Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Milyen típusú lifteket különböztetünk meg?

2020. december 17. -

A liftek az életünk mindennapi részévé váltak, a legtöbb olyan épületben megtalálhatóak, amelyek több emeletből állnak. A technológia fejlődésének köszönhetően ma már több típusú liftet különböztetünk meg, de amit mindenki ismer az a személyfelvonó. Számos vállalkozás foglalkozik egyedi kialakítású személyfelvonók gyártásával és tervezésével is, ezeknél a méretek speciálisak, a formavilág és a műszaki kialakítás is teljesen más, mondhatni egészen egyedi. Tehát a személyfelvonók esetében az egyedi igények megoldhatóak és kivitelezhetőek. A személyfelvonók építésével kapcsolatban a szakembereknek műszaki és jogi előírásokat is be kell tartaniuk, amelyek elmulasztása komoly következményekkel jár. Az építést megelőzően alapos helyszíni felmérésre van szükség.

A liftek meghatározzák a mindennapjainkat.

A másik legismertebb lift, ami szintén számos helyen megtalálható, az a teherlift. Kórházakban, üzemekben egyaránt vannak teherliftek, sőt még az áruk mozgatását is megkönnyítik. Ezeknek a felvonóknak a teherbírása jelentősebb és méretre is sokkal nagyobbak. 

Vannak üvegfelvonók, amelyek üvegfallal és üvegajtóval lettek ellátva, ezek rendkívül stílusosak és egyedi kialakításúak, bevásárlóközpontokban sűrűn találkozhatunk effajta típusú liftekkel. 

A szolgáltatási felvonók nem személyek szállítását szolgálják, hanem valamilyen áru mozgatására lettek tervezve. Teljesen más szabványoknak kell megfelelniük, de nagy hasznukat veszik a kereskedelemben. 

A néma pincéreknek elnevezett kisemelők segítségével pedig az ételek, élelmiszerek szállíthatóak. Jó szolgálatot tesznek bárokban, hotelekben, éttermekben és egyes kórházakban, irodaházakban is megtalálhatóak. 

Napjainkban fontos az akadálymentesítés is...

A mozgáskorlátozottak mindennapjait is szükséges gördülékennyé tenni, ebben nagy segítséget jelentenek a mozgássérült liftek, amelyeket nem csak épületekben lényeges kiépíttetni, hanem számos közterületen is, például aluljárókban. 

Vannak olyan speciális liftek is, amelyek vész esetére lettek megtervezve, a tűzoltó lift is ide sorolható, aminek a tűz elleni küzdelemben van jelentős szerepe.

A Nyír-Lift Kft. által épített felvonók kiváló minőségűek és sokrétűek, célszerű őket megbízni a liftépítés kivitelezésével. 

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr7516347190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása