Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Dagasztógép akár otthonra is

2016. augusztus 03. -

A konyhai felszerelések rendkívül drágák lehetnek, ha mindet újan szeretnénk beszerezni, de ez a dagasztógépre is igaz?A kenyér az alapvető élelmiszerek közé tartozik, szinte mindenki naponta fogyasztja, de amikor belépünk a pékségbe, akkor számos más édes és sós sütemény is könnyen elcsábíthat bennünket. A kellemes illatok hatására lehet, hogy néhányan elgondolkodunk azon, hogy ezeket a tészta ételeket hogyan is készítik el, és kedvet kapunk ahhoz, hogy otthon mi is péksüteményeket süssünk.

Mi mindenre van szükség a kedvenc péksüteményeink elkészítéséhez?

Lássuk először a tésztához szükséges hozzávalókat. Lisztre, tojásra és élesztőre valamint tejre, vagy vízre minden kelt tészta elkészítéséhez szükség van. Emellett ízesíthetjük is a kalácsot. Csinálhatjuk édesen, vagy akár használhatunk fűszereket is. Ne feledkezzünk meg a konyhafelszerelésekről, a mérlegről, tálakról és a tepsiről sem. A kiváló eredmény elérése érdekében pedig szükségünk lesz a dagasztógépre is.

Dagasztógépre miért?

Sokan azt hiszik, hogy a kelt tészta készítés nagyon egyszerű, hiszen csak az élesztőt kell a cukrozott vízben vagy tejben felfuttatni, utána pedig a liszttel, a tojással és az ízesítőkkel gyorsan összegyúrni.

A tökéletes kelt tészta összeállításához azonban rendkívüli figyelemre van szükség. Nagyon fontos, hogy szoba hőmérsékletű legyen minden hozzávaló, ezért korán elő kell készíteni minden alapanyagot sőt még a konyhafelszereléseket is, de a kezünkre is figyelni kell, a legjobb ha mindig langyos a kezünk. Nem is beszélve a gyúrás pontos idejéről. Szóval lássuk be, ha önállóan dolgozunk, akkor egy pillanat alatt tönkre mehet a tésztánk. De van megoldás, hiszen aki dagasztógépet használ egyszerűen nem hibázhat. Nekünk csupán annyi a dolgunk, hogy a hozzávalókat a tálba tegyük és bekapcsoljuk a gépet.

Milyen a jó dagasztógép?

Kiváló minőségű, rozsdamentes alapanyagokból készül, így képes akár több éven keresztül is, számos alkalommal összedolgozni a kedvenc süteményeink tésztáját. Egyszerűen és gyorsan összerakható, csupán néhány jól elkülöníthető alkatrészből áll. Néhány gombnyomást követően, automatikusan működik, így nekünk csak a receptben leírt mennyiségű hozzávalókat kell a tálba rakni. Energiatakarékos továbbá könnyen tisztítható.

Előző cikkünkben a használt nagykonyhai gépekről írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr468931778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása