Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Hogyan tisztítsuk meg a számítógépünket?

2021. április 29. -

A számítógép belsejében el sem tudnánk képzelni, hogy egy bizonyos idő elteltével  mekkora mennyiségű por halmozódik fel. Éppen ezért fontos, hogy a számítógépet is rendszeresen megtisztítsuk, hiszen az autót sem vezetjük éveken keresztül olajcsere hiányában. A számítógép, laptop rendszeres karbantartásával elkerülhető, hogy hibák lépjenek fel, így megtakaríthatjuk a javítási költségeket is, amelyek sok esetben jelentős mértékűek. 

A számítógépet rendszeresen tisztítani szükséges.

Portalanítsuk hatékonyan a számítógépet...

A tápegység elromlását az esetek többségében a lerakódott szennyeződések okozzák. A por nagyban visszaszorítja a hő átadását és a levegő áramlását, mondhatni valamennyire elzárja a levegő útját. A por bizonyos részei gyúlékonyak is lehetnek. A többi alkatrész tekintetében sem tesz jót a por. A nem megfelelő hűtés bizony túlmelegedést produkálhat, aminek a hatására az alkatrészek működése pontatlanná válik, tehát bármikor meghibásodhatnak. A túlmelegedett számítógépet nem javasolt használni, mivel kockáztatjuk a rendszer teljes összeomlását. 

Mikor van szükség a ventillátor cseréjére?

A ventillátor hibáját jelezheti, ha például bekapcsolás után furcsa zúgó hangot ad és közben még zörög is. Előfordulhat, hogy ez a zörgő hang végig hallható lesz, amíg az eszköz be van kapcsolva. Több ventillátor is elromolhat egyszerre, amelyek mindegyike cserére szorul. Amennyiben valamennyi idő elteltével azt tapasztaljuk, hogy a zúgás megszűnt, sajnos nem azt jelenti, hogy megjavult, csupán azt, hogy a ventillátor végleg elszállt. 

A számítógép szervizek végeznek tisztítást és karbantartást is, ezért, ha valamilyen ismeretlen problémát észlelünk, célszerű egyet felkeresnünk, hogy megelőzzük a nagyobb bajok kialakulását, amelyek jelentős anyagi károkkal járnak.

Abban az esetben, ha mi magunk is értünk a számítástechnikai eszközökhöz, elvégezhetjük a tisztítást,ma már számos bolt kínálatában megtalálhatóak a feladathoz szükséges tisztítószerek,például az Atlantic tisztítószer nagyker termékei között is.

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr1216517180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása