Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

A Ssangyong is eltervezte az elektromos autók piacra dobását

2021. január 21. -

A Ssangyong eredetileg azért alakult, hogy buszok gyártásával foglalkozzon, végül gépjárművek gyártásába kezdtek. Európában idáig nem tartozott a kedvelt autómárkák közé, ám napjainkban egyre felkapottabb. A Ssangyong kereskedés által kínált típusok közül hazánkban leginkább a Korando, a Rexton és a Tivoli arat nagyobb sikereket. A gyártó 2019-ben megerősítette a hírt, miszerint 2020-ban már elérhető lesz az elektromos meghajtású Ssangyong Korand. A kibocsátás mentes e-SIV koncepcióját már 2018-ban lehetett látni. A belsejében egy 140 kW-os villanymotor kap helyet, ezáltal 150 km/h sebességgel képes közlekedni. 

A Ssangyong az elmúlt években több olyan kijelentést is tett, ami ellentmondásos, éppen ezért bizonytalanság van a jövővel kapcsolatban. A Ssangyong az egyik legrégebbi autógyár dél-kóreában, 

Ssangyong elektromos hajtású autó

További információk a Ssangyong elektromos gépjárműről

A Korando elektromos változata a SIV, ami egyébként az Electronic Smart Interface Vehicle rövidítése akar lenni, technológiailag tökéletesen felszerelt, különféle high-tech eszközök is helyet kapnak az autóban, továbbá csatlakoztathatósági megoldások, önvezető rendszerek. Az autóban található villanymotor 185 lóerős, mint már említettük ezzel 150 k/h sebességgel tud menni. 

Az elektromos Ssangyong autó érkezésének a hírét maga Nick Lairdre mondta el az Autocar magazinnak.Az akkucsomag feltöltése 80%-ra megközelítőleg 50 percig tart, az ígéretük szerint a hatótáv pedig 450 km, ehhez pedig megfelelő akkumulátor szükséges, például egy 61,5 kW teljesítményű lítium-ion blokkal rendelkező megfelelőnek bizonyulhat. A tervek szerint az autót Korando E100-nak hívják majd. A gyártó 2022-re tervezi a mild-hibrid rendszer bevezetését a Korandoba, valamint még egy jó néhány Ssangyong modellbe. 

Napjainkban egyre több autógyártó rukkol elő elektromos meghajtású modellekkel, és a technológia fejlődésének köszönhetően évről-évre újítanak valamit.

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr2316398404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása