Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Melyek a legelterjedtebb forrasztópáka márkák?

2018. május 07. -

A forrasztástechnika olyan tevékenység, amely által képesek vagyunk oldhatatlan kötést készíteni a fémek között. A forrasztás olyan anyaggal történik, ami különbözik az alapanyagtól, és kisebb olvadáspontú, ezt hívjuk szaknyelven forraszanyagnak. Forrasztási hőmérsékleten az alapfém, és a forraszanyag oldják egymást. A forraszanyagokon kívül a munkálatokhoz elengedhetetlen a hőforrás, amelyhez a forrasztópáka nyújt segítséget.

 

Melyek a legelterjedtebb forrasztópáka márkák?

 

Weller

Azoknak, akik jártasak a forrasztásban, tökéletesen ismerik, és szeretik a Weller által gyártott termékeket. A cég már 1940 óta szolgálja ki vevőit, minőségi, és megbízható forrasztópákákkal, forrasztóállomásokkal, és minden egyébbel, ami a munkálatokhoz elengedhetetlen. Kiváló eszközöket nyújtanak az otthoni barkácsembereknek, és az ipari vállalatoknak is egyaránt. A Weller termékeire jellemző, hogy gazdaságosak, rövid időn belül felmelegszenek, illetve a pákahegyek gyorsan és egyszerűen cserélhetőek. Maximálisan odafigyelnek arra, hogy csak a legjobb anyagokkal dolgozzanak, hogy az eszközök hosszú ideig kiszolgálják a megrendelőiket, és masszívak legyenek. Tökéletes forrasztási pontokat hozhatunk létre egy Weller forrasztóállomás, és forrasztópáka segítségével. Árban nem az olcsó kategóriát képviselik, de megéri belefektetni a pénzt, hiszen minőségi eszközzel, minőségi munka végezhető.

 weller.png

 

JBC

A Spanyol cég már 80 éve képviselteti magát a piacon, de csak körülbelül másfél-két évtizede szerepelnek a legjobbak listáján. Ez alatt az idő alatt kiváló fejlesztéseken mentek át a termékek, jellemző rájuk az intelligens elektronika, és a részletes teljesítményszabályozás. A JBC forrasztópákái nagyon rövid időn belül, mintegy 2 másodperc alatt elérik a szükséges hőmérsékletet, valamint rendkívül gyorsan reflektálnak a hőterhelés általi változásokra. Csúcstechnológiájuknak köszönhető, hogy a forrasztóállomásokon programozható jó néhány üzemi paraméter, ezzel is elősegítve, hogy az adott munkafolyamathoz szükséges feltételek teljesüljenek. A márka egy erős középkategóriát képvisel, többek között forrasztópákákat, többpákás javítóállomásokat, meleg levegős készülékeket forgalmaznak.

jbc.jpg 

Ersa

Széles választékban nyújtanak remek megoldásokat a mesterembereknek. Az Ersa forrasztóállomásai többféle módon is variálhatóak, és a szabályozó rendszerük pontossága is kiváló. Az eszközöket a legjobb minőségben gyártják le, hogy a munkálatokat követően a végeredmény tökéletes legyen. Viszonylag kedvező áron érhetőek el a termékek, minőségben mégis lehengerlőek. Ideális választás azoknak is, akik számára mérvadó az alacsony üzemeltetési költség.

ersa.png

 

Quick

A vállalat 1994-ben alakult, és kiemelkedő szerepet képvisel az elektronikai szerelőiparban. Több típusú forrasztó berendezést forgalmaznak kiváló minőségben. Termékei között minden szükséges eszköz, és berendezés megtalálható, ami elengedhetetlen a forrasztási munkálatokhoz, mint például forrasztó-, és átdolgozóállomások, lézeres és szimpla forrasztó robotok, de még infravörös és forró levegő átdolgozó rendszerek is. A vállalat célja, hogy olyan eszközöket juttathassanak el a szakemberekhez, amelyek megkönnyítik a munkálatokat, meghibásodás nélkül hosszú ideig kitűnően működnek, éppen ezért kiemelkedően figyelnek arra, hogy minőségi anyagokkal dolgozzanak. Kedvező árakat biztosítanak, és fontos számukra az ügyfelek véleménye, és a velük való folyamatos kapcsolattartás.

quick.png

 

Ha egy megbízható  webáruházból szeretne vásárolni minőségi forrasztópáka termékeket, akkor kattintson a linkre és tekintse meg a széles páka kínálatot!

Előző cikkünkben az SMD forrasztásról volt szó, érdemes azt a cikkünket is elolvasni!

Az SMD forrasztás

A vállalkozások életét és sikerességét számos tényező befolyásolja. Ott vannak például a különböző jogszabályok, a partnerekkel kötött egyes szerződések valamint a zökkenőmentes termeléshez szükséges eszközök, alkatrészek is. És ez csak néhány nagyon fontos feltétele a vállalkozások sikerességéhez. Ebben a bejegyzésünkben a termeléshez szükséges alkatrészek biztosításának egyik lehetőségéről, az smd forrasztásról írunk.

Milyen területeken használható az smd forrasztás?

smd_technologia.jpgEzzel a módszerrel a nyomtatott áramköri lapokra helyezik el az alkatrészeket. Költséghatékony és tartós megoldást jelent.

Milyen típusai vannak a smd forrasztásnak?

Az smd forrasztásnak két fő típusának a használata terjedt el. Az egyik az újraömlesztéses forrasztás, a másik pedig a hullámforrasztás.

Miért érdemes az újra ömlesztéses forrasztást használni?

Ezzel a módszerrel kiváló minőségű alkatrészeket lehet gyártani, viszonylag egyszerű eljárással. A forrasztást a beültető gép, a speciális kemence és a paszta segítségével végzik el.

Miért jó az smd hullámforrasztási módszer?

Ez az smd forrasztási módszer ennél valamivel bonyolultabb. A kemencét és a beültető gépet ugyanúgy használják, de a forrasztó anyagot most a ragasztó helyettesíti. Az smd hullámforrasztás jóval bonyolultabb eljárás, mint az újraömlesztéses forrasztás.

Hogyan válasz partnert az smd forrasztáshoz?

Az smd forrasztás módszer 1980-óta érhető el. Folyamatosan megújul, ugyanakkor a tökéletes eredmények elérése érdekében fontos, hogy a korábban felsorolt eszközök kiváló minőségűek legyenek és munkatársak is a lehető legprecízebben végezzenek el minden részfeladatot. A partner kiválasztásakor nem szabad megfeledkeznünk a mintadarabokról sem. Fontos, hogy egy-egy prototípust megkapj, a nagy mennyiségű gyártás előtt.

Kagylótelefon: az idei trend

Mint minden évben, idén is megjelentek az új kulturális trendek, amit az ilyen divatok követői átvehetnek. Ez idén a kagylótelefon, aminek sok olyan előnyt tulajdonítanak, ami segíti a mobilos felhasználókat, emiatt pedig sokan cserélték le meglévő okostelefonjukat kagylótelefonra.

Miért tartják jobbnak a kagylótelefont?

kagylotelefon.jpgRengeteg embernek jelent manapság problémát az okostelefonok és egyéb eszközök folyamatos igénye a figyelemre. Beérkező üzenetek, hívások, sms-ek, és egyéb értesítések áradata sokaknál kiverte a biztosítékot, mivel ez akár függőséghez is vezethet, ami a mai kor egyik nagyon is valós betegsége. Arról nem is beszélve, hogy nem csak felnőtteknél, de rengeteg gyereknél is fennáll a probléma, és ez sok szülőt aggodalommal tölt el. Emiatt indult el az a trend, hogy az iPhone-t, és/vagy egyéb okos készülékeket régebbi kagylótelefonokra cserélik, ezzel hozzásegítve magukat és családjukat a közösségi oldalak iránti, illetve egyéb függőségek leküzdéséhez.

Ez sokaknál olyan pozitív változást jelentett, ami mellett nehéz szó nélkül elmenni, a legtöbb butatelefonra váltó úgy érzi, sokkal jobban képes koncentrálni, nem tereli el állandóan a figyelmét az okostelefonja. A trend egyre elterjedtebb, Hollywoodban egyre több celeb vált butább telefonra, még Kim Kardashian-West is, akinek pedig vannak kifejezetten okostelefonra készített mobiljátékai és egyéb okostelefonos kiegészítői. Ezen felül létrejött egy olyan csoport is, ami a szülőket kéri arra, hogy ne vegyenek nyolcadikos kor előtt okostelefont a gyereknek, helyette egy butább telefon is elegendő a kapcsolattartáshoz. Ezt már több, mint 10.000-ren írták alá.

Hogy ebből a trendből mi sül ki az még a jövő kérdése, annyi bizonyos, hogy az ilyen trendek kedveznek az olyan kezdeményezéseknek, mint a Nokia régi telefonjainak feltámasztása, vagy a remény, amit a Lenovo ügyvezetője már megszellőztetett, hogy a Motorola RAZR egyszer visszatérhet. Más gyártóknak ez problémás lehet, például azoknak, akik pont most találták ki, hogyan oldják meg a keret nélküli kijelzőt előlapi kamerával és szenzorsávval.

Előlapi kamera és szenzorsáv kicsit másképp

Manapság egyre több gyártó igyekszik elérni a keret nélküli kijelzőt, ehhez azonban kell kezdeni valamit a telefon egyes részeivel. Vannak olyan részei a telefonoknak, amiket már sikerült egyéb helyekre átpakolni, vagy elhagyni, ilyen pl. az ujjlenyomat olvasó, amit vagy a hátlapba, vagy a kijelzőbe igyekeznek beleintegrálni, vagy már le is cserélték őket arcfelismerő kamerára. A probléma ott van, hogy vannak olyan részek, amiket nem lehet csak úgy eldobni, mint pl. az előlapi kamera meg az egyéb szenzorok. Az iPhone X megoldása – melyet több más gyártó is átvett – a képernyőbe belógó szenzorsáv, ám nem mindenkinek tetszik ez a megoldás. Nézzük, milyen más ötletek vannak jelenleg.

Lássuk a Vivo és a Doogee megoldásait

vivo-apex-concept.jpgA Vivo az előugró kamerával igyekszik megoldani a problémát Apex nevű telefonjában, a biztonságot pedig a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasóval oldanák meg, amit akár dupla szkennelésre is állíthatunk (2 ujjunkat kell az azonosításhoz a képernyőre tegyük). A telefon 91 százalékos kijelző-burkolat arányt mondhat magáénak, 5,99 colos kijelzőt egy mindössze oldalt 1,8 mm, alul és felül pedig 4,3 mm-es keret fogja körül, a telefon maga pedig 7,8 mm vékony.

 

doogee_mix_4.jpgA kínai Doogee ezzel szemben a Mix 4 prototípusát szétcsúsztathatóra csinálta. Az 5,99 hüvelykes AMOLED kijelző így valóban keret nélküli lesz, az alkatrészek pedig a készülék hátuljában lesznek megtalálhatóak. A kamera és a hangszóró a képernyő lefelé csúsztatásával varázsolható elő, a biztonságos feloldást pedig itt is a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó biztosítja. Ennek hátránya, hogy a telefon a szokásosnál vastagabb lesz (11 milliméter), de azért még vállalható és elfér a zsebekbe.

A Vivo Apex várhatóan az év közepén kerül szériagyártásra, ám sajnos várhatóan a telefon Kínán kívül más országokban nem lesz hivatalosan kapható. A Doogee előre láthatóan az év vége fele jelenik majd meg, Snapdragon chippel lesz felszerelve, az ára pedig várhatóan 300 dollár körül lesz. A telefon várhatóan a VIP phone kínálatában is megtalálható lesz, ahol minden hozzá tartozó kiegészítőt (telefon tok és táska, töltő, vezetékes vagy vezeték nélküli fülhallgató) is megvásárolhatsz egy helyen.

Mikor használj párásítót vagy épp páramentesítőt?

A levegő minősége jelentős mértékben befolyásolja az egészségi állapotunkat. Ahhoz ugyanis, hogy a szervezetünk mindig egészségesen tudjon működni elengedhetetlen, hogy folyamatosan tiszta, a legkülönbözőbb szennyező anyagoktól mentes levegőt lélegezzünk be. De ahhoz, hogy ezt minden nap meg tudjuk tenni, szükségünk van egy páramentesítőre is.

Milyen páramentesítőt válassz?

paramentesito.jpgElőször is gondolj a saját komfortérzetedre. A testednek a tökéletes funkciójához, ugyanis a friss és tiszta levegő mellett szüksége van még a rendszeres pihenésre is. Fontos, hogy naponta legalább 7 órát aludj, amihez nyugodt körülményekre van szükség. Ezért érdemes olyan páramentesítőt választanod, amely a lehető leghalkabb módon működik. Ezen kívül gondolj arra is, hogy a készülék illeszkedjen a szobában lévő lakberendezési tárgyakhoz is. Szóval ha páramentesítőt választasz, akkor nézd meg a színét és a méreteit is. Így biztos, hogy ez a modern elektromos felszerelés is harmóniába kerül az összes lakberendezési tárgyaddal, illetve a te ízléseddel és veled is.

Milyen esetekben használj mindenképpen párásítót?

parasito_1.jpgSzámos olyan körülmény van, amelyik komoly alapot szolgáltat arra, hogy rendszeresen használj párásítókészüléket. Egyik ilyen csoportba tartozik a lakásod helyzete. Ha panelban élsz, akkor a távfűtés által okozott szennyeződések miatt érdemes ezt a felszerelést használnod. A távhővel fűtött helyiségekben ugyanis folyamatosan nagyon sok porral és láthatatlan, a szervezetet megkárosító anyagokat tartalmazó levegő található meg. A másik fontos ok, ami miatt érdemes a párásítót használnod a lakásodban az az, hogy a levegő ideális páratartalmával megóvhatod a házad falait, és a nyílászárókat a penész által okozott károktól.

Vannak olyan betegségek, amelyek indokolják, hogy párásítót használj. Ezek közé a betegségek közé tartoznak a légúti megbetegedések, és számos bőrbetegség is. Ezen kívül a párásítót használhatod a por és pollen allergia kellemetlen tüneteinek az enyhítésére is.

Lehet, hogy a feltekerhető kijelzős mobil lesz a következő innováció a mobil piacon?

A Samsung, illetve a többi gyártó még az összehajtható telefonokon dolgozik, az Apple is most jelentette be, hogy várhatóan 2020-ban jönnek ki az összecsukhatós telefonjaik, a Samsung már lehet, hogy a következő nagy dobáson, a feltekerhető kijelzőjű okostelefonokon dolgozik.

Mit is takar ez a feltekerhetőség?

feltekereto_mobil.jpg

Lényegében egy olyan telefon, amit lehet normál telefon méretben is használni, illetve széthajtható egy háromszor nagyobb méretre, amin jól lehet például filmet nézni, játszani vagy egyéb tevékenységet végezni, majd ismét össze lehet tekerni a hordozhatóság és kompaktság érdekében. A hajlékony kijelző ma már egy megoldott technológia, a legújabb Galaxy termékekben már ilyen kijelző található, ám maguk a készülékek még nem hajlíthatóak az egyéb alkatrészek rugalmatlansága miatt.

Ez persze nem jelenti azt, hogy lesz is a dologból valami, meglátjuk, a Samsungnak sikerül-e kisütni valamit az ötletből. Addig is érjük be az összehajtható telefonokkal, amikre még szintén várni kell.

Melyik hordozható nyomtatót válasszuk?

Bizonyára Te is sok képet töltesz fel a Facebookra, vagy Instagramra, amit szívesen látnál az asztalodon is. A képkeretben lévő képeknek még nem áldozott le, így a nyomtató gyártók próbálnak minél újabb és ötletesebb megoldásokkal előállni, hogy mindenki élvezhesse a jól sikerült fotókat. Ha hordozható nyomtatóra vágyunk, mert sokat utazunk, vagy nincs a közelben számítógép, akkor már számos kiváló eszköz közül válogathatunk, melyek tökéletesen el tudják látni a kiszabott feladatokat. Cikkünk azért jött létre, hogy minél több emberrel megismertethessük a hordozható nyomtatók előnyeit és hogy melyiket is érdemes választani 2018-ban.

A hordozható nyomtató egy vezeték nélküli eszköz, melyet bárhova magunkkal vihetünk és egy egyszerű USB csatlakozóval tölthetünk fel, ha lemerülne az akkumulátora. Nem szükséges számítógép az üzemeléséhez, csak egy telefonra és az adott nyomtatóhoz tartozó applikációra van szükségünk, hogy kinyomtatva élvezhessük képeinket. A méretük eltérő, azonban elmondható, hogy 300 gramm alatti eszközökről beszélünk. A képméret is változó, de körülbelül 5x7 centiméteres filmeket vásárolhatunk hozzájuk. Nézzük, hogy mely típusokat érdemes megfontolni.

 

HP Sprocket

Körülbelül 40.000 forintért a miénk lehet, 5x7,6 centmiéteres képeket készít és csupán csak 170 grammot nyom. A nyomtató 2016-ban jelent meg és kiváló megoldást nyújthat az alacsony árával és olcsó filmjeivel. 40 másodpercig tart, amíg egy képet kinyomtat, így nem tartozik a leggyorsabbak közé, azonban ha nem szeretnénk mélyen a zsebünkbe nyúlni, akkor jó választás lehet.

 hp-sprocket.jpeg

Polaroid Zip

Ez a hordozható nyomtató már drágább, mint az előző eszköz, mivel ezt körülbelül 54.000 forintért vásárolhatjuk meg. Ez az eszköz is 5x7 centiméteres képeket készít és szintén egy USB kábelen keresztül tölthetjük fel. Ha letöltöttük a telefonunkra a hozzá tartozó alkalmazást, akkor már nyomtathatunk is. A kompatibilis nyomtatópapírt körülbelül 3.000 forintért vásárolhatjuk meg és egy csomagban tíz darab papír található. A készülék 187 grammot nyom. Gyönyörű képeket készít, élénk és éles színekkel. Gyorsabban nyomtat, mint a HP Sprocket és szebb képeket is készít. Ha egy kicsit jobb hordozható nyomtató élményre vágysz, akkor ez a jó választás neked!

polaroid-zip.jpg 

 

Fujifilm Instax SHARE SP-3

Jöjjön listánk legdrágább szereplője, a Fujifilm nemrég bemutatott hordozható nyomtatója. Körülbelül 67.000 forintért szerezhetjük be, de a magasabb árral, minden tekintetben jobb készüléket kapunk. A magasabb ár a jóval többet „tudó” alkalmazásban keresendő, mivel számos dolgot tudunk állítani ezen belül. Többféle sablon közül választhatunk, ráadásul egyedieket is készíthetünk. Az alkalmazáson keresztül módosíthatjuk is képeinket, adhatunk hozzá szöveget, mintákat. Ha feltöltöttünk egy képet a Facebookra, akkor azt el tudjuk érni és azonnal kinyomtatni, ami rendkívül kényelmes, mivel sok esetben le kell törölni képeinket a telefonunkról. Itt eltérő a képek mérete, mivel 6,2x6,2 centiméteres képeket tudunk készíteni. A készülék kicsit nehezebb, mint a többi, mivel 312 grammot nyom. Ha kicsit többet szeretnél költeni egy hordozható nyomtatóra, de többet is vársz cserébe, akkor mindenképpen a Fujifilm Instax SHAPRE SP-3-at válaszd.

fujifilm-instax.jpg

 

Ezek lettek volna a szerintünk legjobb hordozható nyomtatók. Ha egy hagyományos printerrel rendelkezel és nem szeretnél rengeteg pénzt elkölteni a nyomtatókellékekre, tintapatronokra, akkor tekintsd meg a Best-Toner webáruház kínálatát és válassz a hatalmas utángyártott tintapatron készletből. Biztosan megtalálod a nyomtatóddal kompatibilis nyomtatókelléket!

Mi az a főkulcsrendszer?

Az értéktárgyaink és a testi épségünk megóvása érdekében bizony számos dologra van szükség, ugyanis illetéktelen behatolók bármikor megpróbálhatnak betörni és kirabolni bennünket. Nagyon fontos szerepe van a nyílászáróknak és a hozzájuk tartozó zárszerkezeteknek is. Ebben a bejegyzésünkben egy speciális zárszerkezetről, a főkulcsrendszerről írunk.

Mi az a főkulcsrendszer?

A főkulcs rendszernek több eltérő típusa is van, azonban minden rendszerre jellemző az, hogy egyetlen kulccsal több ajtót is ki lehet nyitni, így nem kell minden ajtóhoz külön kulcsot másoltatni.

Miért van szükség főkulcsrendszerre?

kulcs-biztonsag.jpgA főkulcsrendszert a takarító személyzet naponta több alkalommal is használja, hiszen a főkulcs, amely mindegyik ajtó nyitását és zárását lehetővé teszi, felgyorsítja a mindennapi rutin munkát. De rendkívüli esetekben is szükség lehet a főkulcs rendszerre. Ilyen eset lehet például a tűzvész, amikor a biztonsági személyzet használja a főkulcsot, vagy akár egy rosszullét, baleset is történhet. Ilyenkor az orvosokat, ápolókat muszáj a lehető leggyorsabban beengedni egy helyiségbe.

Hol használható a főkulcsrendszer?

A főkulcs rendszer az ingatlan típusától függetlenül, bármilyen épületben használható. A magán tulajdonú ingatlanokban általában a bejárati ajtó, a garázs nyitására és zárására használják.

A főkulcsrendszer manapság azonban még mindig a közszférában és a vállalkozói szektorban kap jelentős szerepet. Óvodákban és kollégiumokban, illetve hotelekben és panziókban mondhatjuk azt, hogy nélkülözhetetlen szerepe van a főkulcsrendszernek.

Mire figyeljen, ha partnert keres a főkulcsrendszerek kialakításához?

A főkulcsrendszereket a lehető legprecízebben meg kell tervezni, ezért fontos, hogy olyan partnert válasszon, aki ehhez a feladathoz megfelelő szoftvert használja. Ezen kívül fontos a főkulcsrendszerek gyártásakor használt alapanyag minősége is, hiszen több évtizeden keresztül fogjuk használni ezeket a zárszerkezeteket is.

Hogyan segít rajtunk a mesterséges intelligencia?

Manapság sokat hallunk a mesterséges intelligenciáról, és arról, hogy vajon hol és hova is tart ez az egész folyamat, hova fejlődünk még, nem lesz-e valamilyen Sci-fibe illő rossz vége ennek az egésznek? Erre most mi sem tudjuk még a választ, azt viszont igen, hogy nem olyan rossz a helyzet, mint ahogy azt a sok ellenző gondolja. Rengeteg olyan terület van, amin már most sokat segített, vagy a jövőben sokat fog segíteni az MI.

Milyen területeken segít vagy segíthet a mesterséges intelligencia?

artificial-intelligence.jpg

Kezdjük egy manapság igencsak fontos kérdéssel, az élelmiszerhiány elleni küzdelemmel. Ebben nagy segítségünkre lehet az okos mezőgazdaság, ami már manapság is igen fejlett eszközöket használ. A robotok például képesek okosan kiirtani a gyomot, vagyis úgy, hogy magába a termelt növénybe ne essen kár. Ezen kívül a talaj elemzését, a megfelelő hőmérsékleti és egyéb időjárási viszonyok biztosítását, az esetleges betegségek és kártevők felismerését is rájuk lehet bízni, sőt, már létezik olyan rendszer is, ami képes kidolgozni és alkalmazni a legmegfelelőbb és legoptimálisabb ültetési, gondozási és aratási stratégiákat. Ezenkívül prediktív jelleggel rengeteg mindent meg lehet jósolni egy mesterséges intelligenciával, mint pl. a várható időjárást, betegségeket, vagy meg lehet becsülni a várható termésátlagot.

Ezzel el is érkeztünk egy új területre, a klímaváltozás követéséhez. Míg manapság annyira sok adat és változó van, hogy sem emberi sem gépi aggyal nem lehet könnyen pontos tendenciákat levonni, addig egy gépi tanuláson alapuló rendszer pontosan ezt szereti. Minél több az adat, annál könnyebben és jobban képes betanulni a mintákat, és ezek alapján egy klímamodellt felállítani, aminek segítségével képes kiszúrni olyan időjárási anomáliákat és potenciálisan veszélyt jelentő jelenségeket, amiket eddig nem, vagy csak nagyon lassan tudunk volna felismerni és előre jelezni.

Másik nagy terület a gépjárművek és a közlekedés javítása, valamint okos városok üzemeltetése. A káros anyag kibocsájtás ma is sok gondot okoz, aminek egy részét már azzal el lehetne kerülni, ha optimalizálva lenne a közlekedés, az önvezető autók elterjednének, és képesek lennének az ideális útvonalon ideális sebességgel haladni, és ne a dugóba álljanak, miközben fogy a benzin a semmiért (ez természetesen a nem önvezetős autókra is igaz). A mesterséges intelligencia segíthet olyan útvonalat keresni, amin a leggyorsabban és a legkevesebb benzin fogyasztással elérhetünk a célunkhoz, segít elkerülni a dugókat, egy okos városban akár optimalizálhatja a közlekedési lámpákat, elterelheti a forgalmat, ha arra van szükség, esetleg megoldhatja, hogy egy autóban több olyan ember utazzon, akik ugyan arra mennek. Ezen kívül már csak az önvezető autóknak is több egyéb haszna is lesz, például már azok is fognak tudni autót használni, akik eddig nem voltak rá képesek (túl idős vagy épp túl fiatal emberek, mozgássérültek, stb.).

Ezen felül az okos város további előnyei a közlekedés javításán kívül, hogy csökkentheti a bűnözést, segíthet azonosítani és elkapni a bűnözőket, segíthet a mindennapok és a város tervezésében az időjárási és egyéb viszonyokhoz alkalmazkodva, optimalizálhatja az energia- és vízfogyasztást, stb..

A mesterséges intelligencia tehát nem feltétlenül az ellenségünk, sok mindent adhat az emberiségnek, ha jól és okosan használjuk fel.

Miért válaszd az utángyártott patronokat?

A mai modern világban bizony még rengeteg helyen van szükség különféle papír alapú nyomtatványokra. Hivatalos iratok, munkahelyi dokumentumok, egyetemi dolgozatok, vagy néhány fénykép, egy-egy ételrecept, vagy egy saját készítésű naptár, hogy csak a legismertebbeket említsem. Az otthoni nyomtatás ma már pofonegyszerűen megoldható, ám érdemes jól utána járni, pontosan milyen nyomtatót vásárolsz. A minőségi és funkcionalitás beli különbségek mellett a bele való parton ára sem mindegy. Szerencsére ma már sok nyomtatóban használhatóak az utángyártott patronok is, így az eredetihez képest olcsóbban juthatsz hozzá ezekhez. Régebben már született egy hasonló cikk, ott az utángyártott tonerekről és tintapatronokról volt szó!

Mi is az az utángyártott patron?

nyomtato-toner.jpgAz utángyártott patronok abban különböznek az eredeti, úgynevezett OEM patronoktól, hogy ezeket nem a nyomtatót is gyártó cég készítette. Míg pl. egy Epson nyomtatóba az eredeti patront szintén az Epson készítette, addig az utángyártottat nem ők, hanem valami más cég készítette.

Miért válassz te is utángyártott patronokat az eredetiek helyett?

Biztos lehetsz abban, hogy semmilyen csalódás sem fog érni, ha az utángyártott patront választod, az utángyártott patronoknak ugyanis számos előnyös tulajdonsága van. Ha a nyomtatód típusának megfelelő terméket választod, akkor számíthatsz arra, hogy a nyomtatód hosszú időn keresztül tökéletesen fog működni vele, és egyetlen alkatrésze sem károsodik meg. Ezen kívül az eredeti és az utángyártott termékek méretei és a formái is azonosak, így ugyanúgy kicserélheted az utángyártott termékeket is.

Az eredeti és az utángyártott patronok között van még egy azonosság, ez pedig a nyomtatványok színeinek a minősége, mivel a legtöbb utángyártott patronról elmondható, hogy ugyan olyan jó minőségben lehet velük nyomtatni, mint az eredetivel.

Ha ilyen sok azonosság van az eredeti és az utángyártott patronok között, akkor miért válasszam mégis az utángyártott típust?

A válasz egyértelmű. Az árak indokolják ezt a választást. Az utángyártott patronok sokkal olcsóbbak az eredetiekhez képest, ami hosszú távon megtérül, és mindezért nem kell a jobb minőségről sem lemondani. Tekintse meg a Best-Toner utángyártott tintapatron és patron kínálatát és válasszon a hatalmas készletből!