Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Mi kell egy profi fotósnak?

2021. április 01. -

A profi fotózás nem egyszerű feladat, rengeteg szempontot és tényezőt figyelembe kell vennie a szakembernek, tehát nem véletlenül születettek meg a fotós tanfolyamok. A fotózásnak számos területe van, mindegyike más és más ismeretet, tudnivalót igényel, ebből adódóan a felszerelések is eltérőek. De az biztos, hogy a profi fotósok, akiknek már bőven van tapasztalat a hátuk mögött, komolyabb, speciálisabb felszereléssel rendelkeznek.

A profi fotósoknak komoly felszerelésük van.

Milyen felszerelések vannak a stúdiókban?

A stúdió eszközök közé tartoznak a különféle lámpák, ernyők, állványok és a különböző egyedi hátterek, kiegészítő tárgyak. Fényképezőgépből pedig egyáltalán nem mindegy, hogy milyet választ a fotós, a kezdők jellemzően még beérik egy belépő vagy középkategóriás típusúval. A profi gépek nagyobb méretűek, robosztus megjelenésűek és kellően ellenállóak. A strapabírásuk miatt meglehetősen nehezek. A profi fényképezőképhez egy minőségi táskára is szükség van, amelyben maximális biztonságban van, például fontos, hogy védje az ütésektől, mivel az effajta szerkezetek mondhatni eléggé sokba kerülnek.

A technológia rohamos fejlődésének köszönhetően a munkaeszközöket évről-évre fejleszteni lehet. Egy jó fotós hiába rendelkezik profi felszereléssel, a tökéletes végeredmény akkor születik meg, ha a technikai trükköket is ismeri és ideálisan alkalmazza. A fotózás történhet beltéren, az az stúdióban, de kültéren is, a csodás természet ölelésében. Utóbbinál kellemetlen helyzet adódhat, ha a fényképezőgép lemerül, éppen ezért jó, ha rendelkezésre áll egy feltöltött, tartalék akksi.

A fotózás árak sok mindentől függenek, például attól is, hogy az illető mennyi ideje van a szakmában, milyen referenciákkal és felszerelésekkel rendelkezik, valamint az sem mindegy, hogy a megrendelő melyik csomagot választja és az ajánlat pontosan mit is tartalmaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr3116487636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása