Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Utólag nem lehet felkészülni a bajra

2020. március 27. -

Bármilyen rendszer működésében idővel fel fognak merülni kisebb-nagyobb problémák, meghibásodnak dolgok a rendszeren belül, és külső hatásoknak is ki van téve. Ez igaz a műszaki rendszerekre, mint például egy autó, ahol az olajfolyástól kezdve a klímakompresszoron át a defektig minden előfordulhat, vagy egy szoftver esetében egyes modulok hibás működése beláthatatlan károkat okozhat a rendszerben (például az egyik legelterjedtebb operációs rendszer korábbi verzióinál gyakori hiba volt az úgynevezett kék halál, ami számos esetben okozhatott adatvesztést). Illetve igaz más, nagyobb rendszerekre is, mint egy kisebb iroda, vagy egy komplett gyár. Áramkimaradás, villámcsapás, földrengés, és még sok más veszélyforrás okozhat nagyobb problémákat a működésben.

A vihar is jelentős károkat okozhat.

Készítsük fel a rendszert a komoly káreseményekre

Számos esetben lehetőség van előre tervezni, számolni egy komoly hiba bekövetkeztével, továbbá tervezhető a károk elkerülése, mérséklése is. Ezt a cégek egy dokumentumban rögzíthetik, a katasztrófa elhárítási tervben. Ennek a dokumentumnak a célja minél több kockázat felismerése és probléma elhárításának tanulmányozása, a megoldások rögzítése. Fontos tehát, hogy akár egy katasztrófa elhárítási tervek készítésére specializálódott céggel felvegyük a kapcsolatot, hogy minél pontosabb és széles látószögű tervet tudjunk készíteni.

A terv elkészítése természetesen még nem elégséges, a megfelelő biztonsági berendezések, képzések és gyakorlatok elengedhetetlen feltételei a hatékony katasztrófa elhárításnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr2815563914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása