Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Mit érdemes ellenőrizni, kicserélni egy frissen vásárolt használt autón?

2019. augusztus 05. -

Használt autó vásárlásánál sajnos könnyen csapdába eshetünk, ha nem értünk a kocsikhoz, és nem tudjuk megítélni, hogy tényleg jó állapotban van-e, ezért sokan tartanak a használtautó-kereskedésektől. Viszont, ha felkészülten érkezünk a helyszínre, könnyebben kiszűrhetjük a problémás járműveket.

 

Hasznalt_autó vásárlásnál alaposan szemügyre kell venni az autót.

 

Az első és legfontosabb, hogy derítsünk fényt az autó múltjára, valamint a szervizfüzetet is kérjük el. Ezt könnyen tudják hamisítani, ezért érdemes felkeresni egy márkaszervizt, ahol leinformálható a szervizmúlt.

 

Ezután jöhet az elemek összeillesztésének ellenőrzése és a külső sérülések keresése. Ha a szélvédőn repedéseket észlelünk, akkor hamarosan aktuálissá válik a csere, ami szintén nem kis összeg. Az ablaktörlőket sem árt megfigyelni, hogy hagynak-e karc nyomokat az ablakon. Nézzük meg a fényszórókat, hogy nem-e homályosodnak és, hogy az ideális izzók vannak-e a lámpatestben. Vessünk egy pillantást a motorra is, az se jó, ha nagyon koszos, de a túl tiszta ugyancsak feltűnő, sokszor így leplezik, hogy szivárog az olaj. Az utastéren mindent ellenőrizzünk, a kapcsolókat, a kormányt, a pedálokat, a váltókart, és egy próbakört is menjünk vele mindenképp. Járó motornál próbáljuk ki a klímát, hogy miként teljesít. A váltónál fontos megnézni, hogy a fokozatokat könnyen lehet-e kapcsolni, ha recsegést észlelünk az kopásra utal.

 

A felsoroltakra okvetlen figyeljünk és ellenőrizzük, de a legjobb, ha elvisszük a kiszemelt autót egy szervizbe és vásárlás előtt átnézetjük.

 

Mit cseréltessünk ki az autón, ha már a birtokunkban van?

 

Amit célszerű cseréltetni az a olajszűrő, légszűrő, vezérműszíj, ékszíj, olaj, így elkerülhetjük a meglepetéseket. Ennek a költségeivel számoljunk, egyszerűen vonjuk le az autóra szánt rendelkezésre álló összegből. Kérjük meg az autószerelőt, hogy a fékbetétek, gyújtógyertyák, hűtőfolyadék, fékfolyadék és az akkumulátor állapotát is mérje fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr414995950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása