Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Hogyan készülnek fel a vállalatok a katasztrófákra?

2021. március 04. -

A biztonságos körülményeket minden munkahelyen szükséges megteremtenie a vezetőségnek, a munkavállalók is kizárólag így tudják gördülékenyen ellátni feladataikat. A biztonságos körülmények kialakítása számos szakterületet érint és állandó együttműködésre ösztönzi a dolgozókat. Biztonsági szakértők közé soroljuk a tűzoltóságot, rendőrséget, biztonsági őröket, valamint a munkával és a tűzvédelemmel foglalkozó szakembereket. A biztonságos munkavégzés feltételeit több jogszabály is garantálja, a vállalkozásoknak ezeket ismerniük kell és elengedhetetlen, hogy maradéktalanul be is tartsák. 

Egyes cégeknek katasztrófa elhárítási tervet kell készíteniük.

Kiknek szükséges katasztrófa elhárítási tervet készíteniük?

Azoknak a vállalatoknak, akik mérgező anyagokkal, robbanásveszélyt előidéző termékekkel, cseppfolyós gázokkal foglalkozó üzemegységeket működtetnek, kötelességük kidolgozni olyan dokumentumot, ami az esetleges katasztrófák megelőzésével, elhárításával kapcsolatos információkat tartalmazza. A különféle üzemeket egyéni eljárásban bírálják el az illetékesek. 

A katasztrófa elhárítási tervre azért van szükség, mert az előző bekezdésben felsorolt anyagok veszélyt jelentenek a munkavállalókra nézve. Sajnos bármikor bekövetkezhet egy olyan esemény, ami akár katasztrófához is vezethet. Ilyen esetekben a súlyos káresemények megszüntetéséről az adott cég alkalmazottainak gondoskodniuk kell. A terv elkészítése összetett feladat, tartalmaznia kell minden lényeges lépést és teendőt. 

A katasztrófa elhárítási terv elkészítését javasolt olyan speciális szakemberekre bízni, akik kifejezetten veszélyes anyagokkal kapcsolatos ismeretekkel foglalkoznak. A szakemberek tisztában vannak a legfrissebb tudnivalókkal, ismerik a jogszabályokhoz köthető változásokat, aktualitásokat, továbbá részt vehetnek a hatósági ellenőrzésekbe. 

A dokumentáció tartalmát a munkavállalókkal minden esetben ismertetni szükséges.

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr9916449736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása