Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

A volkswagen körüli visszahívások

2016. március 03. -

volkswagen visszahívások

A gépjárművek mindannyiunk életében jelen vannak. Több világmárkának számító cég gyárt és fejleszt folyamatosan autókat, és hozzájuk tartozó alkatrészeket. A komfortos és pontos utazást szinte mindenki a személy autókhoz köti. Számos eltérő ár kategóriába tartozó típusa különböztethető meg, ezért egyre többen vásárolnak maguknak kocsit. A jelenleg forgalomban lévő gépjárművek legnagyobb része még benzinl, vagy diesel üzemanyaggal működik, amely nagy mennyiségű kibocsátás esetén jelentős mértékben károsíthatja a környezetet is. Ezért jogszabályokban rögzítik és szigorúan ellenőrzik a kibocsátható szén-dioxid mennyiségét is, és kizárólag azok a kocsik értékesíthetőek, amelyek az előírásoknak megfelelő mennyiségű szennyező anyagot bocsátanak ki amit tesztekkel kell igazolni.

Szoftver, amely észleli a mérést

A motornak jut ebben döntő szerep, ugyanis a motorba elhelyezett szoftver végzi el a méréseket. Az algoritmus azonban hamisítható, így lehetővé teszi, hogy a megjelenített adatok nagyobb mértékben is eltérjenek a kibocsátott mennyiségtől. Néhány hónapja kiderült, hogy a Volkswagen konszern több autó típus motorjába is elhelyezett olyan szoftvert, amely észleli a mérést és a tesztelés ideje alatt a meghatározott mennyiségű káros anyagot bocsátja ki, majd ezt követően az engedélyezett mennyiség többszörösét. Így jelentős mértékben szennyezi a környezetet. Miután ez az eset kiderült a gyár részvényeinek értéke jelentősen csökkent és folyamatos vizsgálatok bebizonyították, hogy a konszern által gyártott egyéb autók, az Audi és a Porsche bizonyos típusai sem felelnek meg az előírásoknak. Az értékesített gépjárművek száma csökkent, és több országban elrendelték a megvásárolt autók kötelező visszahívását és javítását is. Az esemény hatására visszaesett az érdeklődés a Volkswagenek és a konszern által gyártott motorral felszerelt autók iránt, így kevesebb megrendeléshez jutnak a cég beszállítói, és a munkahelyek megszűnéséhez is vezethet az ügy. Azonban a botrány története felkeltette a filmipar érdeklődését is, és már eladták a Volkswagen történetét feldolgozó, még be sem fejezett forgatókönyvet. 

Az ilyen fajta visszahívások általában hosszabb időt is igénybe vehetnek. Ezekre az időkre, ha Önnek nincs biztosítva csereautó, jó megoldás lehet az autóbérlés. az alábbi linken Önnek is elérhető áron vehető igénybe autóbérlés Budapesten! Ha az autóbérlés mellett GPS nyomkövetést is szeretne, akkor kattintson a linkre!

Előző bejegyzésünkben a felsőmarókról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr248441034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása