Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Hogyan működnek az infrapanelek?

2020. január 27. -

Általában három működi elvet különböztetünk meg, hogy ha az infrafűtésről beszélünk. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogy hogyan is működnek a modernebb infrapanelek.

Fűtőfilm alapú infrapanelek

Ezt a technológiát nem infrapanelekbe tervezték, hanem főleg padlófűtésbe, ahol tökéletesen el is látják a feladatukat, azonban ilyen technológiával készült infrapanelt már egyáltalán nem ajánlott vásárolni.

Karbon szálas infrapanelek

Ezek a típusú infrapanelek már fejlettebbek, mint a fűtőfilm alapúak, de szerencsére ezeknél is van jobb minőség. A karbon szálas infrapaneleket főleg távol keleti gyárakban készítik, így áruk jóval a magasabb minőségű paneleké alatt van, azonban természetesen ennek megvannak a hátrányai is, mivel könnyedén elromolhatnak, elhasználódhat a karbon szál, ráadásul nincsen lehetőség ezek cseréjére, így ha egyszer elromlik, akkor mehet a kukába.

Grafitmasszás infrapanelek

Magyarországon ezek az infrapanelek a legelterjedtebbek és nem véletlenül, mivel ezek a típusú termékek a legmegbízhatóbbak és legjobbak. Felépítésük rendkívül egyszerű, két műgyantalap közé összepréselt grafitmasszát töltenek. Az infrapanel hátoldalát egy speciális réteggel vonják be, ezzel akadályozva az infrasugarak rossz irányba történő áramlását. Az infrapanel felületét New Age Chrystal technológiával vonják be, ami annyit jelent, hogy apró dudorok vannak az infrapanelen, ami lehetővé teszi, hogy ne csak egy irányba áramoljanak a sugarak. Ezzel a technológiával könnyedén elérhető, hogy a szoba minden szegletébe eljuttassuk az infrasugarakat.

Minden G-OLD infrapanel grafitmasszás technológián alapul, így biztos lehet abban, hogy igazi minőséget fog a kezéhez kapni. Tekintse meg a Goldinfrafutes.hu webáruházat és tekintse meg a széles infrapanel kínálatot, valamint a többi infrafűtést alkalmazó terméket is! Ha nem biztos a dolgában, hogy milyen típusú terméket is lenne érdemes választania, akkor vegye fel a kapcsolatot a áruház üzemeltetőjével és kérjen tanácsot!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr2615425092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása