Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Miért lehet megunni a Wordpress sablonokat

2021. április 28. -

Volt idő, amikor a weboldalak még nagyon idegennek tűntek, nagyon bonyolultnak és komplexnek tűntek. Aztán az internet térhódításával a weboldalak száma néhány darabról több, mint másfél milliárdra ugrott fel, és ez nagyrészt annak is köszönhető, hogy azok a programok, amik kiszolgálják a weboldalakat drámai fejlődésen estek át. Sokkal közelebb hozták az emberekhez a weboldalak létrehozásának és menedzselésének lehetőségét. Már régen nem ott tart a technika, hogy konrét kódot kell írni ahhoz, ha bármit meg szeretnénk változtatni a weboldalunkon: tartalomkezelő rendszerek adminisztrációs felületen keresztül, kattintásokkal, szövegszerkesztő használatával kényelmesen és egyszerűen változtathatjuk a tartalmainkat.

weboldal-sablon.png

Van, ami nem változott

Ugyan a tartalmak manipulálása valóban egyszerű, azonban a weboldalt még mindig programkód működteti, és ha valami nem úgy működik, ahogy szeretnénk, akkor bizony meg kell változtatni a program működését. Ez igaz a kinézetére is.

A Wordpress úgynevezett sablonokat használ arra, hogy megjelenítse a tartalmainkat, ezeket fejlesztők készítik el és egy általános struktúrát adnak a weboldalnak. A sablonok egy része fizetős, de sok ingyenes is elérhető és valóban, két kattintással telepíthető.

A probléma azzal, ha túl sokan használják ugyanazt a terméket az, hogy nehéz lesz kitűnni a többiek közül, ugyanúgy, mint ha mindenki ugyanolyan ruhában járna. Vagyis egy idő után eljutunk oda, hogy más bloggerek, cégek weboldala is a mi általunk használt sablont fogja használni - korántsem lesz egyedi a weboldalunk. Viszont ha egyedi weboldalt szeretnénk fejlesztetni, akkor hozzá kell nyúlni a sablonhoz, újra kell építeni, programozni. Könnyen előfordulhat, hogy egyszerűbb lenne nulláról felépíteni a kinézetet.
Amennyiben egyedi weboldalt fejlesztettünk, sokkal jobb az esélyünk rá, hogy flexibilisen változtathatjuk a megjelenést és a háttérfolyamatokat.

A Wordpress sablonok, ha rááll a szemnünk gyorsan unalmassá válnak, észrevesszük az ismétlődő elemeket. Pedig nem szeretnénk, hogy a publikációink, cégünk egy felejthető emlék legyen az emberek számára. A kulcsszó az egyedi, egyedi, egyedi!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr2916515944
süti beállítások módosítása