Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Ingatlanok fotózása okostelefonnal

2020. október 08. -

Ma már ritkának számít, ha egy telefonnal nem lehet fényképeket készíteni, de ez korántsem volt ennyire egyértelmű mindig. Az első fotózásra is alkalmas készüléket 20 évvel ezelőtt dobta piacra a Samsung, és a mai 20, vagy akár 40 megapixeles felbontású képek helyett mindössze 0,35 MP volt a tudása. A gyártók persze azóta hatalmas versenyt folytatnak annak érdekében, hogy egyre jobb teljesítményű eszközöket tervezzenek, ugyanakkor fontos megemlíteni azt is, hogy a fényképgyártók sem restelkednek. Éppen ezért talán sohasem fogja tudni utolérni a mobil piac fotózás terén a fényképészek eszközeit, de talán erre nincs is szükség.

Az ingatlanokról okostelefonnal is készíthetünk jó fotókat.

Az ingatlanok fotózása okostelefonnal lehetséges, de nem ajánlott

Az ingatlanosok és a magánszemélyek előszeretettel fotózzák be az eladósorba került ingatlant mobiltelefonnal, és éppen a fenti fejlődésnek köszönhető, hogy egyre értékelhetőbb képek készülnek. Az igazán profik azonban épületfotósokat hívnak, hiszen a mobil eszközök korántsem képesek arra, amire a valódi szakemberek erre a célra kijelölt eszközeikkel.

Egy ingatlan fotózás Hlinka Zsoltnál - aki hazánk egyik elismert ingatlanfotósa - például kizárólag fényképezőgéppel történhet. Zsolt nem csak fotómasináját, de különböző szűrőket, megvilágításra alkalmas eszközöket és megannyi egyéb, speciális kiegészítőt is bevet annak érdekében, hogy a megrendelői igényeket maximálisan ki tudja elégíteni.

Az ingatlanok fotózása okostelefonnal így marad a fényképeszet szempontjából amatőrnek számító eladóknak, akiknek azért egyre kevésbé kell szomorkodnia, hála a technológia fejlődésének.

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr9016245768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása