Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Hagymonányos vagy okoskonyha: az itt a kérdés.

2015. április 27. -

A konyha rendkívül jelentős szerepet tölt be mindannyiunk életében, hiszen számos alapanyagot tárolunk itt, valamint különböző ételeket és italokat is elkészítünk itt nap, mint nap. Az életünket számos olcsó konyhai felszereléseki termék, -hűtőgép, tűzhely, botmixer- teszi kényelmesebbé. Több készülék működik elektromos árammal vagy gázzal, és egyre több funkció betöltésére képesek. Szeletelés, aprítás, préselés, pépesítés, sütés, főzés, melegítés, hűtés, hogy csak néhányat említsek. Sokan úgy gondolják, hogy már nem is lehet tovább fejleszteni ezeket a készülékeket, hiszen a praktikus használat mellett energiatakarékosak, formatervezettek, és garantálják a biztonságos munkavégzést is. A modern háztartások vezetőiben felmerülhet a kérdés, hogy létezik-e még egyáltalán valamilyen konyhai feladat, amelyet a készülékek nélkül végzünk el? Sokan elgondolkoznak azon is, hogy van-e még olyan eszköz, amelyre szükségük lehet illetve fejleszthető-e tovább a konyha illetve a benne használt felszerelések?

konyha.jpg

A válasz igen, már elkészült az okoskonyha prototípusa is. Ebben a helyiségben ugyanúgy megtalálható minden a kényelmes életvezetéséhez, valamint az egészséges táplálkozáshoz szükséges készülék. Az ételek és italok egyes alapanyagait a sajátosságaiknak megfelelő helyen lehet tárolni. A hűtő és fagyasztó szekrény mellett a légkondicionált polcok is helyet kapnak, tehát a folyamatosan megőrizhetjük minden egyes alapanyag, még a fűszerek frissességét is. További jelentős eltérés a konyhákban az, hogy eltűnnek a csúnya látványt, valamint az olykor balesetet okozó kábelek is és egyéb, általában a kereskedelemben használt termékeket vonalkód leolvasót, és számos testérzetet észlelő és közvetítő szerkezetet is beépítettek az okoskonyhába. Így a gépek használatával, a kellemetlen testi érzések kialakulásának az elkerülésével lehetővé válik minden egyes étel és ital fogyaszthatóságának a megállapítása. Kifejlesztettek egy speciális, hordozható eszközt is, amelyet magunknál tartva beazonosíthatóvá válik az is, hogy a háztól távol tartózkodók jó közérzetét éppen milyen élelmiszer fogyasztásával lehet elérni, mennyi idő alatt és hogyan lehet ezt elkészíteni. Az okoskonyha tehát nem csak az alapanyagok tárolását, valamint látványos és ízletes elkészítését teszi lehetővé, hanem jelzi a romlottságot és figyelembe veszi a tulajdonosok aktuális egészségi állapotát, hangulatát is, amely javításához illeszkedő ételek fogyasztására és elkészítésére is tesz javaslatot.

Előző bejegyzésünkben a REMS Cobra-ról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr67403056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása