Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Emeléstechnikai eszközök a műszaki berendezések szállításakor, gyártásakor

2019. szeptember 05. -

A műszaki berendezések logisztikája komoly kihívás elé állítja azok gyártásával és szállítmányozásával foglalkozó vállalkozásokat. Ennek oka, hogy a gépek, készülékek jellemzően nagy súllyal rendelkeznek, és a mozgatásukkor kiemelten ügyelni kell a sérülékenységükre.

 

A műszaki berendezések mozgatására alkalmas a molnárkocsi is.

 

Szerencsére az emeléstechnikai eszközök nagy segítséget jelentenek az ilyesfajta munkálatokhoz. Az egyik tipikusan használt megoldás a molnárkocsi, amely akár több száz kg súllyal rendelkező tárgyak mozgatását is lehetővé teszi, de ennél könnyebb, ám nagyobb mennyiségű dolgok szállításában is tud segíteni.

 

Tipikusan a kisebb méretű műszaki berendezések szállításakor használják a rekesz szállító kocsikat. Ezek legnagyobb előnye, hogy több rekesz is ráfér a hordozófelületre, így lényegesen gyorsabb lesz a pakolás.

 

Az összecsukható kocsik rendkívül praktikusak tudnak lenni, hiszen pillanatok alatt szét- és összecsukhatóak. Így például teherautókon, kamionokon tudnak jó szolgálatot tenni. Hátrányuk viszont, hogy általában kisebb a teherbírásuk, mint a fix változatoknak.

 

A lépcsőjáró kocsik a szállítmányozó cégek talán legnagyobb segítsége, főleg az olyan esetekben, amikor nagyobb méretű és súlyú műszaki berendezést kell kiszállítani emeletre úgy, hogy nincs lift. Egy hűtőt felvinni a nyolcadik emeletre meglehetősen fárasztó és sok esetben veszélyes manőver volt, ám ezek a lépcsőn is használható szállítóalkalmatosságok sokkal biztonságosabbá és egyszerűbbé teszik a műveletet.

 

Hidraulikus emelők nélkül nincs logisztika és gyártás

 

A hidraulikus emelők megjelenésével még gördülékenyebbé vált a szállítmányozás, a logisztika és a gyártás egyaránt. A raktárban történő anyagmozgatás ma már szinte elképzelhetetlen például kézi targonca nélkül, amely ezt a technológiát használja, de a kisebb társa, a béka is hasonlóan jó szolgálatot tesz.

 

Sőt: léteznek ma már olyan hidraulikus emelők, amelyekkel nagyon nagy súlyokat is meg lehet mozgatni, például komplett épületeket, hidakat, acélszerkezeteket, ráadásul még ezeknek a gigászi erőkifejtésre alkalmas eszközöknek is viszonylag kicsi a helyigényük.

Mit érdemes ellenőrizni, kicserélni egy frissen vásárolt használt autón?

Használt autó vásárlásánál sajnos könnyen csapdába eshetünk, ha nem értünk a kocsikhoz, és nem tudjuk megítélni, hogy tényleg jó állapotban van-e, ezért sokan tartanak a használtautó-kereskedésektől. Viszont, ha felkészülten érkezünk a helyszínre, könnyebben kiszűrhetjük a problémás járműveket.

 

Hasznalt_autó vásárlásnál alaposan szemügyre kell venni az autót.

 

Az első és legfontosabb, hogy derítsünk fényt az autó múltjára, valamint a szervizfüzetet is kérjük el. Ezt könnyen tudják hamisítani, ezért érdemes felkeresni egy márkaszervizt, ahol leinformálható a szervizmúlt.

 

Ezután jöhet az elemek összeillesztésének ellenőrzése és a külső sérülések keresése. Ha a szélvédőn repedéseket észlelünk, akkor hamarosan aktuálissá válik a csere, ami szintén nem kis összeg. Az ablaktörlőket sem árt megfigyelni, hogy hagynak-e karc nyomokat az ablakon. Nézzük meg a fényszórókat, hogy nem-e homályosodnak és, hogy az ideális izzók vannak-e a lámpatestben. Vessünk egy pillantást a motorra is, az se jó, ha nagyon koszos, de a túl tiszta ugyancsak feltűnő, sokszor így leplezik, hogy szivárog az olaj. Az utastéren mindent ellenőrizzünk, a kapcsolókat, a kormányt, a pedálokat, a váltókart, és egy próbakört is menjünk vele mindenképp. Járó motornál próbáljuk ki a klímát, hogy miként teljesít. A váltónál fontos megnézni, hogy a fokozatokat könnyen lehet-e kapcsolni, ha recsegést észlelünk az kopásra utal.

 

A felsoroltakra okvetlen figyeljünk és ellenőrizzük, de a legjobb, ha elvisszük a kiszemelt autót egy szervizbe és vásárlás előtt átnézetjük.

 

Mit cseréltessünk ki az autón, ha már a birtokunkban van?

 

Amit célszerű cseréltetni az a olajszűrő, légszűrő, vezérműszíj, ékszíj, olaj, így elkerülhetjük a meglepetéseket. Ennek a költségeivel számoljunk, egyszerűen vonjuk le az autóra szánt rendelkezésre álló összegből. Kérjük meg az autószerelőt, hogy a fékbetétek, gyújtógyertyák, hűtőfolyadék, fékfolyadék és az akkumulátor állapotát is mérje fel.

A flottakövetés tulajdonságai, előnyei és céljai!

flottakovetes.jpg

A flottakövetés egy olyan szolgáltatás, mely lehetővé teszi, hogy Ön egy eszközön egyszerűen nyomon követhesse a flottáját, és azok különböző tulajdonságait. A nyomkövetés GPS-el történik, így akár méter pontossággal is meghatározható, hogy merre is jár a kiválasztott, vagy figyelt jármű. Ez a szolgáltatás a 90-es évek körül alakult ki és azóta töretlen népszerűségnek örvend. Számos tulajdonsága van, illetve az ezzel foglakozó cégek többféle konstrukciót is kínálnak a leendő ügyfeleknek, hogy minél pontosabb, jobb és fontosabb adatokat kapjanak a járművekről.

Kinek ajánlott a flottakövetés?

A flottakövetést azoknak a cégeknek ajánlják, akik flottával rendelkeznek és fontosnak tartják, hogy mindig megbízható és pontos információkat kapjanak a gépjárművek helyzetéről. Ilyen cégek lehetnek futárcégek, speditőr cégek, taxi társaságok és még számos olyan vállalkozás, ahol több jármű van használatban.

Miért szoktak flottakövetést alkalmazni a cégek?

A flottakövetésnek számos oka, indoka lehet, de a legtöbbször biztonsági és információszerzési szándékkal alkalmazzák ezt a technológiát. Egy csomagszállító cégnél fontos, hogy mindig tudják az adott csomag helyzetét, valamint az üzemanyagszinttel is fontos, hogy tisztában legyenek. Költségkímélő megoldás miatt is szokták alkalmazni a flottakövetést.

Számos cég foglalkozik már flottakövetéssel, így nehéz lehet a választás, hogy mégis melyiktől kérjen árajánlatot. A Pettrack Kft. már hosszú évek óta foglalkozik flottakövetéssel, megbízhatóak és kiváló árakkal operálnak. 

Előző bejegyzésünkben a Raspberry Pi 4-ről írtunk.

Raspberry Pi 4 – 4K támogatás és 4GB RAM

A Raspberry Pi Foundation, vagyis a Raspberry Pi alapítvány bejelentette, hogy a következő számozású Pi termékük, vagyis a Raspberry Pi 4 megtartja a formáját és a kezdő árát, azonban szinte mindenben fejlődni fog. Az új modell 4 GB memóriával lesz megvásárolható az előző 1 GB helyett, gyorsabb lesz a processzor (CPU), a videókártya (GPU), az Ethernet, valamint két sávos Wi-Fi, két HDMI kimenet, és két USB 3 port fog helyet kapni.

raspberry-pi-4.jpg

Ezek a változtatások azt jelentik, hogy a legújabb Raspberry Pi 4 már használható lesz, mint egy olcsó PC (természetesen csak akkor, ha a 4 GB RAM-al érkező modellt választja. Egy rendkívül olvasott és nézett online újság, a Tom’s Hardware cikke szerint, a 4 GB RAM-al érkező Pi 4 képes kezelni a mindennapos feladatokat, úgy mint az internet böngészése 15 Google Chrome lapig megnyitva, illetve kielégítő gyorsasággal használhatjuk a GIMP képszerkesztő alkalmazást, valamint a Libre Office programcsomagot. Nem meglepő módon a Raspberry Pi 4-nek hátrányai is vannak, mégpedig az egyik legnagyobb, hogy nem képes megbirkózni a Youtube videókkal, ha azokat teljes képernyős módban szeretnénk lejátszani (még akkor sem, ha a felbontást 480p-re állítjuk).

Ebben a listában találhatók a lényegi újítások az előző verzióhoz képest, vagy a Raspberry Pi3 B+-hoz képest.

Processzor (CPU)

Raspberry Pi3 B+: Négymagos 1.4 GHz processzor - Raspberry Pi 4: Négymagos 1.5 GHz processzor

Videókártya (GPU)

Raspberry Pi3 B+: VideoCore VI GPU 400 MHz - Raspberry Pi 4: VideoCore VI GPU 500 MHz

Energiaellátás

Raspberry Pi3 B+: MicroUSB port - Raspberry Pi 4: USB Type-C

Megjelenítés

Raspberry Pi3 B+: 1db HDMI kimenet - Raspberry Pi 4: 2db HDMI kimenet, ami képes két 4K-s monitort meghajtani 30 FPS-el, vagy egy darab 4K-s monitort 60 FPS-el.

Ezek lettek volna a legfontosabb különbségek. A Raspberry Pi 4-et a mai nappal tudja megvásárolni (az 1GB RAM-os verziót 35$-ért, a 2GB-osat 45$-ért, míg a 4 GB-osat 55$-ért! előző bejegyzésünkben az ISO 9001-es szabványról írtunk!

Forrás: https://www.theverge.com/circuitbreaker/2019/6/24/18715211/raspberry-pi-4-release-date-news-features-4gb-ram-dual-dual-hdmi-gigabit-ethernet

Az ISO 9001 szabvány bevezetésének fontossága!

A mindennapi életünk folyamatosan változik. Rengeteg kötelezettségünk van, a rohanó világban számos területen kell helyt állnunk. Szerencsére van segítségünk, hiszen egyre több termék, illetve szolgáltatás teszi könnyebbé helyzetünket. Az ideális holmik kiválasztásakor nem feledkezhetünk meg a minőségről. Hogyan dönthetjük el, hogy tényleg jó-e az a dolog, amire szükségünk van? Amennyiben szeretne választ kapni erre a kérdésre olvassa tovább a bejegyzést, segítünk a színvonalas holmik azonosításában.

iso-9001.jpg

Hogyan találhatja meg legkönnyebben a legjobb dolgokat?

Érdemes az iso rövidítésre figyelnie, számos dokumentum tartalmazza. A szolgáltató központok gyakran teszik látható helyre a tanúsítványt, a gyártók a csomagoló anyagokon tüntetik fel a jelzést.

Miért érdemes cégvezetőként megszerezni az iso 9001-es tanúsítványt?

Az egységesített szabványokat első alkalommal 1947-ben állította össze egy független bizottság, majd ezeket az elveket folyamatosan korszerűsítették. Jelenleg a világ több, mint száz országában alkalmazzák az iso 9001-es minőségirányítási rendszert, ami kiváló piacszerzési lehetőséget jelenthet. Az iso – a korábban említett átláthatóság miatt jelentős mértékben hozzájárulhat a cég hatékony működéséhez, valamint a fenntartással összefüggő költségek csökkentéséhez. Végül meg kell említeni a rendszer ösztönző erejét. A folyamatosan megújuló minőség állandó fejlődésre motiválhatja az alkalmazottakat ezáltal növelheti az elégedettség érzésüket.

Hogyan kaphatja meg a cége ezt a dokumentumot?

A vállalkozása legkönnyebben az iso tanúsítványok akkreditációjára szakosodott cég közreműködésével szerezheti meg a nemzetközi szabvány követelményeinek megfelelő minősítést. Az ISO 9001 szabvány bevezetése miatt érdemes a Tomagroup Kft-hez fordulnia. Ez a cég ugyanis ismeri a minőségirányítási rendszer által biztosított összes lehetőséget és képes a vállalat sajátosságait a rendszerbe illeszteni, a minőség szempontja alapján értékelni. A munkatársak segítik az időközben bekövetkező változásokat nyomon követni, valamint közreműködnek az auditok lebonyolításában. Ezzel garantálják, hogy az ön cége által előállított termékek és szolgáltatások megfelelnek a szabványok által meghatározott szigorú előírásoknak.

Előző bejegyzésünkben az LG 49 hüvelykes monitoráról írtunk!

49 hüvelykes monitor az LG-től!

2019 május 07-én tartott sajtórendezvényén megerősítette az LG a hírt, hogy pár héten belül Magyarországon is megvásárolható lesz a 49WL95C modellszámú monitor. Sokan jelenleg is több monitort használnak a munkához, valamint a különböző szórakoztató tartalmak élvezéséhez. Az LG 49 hüvelykes monitorával azonban jó eséllyel nem kell majd több monitor. 32:9-es képaránnyal, valamint 124 centiméteres képátlóval rendelkezik a monitor, ami körülbelül 3 átlagos méretű monitort vált ki. Felbontás tekintetében sincsen szégyenkezni valója az LG-nek, mivel 5120x1440-es felbontást kapunk, mindezt a saját fejlesztésű IPS panellel (megjegyzés képpen egy átlagos monitor 1920x1080 felbontású). Átlagos képfrissítés (60 hertz), és kontrasztarány (1000:1) értékek mellett kis görbületet is kapott az eszköz, ami szükséges is, mivel a hatalmas képernyőt nem lehetne megfelelően használni, ha sík felületű lenne, így 3800 milliméteres sugarú kör ívére illeszkedik.

lg-49wl95c.jpg

Az LG nem titkoltan professzionális felhasználásra szánja a terméket, mivel körülbelül 400.000 forintba fog kerülni az eszköz, amit nem nagyon engedhetnek meg maguknak az átlagos felhasználók, vagy a gamerek. Valószínűleg június körül lehet majd megvásárolni a monitort Magyarországon, azonban ilyen árcédula mellett nem valószínű, hogy hatalmas tolongás lesz az LG boltjai előtt.

Előző bejegyzésünkben a Technogym gépekről volt szó!

Technogym fitness gépek és megoldások!

A fitnesz gépek piacán számtalan professzionális terméket találni, azonban egyetlen világszínvonalú fitneszeszköz-gyártó készít csak olyan megoldásokat, amelyekben egyszerre testesül meg a kifinomult elegancia, az exkluzív minőség és a páratlan edzésélmény. Ez a gyártó pedig a Technogym, amely új dimenzióba helyezi a mozgás, és az egészséges élet támogatását.

technogym.jpg

A cég nem pusztán prémium fitnesz gépeket forgalmaz, hanem teljes körű szolgáltatást: tudást és eszköztárat biztosít ahhoz, hogy elérje a fizikai és a mentális jóllétet. A Technogym magyarországi forgalmazója az Okosmozgás.hu, ahol olyan fitnesz tippeket, trükköket, cikkeket és profi eszközöket mutatnak, amelyek mind otthon, mind a fitnesztermekben, mind a vállalatokban és a hotelekben, lakóparkokban is elérhetőek.

A Technogym minden részletre ügyel és térmegoldásokban gondolkoznak. Olyan koncepciót kínálnak, amely tökéletesen ötvözi az egészséges életmódot, a designt, a termékeleganciát és a belsőépítészetet. Így olyan tereket tudnak létrehozni, amelyek semmihez sem fogható edzésélményhez járulnak hozzá.

Legyen szó otthoni eszközökről, fitnesztermek berendezéséről, vállalati wellness programok kialakításáról, vagy szállodák, lakóparkok felszereléséről, a rendelkezésre álló tér-lehetőségekhez minden esetben igazodnak.

A legtöbb terméket többszörösen díjnyertes designerek tervezték, hogy még motiváltabbak legyenek a felhasználók. Az innovatív funkciók pedig hozzásegítik ahhoz, hogy akár egyetlen felhőalapú rendszerbe integrálódjanak a Technogym gépek, eszközök, ahol a különböző sporttevékenységek során elért eredmények rögzíthetőek.

Lendüljön mozgásba és érje a tökéletes fizikai egészség, és a mentális jóllét állapotát: koncentráljon saját wellness életstílusa kialakítására, melyhez a Technogym prémium fitneszeszközeitől folyamatos visszajelzést, az Okosmozgas.hu csapatától pedig teljes támogatást kap a megfelelő fitneszgépek kiválasztásától kezdve, az üzembe helyezésen, és csomagolóanyag elszállításon át egészen a mindennapi használatig bezárólag.

Előző bejegyzésünkben a Dropbox újításiról írtunk!

Változások és fejlődés a Dropbox háza táján!

A Dropbox egy felhőszolgáltatás, mely lehetővé teszi, hogy fontos filejainkat, videóinkat, képeinket a felhőben tároljuk, így tökéletes biztonságban lesznek még akkor is, amikor gépünk merevlemeze, vagy SSD-je megadja magát. Használata rendkívül egyszerű, könnyedén tudjuk szinkronizálni fiókunkat a számítógépünkön, vagy telefonunkon lévő mappával, így ha bármit is abba a mappába helyezünk, az automatikus feltöltésre kerül. Kiváló megoldást jelent biztonsági mentések készítésére. A világon számos egyéni felhasználó, valamint vállalkozás is használja, mivel megfizethető áron nyújt olyan szolgáltatást, mely megkönnyíti és egyszerűbbé teszi a munkát, valamint a file tárolást.

dropbox.jpg

Május végén jelentette be a cég, hogy változások lesznek a fizetős fiókoknál. A legfontosabb, hogy a Plus feliratkozással rendelkezők most már 2 TB hellyel rendelkeznek az eddigi 1 helyett. Igaz, ezt nem ingyen teszi a cég, mivel a havi 10 dolláros árat felemeli 12 dollárra. A Professional feliratkozással rendelkezők 3 helyett 5, illetve a Business feliratkozással rendelkezők 2 helyett 3 terra bájton tárolhatják fontosabb adataikat. A cég csak a Plus havi árcéduláját növelte meg, a többi előfizetésnél nem változtatott.

A tárhelyváltoztatás mellett még három új funkcióval is bővül a szolgáltatás. Az első az úgynevezett Smart Sync, ami lehetővé teszi, hogy megjelöljünk mappákat, valamint fileokat „online-only” címkével. Ez annyit jelent, hogy ezek a mappák és fileok csak a felhőben lesznek elérhetőek, nem fognak szinkronizálódni a számítógépünkkel, így nem fognak helyet foglalni. Természetesen bármikor letölthetőek lesznek. Ennek kiegészítése képen olyan újítást is bevezetnek, mely figyelni fogja, hogy mely mappát és file-t nyitottunk meg mostanában és azokat, melyeket egy ideje már nem használtunk, automatikusan „online-only” címkével látja el. Ez az újítás csak a Plus előfizetőknek, valamint az ennél magasabbaknak lesz elérhető.

A következő újítás a vízjelezés bevezetése. Ha beállítjuk, akkor automatikusan minden JPG, PNG, BMP és PDF filehoz hozzácsatolja a rendszer a nevünket és a dátumot. Ez mellett még egy biztonsági mentés funkciót is kapunk, mely lehetővé teszi, hogy visszaállítsuk a fiókunkat egy régebbi állapotba. A Plus előfizetők 30 napig visszamenőleg állíthatják vissza a fiókjukat, míg a nagyobb csomagok felhasználói akár 180 napra visszamenőleg is megtehetik ezt. A vízjelezés funkció azonban csak a Professional és Business előfizetőknek elérhető.

Az újítások még nem élnek azonban az elkövetkező 1-2 hétben valószínűleg megkapjuk őket. Többet csak a következő hónaptól kell fizetniük a felhasználóknak!

Forrás: https://www.theverge.com/2019/5/31/18647053/dropbox-storage-increase-price-plus-watermarking-smart-sync-rewind

Előző bejegyzésünkben az órákról írtunk!

Az óra története!

Az emberiség életében az idő mindig jelentős szerepet kapott. Már az ókorban készítettek különböző időmérő eszközöket. Ezek a szerkezetek voltak az órák első típusai. Általában valamilyen természetes alapanyagból: homokból, vízből készültek.

A középkorban, a városok kialakulása valamint a kereskedelem fejlődése miatt a pontosság hangsúlyos szerepet kapott. Az időmérő eszközök történetében egy újabb korszak kezdődött. Ekkor épültek meg a toronyórák. A mindennapi élet változatossága, felgyorsulása miatt egyre nagyobb szükség volt a hordozható órákra. Az első típus- a nürnbergi tojások- XVI. században jelent meg.

Miért olyan különlegesek jelenleg a nürnbergi tojások?

Az eredeti típusok eszmei értékkel rendelkeznek, műkincseknek számítanak, az antik órák csoportjába tartoznak.
A nürnbergi tojásokat szokták a zsebórák elődeinek nevezni. Valószínűleg annak köszönhető, hogy a szerkezet kifinomult megmunkálásának eredményeként született meg a zsebóra.

Miért szeretik sokan ma is a zsebórákat?

A zsebórák egyedi szépségük alapján az ékszerek közé sorolhatóak. Ennek oka a különleges formavilág, az esztétikus megmunkálás, a díszítés, továbbá a gyártáshoz használt különleges alapanyagok. Ezt az időmérőt rendkívül elegánssá teszi egy-egy aranyból készült alkotó elem például a lánc. A XIX században státuszszimbólummá vált, minden főúr viselt valamilyen zsebórát. Ezeket az antikvitásokat a gyűjtők ma is keresik.

Az antik karórák…

A leggyakrabban használt hordozható időmérő a karóra. Az első típust 1904-ben gyártották. Egy pilóta a repülőgépben nem tudta használni a zsebóráját, ezért kért egy másik modellt. Az ezt követő évtizedekben a világ számos országában készítettek időtálló értékekkel rendelkező órákat. Olyan ismert világmárkák jelentek meg, mint a Omega, Longines, Tissot, valamint a különleges Doxa órák.

Különleges Doxa órák

Előző bejegyzésünkben a legjobb biztonsági kulcsokról írtunk!

A legjobb biztonsági kulcs kétlépcsős azonosításhoz!

Ha adatvédelemről beszélünk, akkor szerencsére mára már több lehetőség is adott, melyekkel biztonságban tudhatjuk féltett információinkat. A régebbi technológiák közül az SMS alapú, valamint az applikációval operáló titkosítási megoldások a legjobbak, de természetesen ezek közé soroljuk a még mindig rendkívül népszerű jelszavas védelmet is. Az első kettő jóval biztonságosabb, mint a jelszavas megoldás, azonban interaktálnunk kell a telefonunkkal, ami sok esetben kényelmetlen lehet. Erre a problémára fejlesztették ki a hardver alapú biztonsági kulcsokat, melyek használata rendkívül egyszerű, nem kell hozzájuk a telefonunk, valamint biztonságosabbak is, mint a fentebb említett megoldások. A legtöbb biztonsági kulcs a FIDO U2F szabványt követi, mely egy biztonsági protokoll.

Számos biztonsági kulcs áll már rendelkezésünkre, így összegyűjtöttük Önnek egy listába, hogy jelenleg mely eszközök a legjobbak a piacon!

A legjobb biztonsági kulcs: Yubikey 5 NFC

Ezt az eszközt körülbelül 20.000 forintért tudjuk megvásárolni, a legtöbb internetes áruházban megtalálható. Kétféle módon lehet csatlakoztatni a számítógéphez, laptophoz, telefonhoz. Vagy az USB-A porton keresztül, vagy a vezeték nélküli NFC használatával. Található rajta egy kulcstartó rész is, így bármikor magunkkal vihetjük és nagy valószínűséggel nem fogjuk elveszíteni. Rendkívül tartós, víz, és ütésálló. Létezik egy másik változata is, mely a Yubikey 5C névre hallgat. Ez az eszköz az USB-C porttal rendelkező eszközök használóinak kiváló választás. Nagy választás, hogy nem lehet használni az Apple termékeivel, mivel azok Lightning portot használnak, de a cég szeretne készíteni ezekkel az eszközökkel is kompatibilis termékeket.

yubikey-5-nfc.jpg

További eszközök, melyeket megvásárolhat: Yubico Yubikey 5 Nano

Előnye, hogy rendkívül kicsi, így bárhol elfér, vízálló és található rajta egy lyuk, mely miatt fel lehet akasztani egy kulcstartóra. Hátránya, hogy nem ütésálló, nem használható mobileszközökkel és a csatlakozója nincsen védve.

yubikey-5-nano.png

Thetis FIDO U2F

Előnye, hogy az alumínium házba forgatható a csatlakozó, így az mindig védve van, amikor szállítjuk. Olcsóbb, mint a konkurencia termékei. Hátránya, hogy nem használható mobil eszközökkel, valamint nagyobb és vastagabb, mint a társai.

thetis-fido-u2f.jpg

Ezek lettek volna a legjobb biztonsági kulcsok, melyeket megvásárolhat a piacon!

Előző bejegyzésünkben a LED fénycsövek jellemzőiről írtunk!