Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Belvíz megelőzése, illetve szivattyúzása

2016. április 27. -

Hazánk időjárása rendkívül változékony. Nyáron nem ritka a rendkívüli meleg, de a csapadék is jelentős és bizony nagyon sokszor kiszámíthatatlan mennyiségben hull. Télen pedig esőre és hóra egyaránt számítani kell. A viszonylag rövid ideig tartó záporokra zivatarokra, illetve az évszakoknak megfelelő csapadékra szükség van, azonban sokszor a hirtelen érkező rendkívül sok eső, vagy a tavaszi hó olvadást követő folyó áradások számos nehézséget okoznak. Tönkre mehet a termés, átmeneti ideig szünetelhet a közlekedés. A lakott területeken pedig a fő és melléképületek alatt is megjelenő víz minden értéktárgyat tönkre tehet és az ingatlanokban is jelentős mértékű károkat okozhat.

Hogyan akadályozható meg a belvíz elterjedése?

A korábban említett károk kialakulása megelőzhető. A leghatékonyabb módszer az árkok tisztán tartása illetve a jól működő csatornahálózat üzemeltetése. Azonban minden óvintézkedés ellenére, általában a folyók áradásakor sokszor lehetetlen a vizet saját medrében, illetve az erre a célra kialakított területeken tartani, és ilyenkor a belvíz szivattyúzás jelentheti a megoldást.

water-pump-835344_960_720.jpg

Milyen gépet használjuk a belvíz szivattyúzáshoz?

A szennyvízszivattyú kiválasztásakor több tényezőt célszerű figyelembe venni. Egyik ilyen szempont a víz. Mivel a legtöbb esetben törmelékkel, gallyakkal szennyezett, illetve tartalmazhatja az egyes helyiségekben tárolt kisebb - nagyobb méretű lényegesen eltérő összetételű tárgyakat, ezért mindenképpen zagy szivattyú használata indokolt. További fontos tényező a terület energia ellátottsága. Belvíz esetén gyakran előfordulhat áram szünet, ezért hordozható és benzinnel, illetve gázzal és benzinnel működő terméket célszerű választanai a belvíz szivattyúzásához. A víz mennyisége miatt a munkálatok gyakran előre kiszámíthatatlan ideig tartanak, ezért fontos, hogy hosszú ideig üzemelő zagy szivattyút használjanak. A fennálló természeti viszonyok mellett a választék is megnehezíti a döntést, ezért célszerű nemzetközileg elfogadott minőségi és ergonómiai követelményeknek megfelelő új, több éves garanciával rendelkező készüléket vásárolni.

Előző bejegyzésünkben az NVMe SSD-kről írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr928666976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása