Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Képek és videó felvételek készítése épületekről

2019. december 10. -

A civilizált élet egyik alapfeltételei az épületek, hiszen biztonságot és menedéket nyújtanak a benne tartózkodók számára. Az épületeknek azonban nem csak funkciójuk van, hanem a megjelenésükkel, kialakításukkal a szépségérzetünkre gyakorolnak óriási hatást. Egyszerre kell stabilnak, praktikusnak és igényes megjelenésűnek lenniük, ha a tervezőik a tökéletességet tűzik ki célul. Az emberiség történelme során számos építészeti stílus született meg, és kopott ki a divatból, azonban mindig vannak olyanok, melyek a modern kor számára is felbecsülhetetlen esztétikai élményt nyújtanak, szépségük időtálló.

amsterdam-4114917_640.jpg

Nem csoda, hogy az épületek a művészetek számos egyéb területeit is megihlették, festmények, fényképek és filmek is készültek sokukról. A fotósok között is egy önálló irányvonal alakult ki, ez az épületfotózás amit szolgáltatásként is meg lehet rendelni tőlük. Talán sokak számára meglepő, hogy mennyire változatos megvilágításba tudják helyezni a művészek ugyanazt az épületet azzal, hogy más részletekre fókuszálnak, más fényeknél készítik a képeket, vagy utómunkával valami olyat helyeznek el a képen, ami addig nem is volt ott. Más megközelítésre van szükség, ha az ingatlanokat hirdetéshez kell fotózni, vagy magazinhoz. Az épületek sem kivételek a környezeti hatások alól, ezért nem elég létrehozni őket, hanem a folyamatos karbantartás és a védelmük éppúgy kulcsszerepet játszik az életükben.

Biztonság, tartósság

Az időjárás okozta sérülések, a szennyezett levegő okozta elszíneződések és sajnos az emberi behatás éppúgy csorbíthatja az épület tökéletességét, a street art műfajába tartozó garffityk sok esetben nem az épület összképének kedveznek. Ennek megfelelően számos klasszikus kialakítású épületen is megjelentek a külső-belső biztonsági kamerák, amelyek az épületek belterét és a külsejét is egyaránt védeni igyekeznek. Ma már nem lepődünk meg azon, ha valamelyik reneszánsz, vagy neo-klasszicista stílusú épületen meglátunk például egy Hikvision kamerát. A biztonság a tartósságot szolgálja, sajnos van, hogy a szépségből kell egy kicsit áldozni rá. De ki tudja, lehet, hogy pont egy IP kamera, vagy egy fotocellás ajtó lesz az egyik épületfotó különlegessége.

securitycamera-1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr1515346100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása