Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

A legjobb biztonsági kulcs kétlépcsős azonosításhoz!

2019. május 16. -

Ha adatvédelemről beszélünk, akkor szerencsére mára már több lehetőség is adott, melyekkel biztonságban tudhatjuk féltett információinkat. A régebbi technológiák közül az SMS alapú, valamint az applikációval operáló titkosítási megoldások a legjobbak, de természetesen ezek közé soroljuk a még mindig rendkívül népszerű jelszavas védelmet is. Az első kettő jóval biztonságosabb, mint a jelszavas megoldás, azonban interaktálnunk kell a telefonunkkal, ami sok esetben kényelmetlen lehet. Erre a problémára fejlesztették ki a hardver alapú biztonsági kulcsokat, melyek használata rendkívül egyszerű, nem kell hozzájuk a telefonunk, valamint biztonságosabbak is, mint a fentebb említett megoldások. A legtöbb biztonsági kulcs a FIDO U2F szabványt követi, mely egy biztonsági protokoll.

Számos biztonsági kulcs áll már rendelkezésünkre, így összegyűjtöttük Önnek egy listába, hogy jelenleg mely eszközök a legjobbak a piacon!

A legjobb biztonsági kulcs: Yubikey 5 NFC

Ezt az eszközt körülbelül 20.000 forintért tudjuk megvásárolni, a legtöbb internetes áruházban megtalálható. Kétféle módon lehet csatlakoztatni a számítógéphez, laptophoz, telefonhoz. Vagy az USB-A porton keresztül, vagy a vezeték nélküli NFC használatával. Található rajta egy kulcstartó rész is, így bármikor magunkkal vihetjük és nagy valószínűséggel nem fogjuk elveszíteni. Rendkívül tartós, víz, és ütésálló. Létezik egy másik változata is, mely a Yubikey 5C névre hallgat. Ez az eszköz az USB-C porttal rendelkező eszközök használóinak kiváló választás. Nagy választás, hogy nem lehet használni az Apple termékeivel, mivel azok Lightning portot használnak, de a cég szeretne készíteni ezekkel az eszközökkel is kompatibilis termékeket.

yubikey-5-nfc.jpg

További eszközök, melyeket megvásárolhat: Yubico Yubikey 5 Nano

Előnye, hogy rendkívül kicsi, így bárhol elfér, vízálló és található rajta egy lyuk, mely miatt fel lehet akasztani egy kulcstartóra. Hátránya, hogy nem ütésálló, nem használható mobileszközökkel és a csatlakozója nincsen védve.

yubikey-5-nano.png

Thetis FIDO U2F

Előnye, hogy az alumínium házba forgatható a csatlakozó, így az mindig védve van, amikor szállítjuk. Olcsóbb, mint a konkurencia termékei. Hátránya, hogy nem használható mobil eszközökkel, valamint nagyobb és vastagabb, mint a társai.

thetis-fido-u2f.jpg

Ezek lettek volna a legjobb biztonsági kulcsok, melyeket megvásárolhat a piacon!

Előző bejegyzésünkben a LED fénycsövek jellemzőiről írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr8714830262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása