Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Miért jó az elektromos tápadagoló?

2021. május 14. -

A kutyák és a macskák rendkívül hálásak a sok törődésért, gondoskodásért és szeretetért. Ahhoz, hgy házi kedvenceinknek gondtalanok legyenek a mindennapok, számos felszerelésre van szükségünk, amelyek megkönnyítik az étkezéseket, vagy a játékot, esetleg a pihenést. A kutyatartáshoz elengedhetetlen az etető és itató tál, egy kényelmes fekhely, valamilyen játék, továbbá szükségünk lehet pórázra vagy hámra, egy kiváló furminátorra, amivel megszabadulhatunk a felsleges szőrzettől a vedlés időszakában, valamit ne feledkezzünk meg a szájkosárról, macskák esetében meg az alomról, na és persze a kiváló minőségű tápról.

Az elektromos tápadagolókkal biztosíthatjuk a szükséges mennyiséget.

Természetesen néha jutalmazhatjuk a kis kedvencet házikoszttal, de a legjobb számára, ha olyan tápot vásárolunk neki, ami nagyon jó minőséget képvisel és vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag. Ez azért fontos, hogy az egészségi állapotát kordában tartsuk, így kisebb eséllyel alakul ki akár allergiás reakció is, ráadásul a gyomorproblémákat is elkerülhetjük. A jó táp a szőrének a fényességét is javítja.

Mégis mekkora mennyiséget adjunk a kutyusnak a tápból?

Tápot nagy kiszerelésben célszerű vásárolni, de a szavatosságának lejáratát mindig tartsuk észben. Sok gazdi nincs tisztában azzal, hogy mégis mennyi tápot adjon egy nap kutyájának. Ez persze függ az eb fajtájától és méretétpl is, teljesen eltérő adagot kell kapjon egy kistestű kutya, mint egy nagytestű. Amennyiben nem vagyunk tisztában az adag mennyiségével, okvetlen kérjük ki szakemberek véleményét, hiszen túletetni sem jó a jószágot, ugyanis ez könnyen elhízáshoz vezethet, ellenkező esetben pedig nem jut be a javasolt tápanyag.

Mi lehet még a megoldás?

A technológia fejlődésének köszönhetően ma már kaphatóak elektromos tápadagolók is, kutyáknak és macskáknak egyaránt. A tápadagolók óriási előnye, hogy be lehet állítani a szükséges mennyiséget, így nem lőhetünk mellé, de egyes daraboknál az is lehetséges, hogy mindig ugyanabban az időben adagolják a tápot.A tápadagolók az eledel frissen tartásáról is gondoskodnak, egy napra több étkezés is  beállítható. Fontos, hogy az eszközt megbízható helyről szerezzük be, szerencsére ma már számos állateledel webshop áll a rendelkezésünkre, csupán meg kell találnunk a legideálisabbat, hogy tökéletes étkezési tervet biztosítsunk szeretett házi kedvencünknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr3716559838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása