehetjük. 

Mire figyeljünk az óraszíj kiválasztását illetően?

A bőrünk érzékenységét okvetlen vegyük számításba, ugyanis a különféle összetételű anyagokra allergiás reakciót produkálhat szervezetünk. A fém szíjas órák esetében ez még fokozottabb figyelmet igényel, de vannak már olyan fémmel ellátottak is, amelyek a fémallergiások bőrfelületeinek sem ártanak. A fém szíjasak óriási előnye, hogy nyáron a nagy hőségben, kevésbé izzad alatta a bőrünk. A bőrszíjas karórák pedig azért előnyösek, mert a méretük könnyedén állítható. 

Ha sokat utazunk hasznos lehet számunkra egy analóg óra, ami segít meghatározni az időt a különböző időzónákban. Az analóg órák mondhatni soha nem mennek ki a divatból, hiába vette át az uralmat a digitalizáció. Ma már számos női analóg órát úgy készítenek el, mintha ékszerek lennének, például a mutatókat feldíszíthetik strasszokkal, ezek lélegzetelállító hatást képesek kelteni. 

Az analóg márkák között az élen jár a Skagen óra, ami nem véletlen, hiszen minden egyes típus extra kemény kristályüveggel rendelkezik, némelyik swarovski kövekkel lett ötvözve és persze a legkiválóbb alapanyagokkal, mindez a nem mindennapi dán formatervezésnek köszönhető 

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr3116603432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása