Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Kiválthatja-e az infrapanel a gázfűtést?

2020. november 19. -

Az infrapanellel történő fűtés népszerűsége napjainkban egyre csak növekszik. A villamos tervezőket is egyre többször bízzák meg infrafűtések tervezésével. Az infrapanel olyan infravörös sugarakkal melegíti fel környezetét, mint a nap sugarai a földet.  Az elektromos energiát lényegében hőenergiává alakítja át. Az infrapanelekkel történő fűtés maximálisan biztonságos, hiszen soha nem forrósodik úgy fel, hogy tűz keletkezzen, ezáltal égési sérüléseket sem tud okozni, tehát a gyermekek és a háziállatok tekintetében is ideális. A z infrapanel nem a levegőt melegíti fel, hanem a körülötte lévő tárgyakat, berendezéseket, így a hő egyenletesen oszlik el és a hőérzet is meglehetősen kellemes, ráadásul gazdaságos megoldás a háztartások számára. A fűtőpanel egy téglalap alakú lapos fűtőtest és egészségügyileg is kiváló hatást gyakorol, javítja a közérzetünket, valamint az allergiában és asztmában szenvedőknek is tökéletes választás, mivel nem keringeti a szálló port a levegőben.

Az infrafűtés önálló fűtésként is ideális.

Az elektromos fűtőpanelek további előnyei...

A Gold infrapanel teljes mértékben megbízható, nem foglalja a helyet, a falra vagy akár a mennyezetre is felszerelhető és teljesen zajtalanul működik. Karbantartást sem igényel, a meghibásodás szinte teljesen ki van zárva és hosszú az élettartama. Kiegészíthető napkollektorral, ami még gazdaságosabbnak bizonyul. Az infrapanel nem bocsájt ki gőzt, füstöt, szén-monoxidot, de még a levegő oxigén és páratartalmát sem csökkenti. A penészgomba kialakulását is nagy mértékben visszaszorítja. A Gold infrapanel egyszerűen és könnyen felszerelhető, csupán négy darab csavarra van szükség. Kiegészíthetjük vezérlővel is, ennek köszönhetően okoseszközről is irányítható. 

Az infrapanellel történő fűtést idáig sokan csupán kiegészítő fűtés gyanánt alkalmazták, illetve nyaralókban, ám napjainkban, a technológia fejlődésének köszönhetően már önálló fűtésként is megállja a helyét. A helyiség méretétől függ, hogy mekkora panelre és hány darabra lesz szükségünk. A tapasztalatok alapján jóval kevesebb lesz a rezsiköltség, mintha gázzal fűtenénk, nem mellesleg megspórolhatjuk a gáz bevezetésével járó feladatokat és a gázkazán, fűtéscsövek költségeit.

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr4416290886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása