Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Mi az a főkulcsrendszer?

2018. március 12. -

Az értéktárgyaink és a testi épségünk megóvása érdekében bizony számos dologra van szükség, ugyanis illetéktelen behatolók bármikor megpróbálhatnak betörni és kirabolni bennünket. Nagyon fontos szerepe van a nyílászáróknak és a hozzájuk tartozó zárszerkezeteknek is. Ebben a bejegyzésünkben egy speciális zárszerkezetről, a főkulcsrendszerről írunk.

Mi az a főkulcsrendszer?

A főkulcs rendszernek több eltérő típusa is van, azonban minden rendszerre jellemző az, hogy egyetlen kulccsal több ajtót is ki lehet nyitni, így nem kell minden ajtóhoz külön kulcsot másoltatni.

Miért van szükség főkulcsrendszerre?

kulcs-biztonsag.jpgA főkulcsrendszert a takarító személyzet naponta több alkalommal is használja, hiszen a főkulcs, amely mindegyik ajtó nyitását és zárását lehetővé teszi, felgyorsítja a mindennapi rutin munkát. De rendkívüli esetekben is szükség lehet a főkulcs rendszerre. Ilyen eset lehet például a tűzvész, amikor a biztonsági személyzet használja a főkulcsot, vagy akár egy rosszullét, baleset is történhet. Ilyenkor az orvosokat, ápolókat muszáj a lehető leggyorsabban beengedni egy helyiségbe.

Hol használható a főkulcsrendszer?

A főkulcs rendszer az ingatlan típusától függetlenül, bármilyen épületben használható. A magán tulajdonú ingatlanokban általában a bejárati ajtó, a garázs nyitására és zárására használják.

A főkulcsrendszer manapság azonban még mindig a közszférában és a vállalkozói szektorban kap jelentős szerepet. Óvodákban és kollégiumokban, illetve hotelekben és panziókban mondhatjuk azt, hogy nélkülözhetetlen szerepe van a főkulcsrendszernek.

Mire figyeljen, ha partnert keres a főkulcsrendszerek kialakításához?

A főkulcsrendszereket a lehető legprecízebben meg kell tervezni, ezért fontos, hogy olyan partnert válasszon, aki ehhez a feladathoz megfelelő szoftvert használja. Ezen kívül fontos a főkulcsrendszerek gyártásakor használt alapanyag minősége is, hiszen több évtizeden keresztül fogjuk használni ezeket a zárszerkezeteket is.

Előző bejegyzésünkben arról írtunk, hogyan is segíthet rajtunk az MI!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr5513733380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása