Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

A digitális mérlegek előnyei

2021. január 07. -

A digitális mérlegekből több típust is megkülönböztetünk, méretben és formában is vannak egymástól eltérő darabok. A digitális mérleget más néven elektronikus mérlegnek is nevezik. A skála működéséhez egy adott tárgy terhelési erejét változtatja át elektromos jellé, ez pedig átvált a CPU-ban, hogy lefordítsa az adatokat, majd ezután jelenik meg az átmérőjének tömege az LCD kijelző felületén. A tapasztalatok alapján, sokan azért választják inkább a digitális mérleget, mert pontosabban mér az analóggal szemben. Tehát, a digitális részletesebb képet ad egy adott tárgy súlyáról. A legkisebb értékeket is képes kimutatni, például a tizedes számokat is. Könnyebben olvashatóak le az adatok a képernyőről. 

A digitális mérleg pontosabban mér.

Milyen digitális mérlegek vannak?

Az elektronikus raktári mérleg nagy méretben jeleníti meg a számokat, tehát azok távolról is jól láthatóak. Az akkumulátora be van építve és van háttérvilágítása is, ami még könnyebbé teszi a dolgozók feladatait. Az árszorzós digitális mérleg pedig elengedhetetlen kelléke a kereskedőknek, élelmiszer boltoknak, valamint a piaci árusoknak.

Az asztali digitális mérleget egyszerű tömegmérésre alkalmazzák. Egyes darabokon darabszámláló funkció is van, a beépített akkumulátor pedig lehetővé teszi a szabadtéri felhasználását is. 

A digitális labormérlegek különféle méretben kaphatóak, a zsebben tárolhatóaktól, egészen egy asztalnak megfelelő méretű labormérleg is beszerezhető a szaküzletekben. A legkisebb típusút apróbb tárgyak mérésére használják, ilyen lehet például egy ékszer is vagy drágakő. 

A digitális mérlegek ára függ attól, hogy milyen típusút választunk. Az egyszerűbbek, amelyek kisebb dolgok mérésére szolgálnak minden bizonnyal olcsóbbak, a nagyobbak pedig értelemszerűen több kerülnek. Digitális mérleg a Wagner Mérlegnél reális áron érhető el, célszerű megtekinteni a kínálatukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr4916376304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása