Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

50 résztvevős videó chat? A Skype megoldotta!

2019. április 08. -

A mai nappal, vagyis 2019.04.08-án lépett ki a béta fázisból a Skype azon verziója, melyben már alkalmunk nyílik 49 másik részvevővel egyszerre videó chatelni. Ezt az újítást már március óta tesztelték, de csak most látták az időt elérkezettnek, hogy a teljes nagyérdeműnek is bemutassák. Ezzel az újítással egyértelműen a Skype lett a vezető videó chat alkalmazás, hacsak szimplán a résztvevők mennyiségét nézzük. Eddig a FaceTime „vezetett” 32 résztvevővel. A Skype ez előtt a verzió előtt 25 felhasználót engedett csak egy időben chatelni, de a béta tesztelők már március óta kipróbálhatták az újítást. A Microsoft termékének lépése nagy segítség lehet azon cégeknek, ahol nagyobb csoportoknak kell megbeszélniük a projekteket, valamint különböző tanfolyamoknak is kiváló megoldás lehet, mivel mindenki egyszerre tudja figyelemmel követni az oktatást, kérdezni, megbeszélni.

49358.jpg

Hogy még használhatóbb legyen az alkalmazás a Skype újragondolta a csoportos értesítéseket is, mivel a régi rendszer 50 embernél már nagyon hektikus lett volna. Régen minden résztvevő kapott egy hívást, amikor elkezdődött a hívás, most azonban csak egy rendszer értesítést kapnak és a felhasználó meghatározhatja, hogy pontosan melyik részvevő hívhatja fel. Azonban ha 25-nél kevesebb résztvevő van, akkor a hívásindító még mindig megcsörgethet mindenkit, melyet a régi rendszer szerint fog kezelni a Skype.

Forrás: https://www.theverge.com/2019/4/5/18297136/microsoft-50-person-group-video-chat-feature-skype-beta-available

Az egyedi üveg zuhanykabinok legfontosabb jellemzői

A fürdőszoba kiemelt szerepet kap az otthonunkban. Itt kezdődik és végződik minden napunk, ezen kívül sokan mossuk és szárítjuk ebben a helyiségben ruháinkat. Fontos, hogy jól érezzük magunkat a zuhanyzónkban. Ezért sem mindegy, hogyan alakítjuk ki és rendezzük be a saját mosdónkat. Ha a fürdőhelyiség átalakítását tervezi, mindenképpen olvassa tovább a cikket. Ebben a bejegyzésben ugyanis egy exkluzív berendezésről: az üvegből készült fülkékről olvashat.

Egyedi üveg zuhanykabin

Milyen kabinok közül válogathat?

A standard méreteknek megfelelő, készen kapható termékek között keresgélhet. Emellett rendelhet egyedi nagyságú és stílusú fürdőszoba berendezést.

Mire figyeljen, ha előregyártott üvegfülkét választ?

Fontos, hogy a zuhanysarok minden oldala magas minőségű alapanyagból készüljön. Kizárólag az ilyen elemek garantálják a hosszú távú komfortos használatot. Emellett érdemes gondolni a higiéniai szempontokra. Az egyszerű tisztíthatóság érdekében célszerű vízlepergető üvegből készült terméket választani. Érdemes figyelembe venni, hogy a nyílóajtós kabinok takaríthatók ki legkönnyebben. Nem szabad megfeledkezni az üveg mintájáról sem. Lényeges, hogy összhangban álljon a csempékkel.

Miért éri meg egyedi üveg zuhanykabinokat választani?

Az üvegajtók- és falak szinte minden helyiségbe beépíthetők. Nagyon jól mutatnak a panelok aprócska mosdóiban, illetve a luxuskategóriába sorolható fürdőszobákban. Teret engednek a fénynek, ezáltal egyedülálló hangulatot varázsolnak minden helyiségbe.

Mit tegyen, ha ön is ilyen fülkét szeretne?

Érdeklődjön Glassworks-nél. A cég rövid időn belül árajánlatot tesz. A szakértő díjmentes helyszíni szemlén a tervezés alapját jelentő, pontos felméréseket készít, illetve a határidőkkel, stílussal használhatósággal összefüggő összes kérdésre válaszol.

A HP Laserjet P1102 típusú nyomtataó bemutatása!

Az informatikai eszközök elterjedése jelentősen átalakította az életünket. Egyszerűbbé és könnyebbé tett számos napi rutin feladatot is. Munkavégzés, tanulás, szórakozás, vásárlás, utazás hogy csak néhány tevékenységet említsünk. De az informatikai eszközök mellett ugyanúgy szükség van számos nyomtatványra: iratra, feljegyzésre, dokumentumra is. Az elkészítésben pedig számos világhírű cég ajánl nyomtatókat és tonereket. Ilyen cég például a HP. Nagyon keresett terméke a Laserjet P1102 nyomtató és toner.

hp_laserjet_p1102.png

Kiknek ajánljuk a HP Laserjet P1102 nyomtatót és tonert?

Ez a nyomtató monokróm ezért elsősorban kevesebb és egyszerűbb megjelenésű nyomtatványokat felhasználóknak ajánljuk. Otthoni felhasználók, illetve a kis- és közepes vállalkozások elvárásainak felel meg. A printer gyors, energiatakarékos és környezetbarát.
A HP Laserjet P1102 toner segítségével pedig különböző méretű nyomtatványok, névjegykártyák is készíthetőek.

Miért érdemes a HP Laserjet P1102 tonerrel nyomtatni?

A HP Laserjet P1102 toner eredeti és utángyártott típusa is bármikor megvásárolható Magyarországon. Mindkét termékkel tökéletes minőségű nyomtatványok készíthetőek csupán az árban van különbség. Az utángyártott típus jóval olcsóbban vásárolható meg.

Kitől érdemes HP Laserjet P1102 tonert vásárolni?

Minden toner vásárlásánál érdemes figyelni a csomagolás minőségére is. Kizárólag a gyárakban csomagolt terméket érdemes elhozni.
A HP Laserjet P1102 tonerek kis méretűek ezért könnyen sérülnek és válnak használhatatlanná, hiszen a tonerpor is kifolyhat belőlük.

Mire figyelj ha HP Laserjet P1102 utángyártott tonert választasz a printerhez?

Ezek a tonerek ideális tárolás esetében is egy évig használhatóak, ezért érdemes folyamatosan figyelni és megtervezni a toner vásárlását.

A motorolaj jelentősége és tulajdonságai!

A gépjárművek folyamatos, zökkenőmentes és biztonságos használatához sok mindenre van szükség. Megfelelő üzemanyagok, különböző olajok, szakszerű szervizelési munkák is hozzá tartoznak ehhez. Ezért sem mindegy az, hogy melyik szervizbe végzik el a karbantartási feladatokat. De fontos az is, hogy kizárólag a gépjárműhöz illeszkedő üzemanyagot és motorolajat használjanak. Így van ez minden gépjárműnél, a teherautóknál is.

Motorolaj

Miért van olyan fontos szerepe a motorolajnak?

Válasszunk bármely járműtípust, mindegyiknél rendkívül fontos, hogy megfelelő minőségű motorolajat használjunk. A kamionok a haszongépjárművek közé tartoznak. Ezekkel a munkaeszközökkel szerződésben rögzített határidőn belül kell célba juttatni az árukat, ezért mindent meg kell tenni az alkatrészek tökéletes működéséért is. A teherautó motorolaj a motor mozgó alkatrészeit keni. Megakadályozza a fémek érintkezését, és jelentős mértékben csökkenti a súrlódást, elvezeti a hőt, tisztítja a motort valamint a korrózió elleni védelmet is biztosítja. Ezek a tulajdonságok természetesen az összes robbanómotornál igazak. 

Hogyan érhető ez el?

A motorolaj adalékok teszik ezt lehetővé. Ez a kenőolaj kopás- és habzásgátlókból, viszkozitás- és súrlódásmódosítókból, antioxidánsokból, tömítésregenerálókból, fém dezaktivátorokból áll.

Mire érdemes figyelni a motorolaj vásárlásakor?

A motorolajok kiválasztásakor azért is van lényeges szerepe a megfelelő típusú és minőségű kenőanyagoknak, mert a motor könnyű és biztonságos működését szélsőséges körülmények között kizárólag az eredeti termékek garantálják.

Végül pedig meg kell említeni a motorolaj cserét is. Az eredeti, tervezett kenőolajakat is megfelelő időközönként kell cserélni. Csak így működhet folyamatosan a motor, közlekedhet biztonságosan a gépjármű.

Előző cikkünkben a legjobb Virtual Private Network szolgáltatókról írtunk!

Legjobb VPN 2019-ben?

A VPN-ekről (Virtual Private Network), vagyis virtuális magánhálózatokól egyre többet hallani, mióta kirobbant a Snowden ügy. Az embereket már jobban érdekli, hogy a személyes adataikat ne láthassa, lophassa el akárki. A VPN-ek már a botrány előtt is léteztek, de messze nem kaptak akkora figyelmet, mint mostanában. Egy VPN lényege, hogy biztonságos és titkosított kapcsolatot létesít egy külső szerver és a felhasználó eszköze között (pc, laptop, telefon). Listánkban megmutatunk Önnek kettő VPN szolgáltatót, akik megbízhatóak, megfizethetőek és olyan titkosítást alkalmaznak, melyek mellett igen kicsi az esélye, hogy a féltett, titkos adatai rossz kezekbe kerülnek. Listánk azért íródott, mert a piacon rengeteg VPN szolgáltatás elérhető és az avatatlan felhasználók egyszerűen nem tudják, hogy mégis melyik megbízható, melyik nem. A listában szereplő programok már bizonyítottak, így nem lehet velük mellélőni.

ExpressVPN

434349-expressvpn-android-top.jpg

Véleményünk szerint a legjobb VPN az ExpressVPN. A vállalat AES 256 bites titkosítást használ, amit az amerikai jegybank is alkalmaz. Az alkalmazás felhasználó felülete rendkívül letisztult, csak ki kell választanunk, hogy melyik országból szeretnénk böngészni (legalábbis, hogy más ezt lássa) és csak meg kell nyomnunk a gombot a képernyő közepén. A program megbízható, nem dobálja a kapcsolatot. A listában szereplő programok közül, az ExpressVPN használata mellett volt a legalacsonyabb a ping, mivel több, mint 3000 szerverük található 94 országban. A program természetesen nem ingyenes, de ne ijedjen meg senki, mivel véleményünk szerint megfizethető. Ha nem éves előfizetést választunk, akkor havonta 12.95 dollárt kell kiadnunk érte, de ha egy egész évre vásároljuk, akkor 8.32 dollárt kell csak kiadnunk. Ha nem lennénk megelégedve az alkalmazással, akkor a fizetés után 30 napon belül visszakérhetjük a pénzünket.

NORDVPN

nordvpn-default.png

A NORDVPN a másik legjobb VPN szolgáltatás, mely elérhető a piacon. Minden megvan benne, amire egy áltagos felhasználnak szüksége lehet. AES 256 bites titkosítás, egyszerű felhasználói felület, több, mint 5400 szerver 62 országban (Magyarországon ebből 13 található) és ráadásul olcsóbb is, mint az EXPRESSVPN. Többféle konstrukcióból is választhatunk, de ha a három évest választjuk, akkor havonta csupán csak 3 dollárt kell fizetnünk (összesen tehát 107 dollár). Ha havi szolgáltatást választunk, akkor pedig 11.95$ kell fizetnünk. Nagy előnye még, hogy 6 eszközt lehet csatlakoztatni egy előfizetéssel, így az egész család adatait megfelelően titkosíthatjuk.

Reméljük tudtunk segíteni és most már megfelelően tudja titkosítani adatait!

A cikkhez felhasznált bejegyzés: https://www.theverge.com/2019/3/8/18224088/best-vpn-security-protection-virtual-private-network-expressvpn-nordvpn-tunnelbear

Miért bizonyulnak jobb választásnak a laptoptartós gyerek íróasztalok?

A gyermek szobájából nem hiányozhat egy tökéletes íróasztal, legyen szó akármelyik korosztályról. A kisebbeknek kiváló rajzolgatás, festés és különféle játékok szempontjából, a nagyoknak pedig elengedhetetlen a tanuláshoz. Manapság már beszerezhető olyan darab is, amelyik bizonyos magasságig állítható, így a gyermek aktuális méretéhez igazítható. Mielőtt választanánk, néhány szempontot alaposan át kell gondolnunk, például hogy mekkora hely áll a rendelkezésünkre, milyen szék lenne hozzá a legideálisabb, és vannak-e az asztalnak, egyéb hasznos tulajdonságai. 

gyerek-iroasztal.jpg

Milyen praktikussági szempontokat vegyünk figyelembe?

Az mindenképpen előnyös, ha az asztal fiókos és polcos is, mert így elegendő helyet biztosít a tanszerek, és egyéb holmik tárolására. Ha meglátásunk szerint mutatósabb lenne a sarokba téve, választhatunk sarokíróasztalt. Legyen szó akármilyenről, szinte minden típusúból kapható már laptoptartós gyerek íróasztal. Célszerű ezt a fajtát megvásárolni, hiszen a technológia egyre gyorsabb fejlődésének köszönhetően, ma már egy laptop nélkülözhetetlen a tanuláshoz, leckeíráshoz és kényelmi szempontból sem mindegy, hogy milyen módon használható. Fontos, hogy könnyen el lehessen érni a billentyűzetet, az egeret, rendesen lássa a gyermek a képernyőt, akadályokba való ütközések nélkül csatlakoztathasson hozzá eszközöket, stb. 

Ezek a fajta gyerek íróasztalok sokkal praktikusabbak az egyszerűsített változatoknál, a laptoptartó rész mellett bőven akad még szabad terület az egyéb teendők elvégzésére, ha például közben füzetbe is szeretne jegyzetelni a gyermek, vagy ki akarja rakni a tankönyveit. Sok esetben van az asztallap felületének dönthető funkciója is.

Honnan érdemes laptoptartós gyerek íróasztalt beszerezni?

A legtöbb bútoráruházban elérhetőek ezek a modern kivitelezésű íróasztalok, ám időt és energiát spórolhatunk meg, ha online webáruházban adjuk le a rendelést, ahol élhetünk a házhoz szállítás lehetőségével is. Az enterieurbutor.hu kínálatában kizárólag modern darabok kaphatóak, mindenképp érdemes hozzájuk benézni, mivel termékeik magas minőséget képviselnek!

Egy jelszavak nélküli világ? Egy lépéssel közelebb kerültünk hozzá!

2019 március 4-én a W3C (Word Wide Web Consortium) elfogadott egy új hitelesítési szabványt, melynek neve WebAuthn. Ez az új szabvány lehetővé teszi, hogy jelszavak használata nélkül lépjen be  felhasználó a különböző fiókjaiba, alkalmazásaiba. A szabványt már tavaly bemutatták, és mára már minden fontos böngésző támogatja (Chrome, Mozilla, Edge). Remélhetőleg a W3C elfogadása egy új hullámot indít el az applikáció készítők között, és szépen lassan minden fontosabb programban, illetve weboldalon helyet kap majd ez az új hitelesítési eljárás.

webauthn.jpg

A WebAuthn egy API, vagyis Application Programming Interface, magyarul alkalmazásprogramozási interfész, mely lehetővé teszi, hogy a weboldal kommunikáljon egy biztonsági eszközzel, ami lehet egy FIDO biztonsági kulcs, melyet csak a számítógépünk USB portjába kell bedugnunk, de akár lehet egy bonyolultabb biometrikus eszköz is, mint például a telefonunkon lévő ujjlenyomat olvasó. Gondoljon csak bele, ahhoz hogy be tudjon lépni bármelyik fiókjába az interneten, csak hozzá kell érnie a telefonjához. Remélhetőleg ennyire egyszerű lesz majd a hitelesítés pár év múlva. A WebAuthn sokkal biztonságosabb, mint a jelszavak, mivel sokan olyanokat használnak, amit nem tart sokáig feltörni, vagy esetleg kitalálni (12345, jelszo, jelszo123 stb.), ráadásul sokkal egyszerűbb is, mivel nem kell több jelszót is megjegyeznünk.

Ahogy már írtuk, a következő lépés az új hitelesítési mód „életében”, hogy minél több weboldal integrálja ezt a lehetőséget. A Dropbox tette meg elsőként még tavaly, melyet a Microsoft követett. Bízzunk benne, hogy a következő hónapokban még jó pár hasonlóan nagy név fogja integrálni a WebAuthn hitelesíti szabványt és a közeljövőben biztonságosabban, jobban és egyszerűbben fogjuk tudni használni a weboldalakat, alkalmazásokat.

Forrás: https://www.theverge.com/2019/3/4/18249895/web-authentication-webauthn-world-wide-web-consortium-w3c-standard-browsers

Válasszon Epson utángyártott tintapatront!

A különböző típusú nyomtatványok hozzátartoznak a modern életünkhöz. Ha körül nézünk otthonunkban, rengeteg személyes iratot láthatunk. A munkahelyünkön nagyon sok formanyomtatvánnyal találkozhatunk. A kiváló minőségű dokumentumok elkészítésében nélkülözhetetlen szerepe van nyomtatónak, valamint a kellékeknek. Rengeteg világhírű cég ajánl jobbnál- jobb felszereléseket, ezért nem olyan könnyű megtalálni a számunkra ideális készüléket és kiegészítőket. Ebben a bejegyzésben az Epson néhány termékét ajánljuk figyelmébe.

epson-logo.png

Miért próbálja ki ezt a márkát?

Minden ilyen termék megfelel a vállalkozások egyik legfontosabb követelményének; a hatékony felhasználhatóság elvének. A cégek érdekei mellett a csoport rendkívül fontosnak tartja a természet védelmét, ezért olyan technológiákat alkalmaz, amelyek eleget tesznek a legszigorúbb környezetvédelmi szabványok előírásainak. Az eszközök legfontosabb jellemzői: az energiahatékonyság valamint az újrahasznosíthatóság.

Milyen előnyökkel rendelkeznek az Epson tintasugaras nyomtatók?

Az ilyen irodafelszerelések nyomtatási sebessége rendkívül gyors. A különböző kiszerelésű patronok lehetővé teszik minden egyes nyomtatvány előállítási költségének jelentős mértékű csökkentését.

Milyen patronokat érdemes ehhez a nyomtatóhoz választani?

Ez a készülék üzemeltethető eredeti- valamint utángyártott tintapatronokkal. Mindkét típusú kellékkel kiváló minőségű nyomatok készíthetőek. Lényeges különbség kizárólag a kellékek árában figyelhető meg, így nem lőhet nagyon mellé, ha az Espon utángyártott tintapatront választja!

Hol veheti meg ezeket az Epson márkatermékeket?

A nyomtatók és kellékek értékesítésével számos cég foglalkozik, azonban gyorsan és kényelmesen webáruházakban tud vásárolni. A Best-Toner-től beszerezheti a legkeresettebb nyomtatók használatához szükséges eredeti, valamint utángyártott tintapatronokat.

A Samsung abbahagyja a Blu-ray lejátszók gyártását

A dél-koreai óriás megerősítette, hogy leállnak a Blu-ray lejátszók fejlesztésével az Egyesült Államokban és számos meglévő terméküket sem fogják tovább gyártani. Azt nem erősítették meg, hogy soha többé nem fognak tervezni és gyártanú új modelleket, azonban jelenleg nagyon úgy néz ki, hogy végleg megpecsételődik egy amúgy is haldokló műfaj sorsa. A fizikai lemezek népszerűsége folyamatosan csökken, ami főleg a streaming szolgáltatásoknak köszönhető, úgy mint a Netflix, vagy a Hulu. Egyszerűen túl kényelmes és olcsó használni ezeket a szolgáltatásokat, minthogy mindig fel kelljen állni a fotelből és kézzel behelyezni a kívánt lemezt. Egy kutatás szerint a 2018-as évben a televízió nézők között csak 66%-uk rendelkezik DVD, vagy Blu-ray lejátszóval, míg a 2017-es évben 72%-uk rendelkezett valamilyen eszközzel. A kutatást a Nielsen tette közzé és végezte el, ráadásul még azt is kiderítették, hogy egy átlagos amerikai csupán csak 5 percet tölt el naponta valamilyen DVD, vagy Blu-ray lemez lejátszására alkalmas eszközzel.

letoltes.png

Sokan azért használnak még Blu-ray lejátszókat, mert 4K-s felbontásban tudják élvezni a kedvenc filmjeiket, tartalmaikat, de az utóbbi években hatalmas változáson ment keresztül a streaming piac, így már szinte bárki számára elérhetők az olyan 4K-s tartalmak, melyek eddig csak lemezeken voltak lehetségesek.

A fejlődés valószínűleg nem fog leállni és folyamatosan azon fognak dolgozni, hogy az előfizetők minél jobb minőség mellett minél nagyobb választékú tartalmat élvezhessenek, rendkívül gyors betöltési idő mellett. Véleményünk szerint csupán 2-3 éve van hátra a Blu-ray lejátszók életéből és valószínűleg a 2019-es, valamint 2020-as évben még több híres gyártó fogja abbahagyni ezeknek az eszközöknek a fejlesztését, idővel pedig a gyártását.

A telefon piac azonban kicsit sem tétlenkedik és folyamatosan fejlődik, valamint olyan gyártók is beszállnak a versenybe, akikről nem nagyon gondolta volna senki. Előző bejegyzésünkben pár új Energizer telefonról olvashat!

Milyen szempontok alapján válasszon új LED lámpát?

A LED lámpák egyre több területen használhatóak. Világíthatunk velük például lakásokban, munkahelyeken, sportpályákon, pubokban.

LED lámpa
A led lámpák választéka hatalmas és folyamatosan bővül, így bizony nem egyszerű megtalálni az ideális villanykörtét. Szerencsére van megoldás! Ebben a bejegyzésben összefoglalunk néhány olyan szempontot, amelyek segítségével könnyen eldöntheti melyik világítástechnikai eszköz lesz a legjobb Önnek, ezért kérjük, olvassa el vásárlás előtt a cikkünket.

Mit jelent a kedvező fogyasztás?

Ezek a lámpák a halogén izzóknál jóval kevesebb energia elhasználásával biztosítják a megfelelő fényerősséget. A pontos adatokat feltüntetik a csomagoláson: a watt (W) valamint lumen (lm) értékekre kell figyelni.

A másik fontos kérdés: hol lesz szükség az új lámpatestekre?

Az ingatlanok egyes helyiségei, valamint a külterületek eltérő típusú eszközökkel világíthatók meg. A spotok, égők, körték, panelek, óriási választékában mindig megtalálhatóak az otthonok kisebb zugaiba passzoló lámpák. Sőt a szalagok rögzíthetők a konyhabútorok belső terébe.

Mit kell tudni a színhőmérsékletről?

A fényforrások keresésekor érdemes figyelembe venni, hogy a folyamatosan fejlődő ledes technológia számos, új megoldást eredményez a világítás területén, ami lehetővé teszi eltérő árnyalatú fényeket kibocsájtó égők használatát. Ezért érdemes néhány dolgot tudni a termékek színhőmérsékletéről. Ezen szempont alapján a fényforrások két fő csoportba, a hideg- és melegfehér kategóriába, sorolhatók. Jelentős különbség a fények emberi szervezetre gyakorolt hatásaiban van. A meleg árnyalatok meghittséget sugároznak, a hideg fények fokozzák az aktivitást, határozottságot tükröznek.


A megszokott sárgás árnyalat mellett élénk színű fényeket kibocsájtó, dekorációs céloknak megfelelő lámpák között keresgélhet.

Előző bejegyzésünkben az Energizer új telefonjairól esett szó!