Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

A kárpittisztítás folyamata és a művelet elvégzésének ideje

2021. május 27. -

A lakás rendszeres takarítása nagyon fontos, egészség szempontjából is jobb egy tiszta otthon. Bizonyos időközönként átfogóbb tisztítás is szükséges, gondolunk itt arra, hogy alkalmanként a bútorainkat is ápolnunk kell, illetve a kárpitot sem árt néha felfrissítenünk. A műveletet sokan maguk próbálják meg elvégezni, de ennek a veszélye az, hogy még nagyobb kár keletkezhet a kárpiton. Vegyünk például egy kanapét, aminek a felületére véletlenül kilöttyen némi vörösbor vagy kávé, amit elkezdünk egy szivaccsal sikálni, ezzel pedig sokszor még nagyobb károkat okozhatunk, hiszen a makacs szennyeződés még jobban beivódhat mélyen, a bútor belsejébe.

 A bio kárpittisztítás folyamata során eltűnnek a foltok.

A kanapé belsejében más egyéb dolgok is felgyülemlenek, megtelepszenek, például a por atkák és a különféle kórokozók, amelyek károsak az egészségünkre nézve. Az asztmás betegeknek, illetve allergiában szenvedőknek ez még rosszabb, ugyanis a porral teli bútor irritációt okozhat és a kellemetlen tünetek is előjöhetnek. Ahhoz, hogy tökéletes végeredményt érjünk el és a bútor valóban makulátlan legyen, célszerű felkérnünk egy megbízható, kárpittisztítással foglalkozó céget, akik kiválóan elvégzik munkájukat. Sokszor még szebbé is varázsolják a kárpitot, mint az új korában volt.

Miért válasszunk bio kárpittisztítást?

A bio kárpittisztítás rendkívül hatékony, bármilyen makacs folt eltávolítására képes, legyen szó akár egy összefirkált ülőgarnitúráról. A bio kárpittisztítás által tehát rövid idő alatt megszabadulhatunk a foltoktól, kórokozóktól és élvezhetjük a tiszta bútor kényelmét.

A bio kárpittisztítás módszere teljesen vegyszermentes, a folyamat lényege. hogy a szénsav jótékony hatását hagyják érvényesülni. A bio tisztítószerekkel buborékok millióit juttatják bele mélyen a szövet belsejébe, amelyek a szennyeződéseket a felszínre hozzák, ezt pedig már könnyen fel lehet takarítani.

Maga a folyamat nem hosszú, de függ persze attól is, hogy hány bútort, szőnyeget szeretnénk kitisztíttatni. A hosszadalmas, az inkább a száradási idő, ami a normál bútorkárpit esetében körülbelül 4-6 óra, textilbőr kárpit tekintetében pedig 6-8 óra is lehet. Ez az időperiódus szobahőmérsékleten, jó szellőzés mellett fog megvalósulni.

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr1016573620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása