Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Kulcsmásolási tanácsok

2017. január 10. -

Most nézzünk meg egy-két kulcsmásolási tanácsot! A kulcsok fontos szerepet kapnak az életünkben. Szinte mindenkinél, sokszor már a kicsi gyerekeknél is mindig van valamilyen kulcs. A lakások, gépjárművek, széfek, és páncélszekrények, nyithatóak és zárhatóak kulcsokkal sőt ma már vannak olyan speciális bőröndök is, amelyek biztonsági zárral vannak felszerelve. Számos eltérő típusú kulcsot használnak a vállalkozások is. A műhelyekben a lakatokhoz a kicsi kulcsokat, a szállókban a több ajtó nyitására és zárására alkalmas főkulcsokat valamint az autók esetében használt kártyás kulcsokat is. Nélkülözhetetlen része az életünknek, nézz csak a csomódra, hány kulcsot is látsz egyszerre? Legalább hármat ugye. Lépcsőház, bejárati ajtó és postaláda. És vajon van pótkulcsod? Nincs, na akkor a kulcsmásolás a megoldás.

kulcs.jpg

Miért van szükség a pótkulcsokra?

Gondolj csak bele, elveszítheted, vagy akár el is lophatják a lakásod és a kocsid kulcsait, de ha már hosszú évek óta rendszeresen használod azt, akkor egy idő elteltével el is kophat a kulcs, lehetetlen lesz vele kinyitni és zárat. Sőt igaz hogy ritkán, de előfordulhatnak olyan helyzetek is, amikor eltörik a kulcs. Be sem tudsz menni az otthonodba, be sem tudsz szállni a kocsidba. Mit tehetsz? Lakatost kell hívnod, aki későn érkezik és bizony sok pénzt is kér a munkájáért. Vagyis az ilyen kellemetlenségek elkerülése érdekében van szükség a kulcsmásolásra.

Hol másolják le a kulcsaidat?

Fontos, hogy olyan partnert keress, aki rendelkezik a kulcsok sokszorosításához szükséges speciális gépekkel. Nézz csak a csomódra, biztos, hogy nincs két egyforma. Ugye te is kisebb-nagyobb, vékonyabb-vastagabb kulcsokat látsz? Ennyi különböző termék sokszorosításához szükség van a legmodernebb számítógépek által vezérelt kulcsmásoló gépekre. Így ugyanis lehetőség van az eredetivel azonos méretű és formájú kulcs elkészítésére, illetve az adatbázis használatával a kód alapján történő keresésre is.

A kulcsmásolásnál fontos még az alapanyag. Kizárólag a megfelelő minőségű alapanyagból készült termékek használhatóak biztonságosan, hosszú ideig.

Előző bejegyzésünkben 4 nem mindennapi karácsonyi ötletről írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr1212115259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása