Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Egy kiváló holland kávéfőző

2018. február 19. -

A kávé és a belőle készült egyéb italok és desszertek bizony nagyon népszerűek a világ számos országában. Európában szinte mindenhol rendszeresen fogyasztanak valamilyen kávé italt. Otthonunkban és szinte minden étteremben, bárban, cukrászdában várják valamilyen kávé különlegességgel a vendégeket. Ahhoz azonban, hogy mindig különlegesen finom kávéitalokat fogyaszthassunk, szükség van egy megfelelően működő kávéfőző gépre is (a teafőző készülékekkel egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk, így amennyiben arra kíváncsi, kattintson át). Ahogyan a kávé italokat is számos országban fogyasztják, úgy egyre több országban gyártanak kávégépeket is. Ebben a bejegyzésünkben egy Hollandiában készült terméket, a profi line automata kávéfőzőt mutatjuk be.

Miért érdemes a profi line automata kávéfőzőt választani?

kave.jpg

Ez a kávéfőző gép megfelel a 21. század modern embere által támasztott minden követelménynek. Automata, egyetlen gombnyomással ki és bekapcsolható, így neked, vagy a munkatársadnak csupán a kávéitalok hozzávalóiról kell gondoskodnia. Persze ezt is nagyon könnyen megtehetitek, hiszen a holland gyártók gondoltak a praktikus kialakításra is, vagyis az egymástól jól elhatárolták a víz, a tej és a kávéhabtartályt, valamint a kávészemek és a kávébabok is egyszerűen a kávéfőzőbe rakhatod. Igen a profi line automata kávéfőzőbe a darálót is beépítették, ennek köszönhetően eltérő erősségű forró italokat is készíthetsz vele.

A kávéfőzőgépnek azért is nagy hasznát veheted, mert az összes népszerű forró kávéitalféleséget elkészítheted vele. Vagyis az itallapodra felteheted az espressot, a capuccinot, a lattet is. És ha a kedves vendéged plusz forró tejjel szeretné elfogyasztani a kedvenc fekete italát, akkor azt is felforralhatod neki.

Ha a profi line kávéfőző gépet választjátok, akkor a tisztítás kellemetlenségeiről is elfeledkezhettek, hiszen az automata működésnek köszönhetően ezt is egy gombnyomással megoldhatjátok.

2018-as CES újdonságai

Íme néhány különlegesség az idei év CES bemutatójáról.

Modobag nevű bőrönd: első ránézésre tényleg bőrönd, amit feltuningoltak némi kiegészítővel, például vannak rajta USB portok. Kerekeken gurul, de nem szokványosan, mint a szimpla gurulós bőrönd, hanem úgy, hogy ráülünk és meghúzzuk a gázt. Óránként 10-12 km-es sebességgel képes haladni.

Kedvencünkkel való kapcsolattartás távolról

kep_1.jpg

A technika fejlődése napjainkban eljutott odáig, hogy már nem csak az emberek használhatják az okos eszközöket. Amíg dolgozunk vagy vendégségbe vagyunk valahol, interaktív kapcsolatba tudunk lépni az otthon ránk váró háziállatunkkal, mindezt az úgynevezett Petcube segítségével. Ez egy kétirányú kapcsolatot biztosító, kocka formájú webkamera, amin keresztül láthatjuk őket és beszélhetünk is hozzájuk.

Az eszközhöz tartozik még beépített és irányítható lézerpointer, ami egy kis játékra ad lehetőséget. Petcube bites nevű ételadagolót is bemutattak hozzá: a kutyusnak elég odaállnia a kamera elé, hogy küldjön magáról egy szelfit és máris kipottyan a jutalomfalat az adagolón keresztül.

Edzés munka közben

Most már nem lehetetlen munka közben is összekötni a kellemest a hasznossal. Miközben haladnunk kell a feladatainkkal, testünket is könnyen karbantarthatjuk, így nem szükséges a nap végén, fáradtan ellátogatni az edzőterembe.

Olyan szobabiciklit fejlesztettek ki, amit beépített állvánnyal szereltek fel laptopok számára. Ez lehetőséget ad arra, hogy ameddig a kezünkkel a laptopot használjuk, a lábunkkal hajtjuk a pedálokat. A biciklinek kerekei is vannak, így kollégáink könnyen odébb tolhatnak minket, ha útban vagyunk.

Mit rejt a fal?

A Walabot radarjának segítségével megnézhetjük, hogy pontosan mit is rejt a festett fal belseje. Könnyen kideríthető, hogy hol rejtőznek a vezetékek, gerendák és elkerülhetőek a fúrásokból keletkezett károk is. A Vayyar nevéhez fűződik ez a nagyszerű találmány, ami egy Izraeli vállalat.

Kiterjesztett valóság egy szemüvegben

kep_2.jpg

A Realmax Quian szemüveg különleges helyekre repíti az embert, ha felveszi. Például pillanatok alatt úszkáló halak között találhatjuk magunkat, ami teljesen valóságosnak tűnik. 100,8 fokos látószöget biztosít, tehát a szemünk sarkából is ugyanezt láthatjuk. A beépített kézfelismerésnek köszönhetően az is lehetséges, hogy megfogjuk a rajzolt objektumokat.

Ez csupán néhány hihetetlen fejlesztés, ami bemutatásra került, ezeken kívül még számtalan újítást is lehetőség volt megtekinteni.

A világ legnagyobb technológiai eseménye: CES

A CES a világ legnagyobb kiállítása, ahol a leginnovatívabb elektronikai eszközök kerülnek bemutatásra. Minden év január első felében kerül megrendezésre Las Vegas-ban. Évről-évre megannyi újdonsággal rukkolnak elő a készítők.

A kezdetekben a rendezvény inkább csak a szórakoztató elektronikára összpontosult, napjainkban számtalan témára kiterjed.

Történelmi áttekintés

ces.jpg

1967 nyarán New york-ban a Chicago Music Show egyik szereplőjeként jelent meg. Az első időkben is hatalmas volt az érdeklődés mind kiállítói, mind résztvevői oldalon, hiszen valamivel több, mint 100-an mutatták be eszközeiket és nagyjából 17000-en voltak rájuk kíváncsiak.

Az első időkben főleg televízióké és tranzisztoros rádióké volt a főszerep. Bemutatta gyártmányait a Panasonic, Motorola, Scott és a Sharp is.

A mára már világszínvonalú rendezvénysorozat Jack Wayman irányításával és vezetésével jutott fel a csúcsra.

Az 1970-es évek hatalmas újításokat és sikereket hozott, többek között a CES kiállítás polcain megjelentek olyan eszközök, amik akkor hatalmas szenzációnak számítottak, mint például a VCR (videokazetta rögzítő). Kiállítókkal is egyre jobban bővült: csatlakozott a Sony, SANYO, Hitachi vállalat, valamint a Philips és a Yamaha is. Ebben az időben főleg a hangrendszereké volt az elsődleges szerep.

A technika fejlődése a 80-as években is nagy ütemben haladt. Ekkor már megjelentek az autó rádiók, vezeték nélküli telefonok, digitális karórák, számítógépek. Casio, Toshiba és a Nintendo is csatlakozott a több, mint 1400 alkotóhoz.

Ez a fejlődési ütem napjainkig sem változott. Minden évben előállnak olyan fejlesztésekkel, hogy a száj tátva marad, így minden évben érdemes kilátogatni vagy nyomon követni a CES eseményeit.

Zseblámpa vásárlás okosan

A világítás meghatározó szerepet kap az életünkben. Gondolj csak bele, hogy egy- egy hosszú téli estén mégis milyen sokféle fényforrást használsz. Ha az utcára figyelsz, akkor láthatod a lámpaoszlopokat és a közlekedés jelző lámpákat. Ha a lakásodra gondolsz, akkor pedig lehet, hogy nem is tudod hirtelen felsorolni az egyes lápatestek típusait. Ott van a fürdőszoba, vagy a konyha ahol számos egyedi funkciónak megfelelő fényforrás van. De nem csak az épületekben vagy az utcán van szükségünk lámpákra, hanem fontos az is, hogy mindig magunknál tarthassunk egy lámpát. Erre a célra találták ki a zseblámpákat.

zseblampa.jpg

Miért vegyél te is zseblámpát?

A zseblámpa könnyű, kicsi, kényelmes és ha magadnál hordod, akkor biztos, hogy sötétben is minden ügyes bajos élethelyzetet gyorsan és precízen meg tudsz oldani.

Mire figyelj, ha zseblámpát vásárolsz?

Először is gondolj a zseblámpa alapanyagára. Fontos, hogy olyan terméket válassz, amelyik por, csepp, és ütésálló. Az apró porszemek mindenhol jelen vannak és a modern kialakítású zseblámpákat könnyen megkárosíthatják. Az eső cseppek pedig megakadályozhatják azt is, hogy a lámpát akkor használd, amikor éppen szükséged van rá. Az ütésállóság azért is fontos, mert akármennyire figyelmes vagy, veled is történhet egy baleset, vagy akár véletlenül is elejtheted a zseblámpádat és ilyenkor egy átlagos lámpatest azonnal el is törhet.

A zseblámpa vásárlásnál másik nagyon fontos szempont a kibocsátott fény erőssége és minősége is. Ma már különböző teljesítményű termékek közül válogathatsz és a legmodernebb led-es zseblámpákat is megvásárolhatod.

Végül ha zseblámpát vásárolsz, akkor jusson eszedbe a használhatóság ideje is. Mindenképpen ellenőrizd le az üzemidő hosszát, és válassz usb-vel tölthető típusú terméket.

Nyomtatott áramkörök szerelése

A vállalkozások zökkenőmentes működésének egyik alapfeltétele az, hogy a termeléshez illetve a szolgáltatások igénybevételének biztosításához szükséges gépek és alkatrészek működőképesek és tökéletesen használhatóak legyenek. Ma már számos informatikai, illetve egyéb elektromos felszerelésre is szükségünk van. Egyik ilyen a nyomtatott áramkör. Azonban a nyomtatott áramkörök kivitelezése összetett feladat. Ebben a bejegyzésünkben a szereléshez, illetve a gyártó cég kiválasztásához adunk néhány ötletet.

nyak.jpg

Melyek a legfontosabb szempontok?

A nyomtatott áramkörök több alkatrészből állnak és a megfelelő működés érdekében szükség van arra is, hogy a szereléshez olyan gyártó céget válassz, amelyik ismert gyártó partnerek által ajánlott termékeket kínál úgy, mint például a Yamaha, Assembleum, vagy épp az Asys. A kifogástalan alkatrészek mellett a nyomtatott áramkörök szerelésekor fontos szerepe van még a gyártáshoz használt gépeknek, valamint a munkát végző szakembereknek is. Ezen kívül meg kell említenünk még a különböző tesztelő eljárásokat is. Ahhoz, hogy a nyomtatott áramkörök a szerelés után megbízhatóan tudjanak működni fontos, hogy az összes hibalehetőséget feltáró illetve kizáró teszteknek vessék alá ezeket a termékeket. Ezzel garantálható a terveknek megfelelő gyártás, amellyel optimalizálhatja a költségeit, illetve elkerülheti a kötbér kifizetését is.

Casio karórák

Az idő rendkívül fontos szerepet kapott az életünkben. A pontosság erény, mindig is az volt, de a mai rohanó világban egyre inkább felértékelődött az idő szerepe (ahogy a mondás is tartja az idő pénz). Bizony folyamatosan teljesítenünk kell. Ahhoz, hogy mindig pontosak legyünk szükségünk lehet valamilyen időmérő vagy épp mutató eszközre, például egy órára. Számos cég ajánl különböző termékeket, melyek közül most a világhírű japán óragyártó, a Casio termékeivel foglalkozunk.

casio_g-shock_gs-1300b-1ajf_01.jpg

Igen a Casio!

A világhírű japán cég a Casio, 1946-óta működik. Családi vállalkozásként indult és a cigaretta szipkaként működő gyűrűket gyártottak, majd később bővítették a termékkínálatot és számoló gépeket, hangszereket, kamerákat is elkezdtek gyártani, sőt a világ első vállalkozásaként gyártottak tintasugaras nyomtatókat, illetve fejlesztették ki az LCD technológiát. A hírnevüket azonban a karóráknak köszönhetik, amelyek mindegyike világszínvonalú minőséget képvisel és a folyamatosan fejlődő cég karakteres újításait is megjeleníti. Ezen kívül természetesen fantasztikus a megjelenésük is.

Hogyan váltak ennyire egyedivé a Casio karórák?

A Casio karórák tudtak elsőként különböző időzónák szerint mutatni az időt, jelezték a hőmérsékletet, sőt van olyan típusuk is, amelyik gps-szel is fel van szerelve. De az állandó újítások mellett megőrizték a minőség állandóságát is. Ezen kívül lenyűgöző megjelenése is van minden terméknek. Exkluzivitás, luxus, egyedi ékszerekhez hasonló gyönyörűség minden Casio karóra sajátossága. Vagyis a Casio tökéletes választás.

Melyik a legnépszerűbb Casio karóra termék?

A Casio számos szériát fejlesztett ki, ezért minden stílust kedvelő megtalálhatja a számára legjobban megfelelő Casio karórát. Ott van például a G-Shock, a Body- G és az Oceanus. Neked csak azt kell eldöntened, hogy melyik stílust kedveled, hol is szeretnéd viselni és milyen extrákat szeretnél a karórádba, és már rendelheted is meg az új Casio karórádat.

Alacsony igényű, kínai fejlesztésű böngésző, ami talán még a Google-t is megszorongathatja?

Manapság a böngészők piaca egyre-másra változik, de az biztos, hogy a nagyobb nevek, mint a Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari még ma is sokunk számítógépének képezik az alapját. Azonban ahogy ezek fejlődnek, úgy nő a gépigényük is, legfőképp a memóriafelhasználás terén. Egy gyorsabb gépnek, laptopnak, vagy épp telefonnak ez meg se kottyan, de a lassabb gépeket használók igencsak megsínylik, ha elfogy a memória, vagy betelik a telefon tárhelye. Ezt lehet bővítéssel orvosolni, de talán van más lehetőség is. Egyik ilyen a kínai fejlesztésű UC Browser, ami kisebb tárhelyet igényel, kevesebb memóriát használ, így az olcsó telefonokon és gépeken is jól fut.

uc_browser.jpg

No de mi is ez az UC Browser böngésző pontosan, és miben jobb?

Mint azt már említettük, a legfőbb előnye az, hogy régi, olcsó, illetve lassabb készülékere specializálódott, kevesebb memória kell neki, és tárhelyből is kevesebbet eszik. Ez egy modern telefonnál mindegy, 32 vagy még több Gigabyte-nyi tárhely és 3-4 GB memória mellé már bármit használhatunk, ám egy kisebb teljesítményű telefonnak valószínűleg meggyűlne velük a baja. Nem így az UC Browser, ami mindössze 31 MB tárhelyet foglal, ami népszerűvé teszi az olcsóbb telefonok tulajdonosai körében, akiknél minden Megabyte számíthat.

Akkor most nézzük a számokat.

A Google Chrome-ot a világon az emberek 55 százaléka használja, ám régiókra lebontva már más képet kapunk. Az Egyesült Államokban pl. az Apple féle Safari vezet 52%-kal, míg a Chrome mindössze 39%-ot tudhat magáénak, az indiai piacon ezzel szemben az UC Browser a legnépszerűbb, a maga 51%-ával (30 százalék használ Chromeot). Ezzel világszinten beelőzte az eddigi 2. helyezett Firefoxot, az Operát vagy épp az Internet Explorert.

És mit kell ezért feláldozni?

Mint minden jóban, ebben is van valami rossz. A böngésző maga gyors, könnyedén beállíthatóak rajta olyan funkciók, mint az oldalakon található képek tömörítése, hogy gyorsabban jelenjenek meg, ám ez képminőség rontásához vezethet. Ezen felül nem támogatja a dinamikus web tartalmakat olyan jól, mint például a Chrome. De ennek ellenére úgy tűnik ,van egy böngésző, amit azok is használhatnak, akiknek lassú a net vagy a hardver.

Milyen lehetőségeink vannak hordozható gépünk gyorsabbá tételére?

Sokan használunk laptopot akár munkához, akár kikapcsolódásra, játékra, vagy épp tanuláshoz, hiszen ezek az eszközök sok mindenre képesek. Hordozható, kompakt, és többnyire képes ugyan azokra a dolgokra, mint az asztali társai. Azonban van 1 pont, amit kicsit nehézkesebb lehet megoldani, ez pedig a bővítés. Ha már úgy érezzük, nem elég a gépünk teljesítménye, egy asztali gépnél sokszor egyszerűbb dolgunk van, mint a laptopoknál, ám azért itt is vannak bőven olyan területek, ahol nincs kizárva a fejlesztés, így esetleg elkerülhetjük, hogy új laptopot kelljen vásároljunk a sebesség növeléséhez.

laptop.png

De mit is kell, vagy lehetséges cserélni?

Az első, és legfontosabb, hogy nézzük meg valamilyen szoftverrel, hogy mi a gépünk leggyengébb pontja, hiszen ez határozza meg a teljesítményét. Lehet például akár milyen jó processzorunk a gépben, ha kevés a memória vagy lassú a merevlemez, akkor megette a fene az egészet. Ezek mellett azt is érdemes átgondolni, hogy mire akarjuk használni a gépet, játékra, munkára, tanulásra, filmek nézésére? Ezen esetekben ugyanis szintén nem mindegy, mit cserélünk vagy bővítünk.

Jó, jó, de mi lenne a legkönnyebb és a legcélszerűbb?

Erre egyértelműen a memória bővítése a válasz. Ezt a legegyszerűbb és a legkevésbé megterhelő bővítési lehetőség, ami sokszor eredményez kisebb-nagyobb sebesség növekedést. Minél több van, annál jobb, hiszen a rendszeren futó alkalmazások mindegyike ezen a területen tárolódik futás közben. És míg vannak programok, amik csak kevés memóriát foglalnak le, ma már a legtöbb program megköveteli a sok megehető memóriát, elég csak a böngészőkre, lejátszókra, Photoshopra, játékokra, de akár magára az operációs rendszerre is gondolni. Természetesen a memória sebessége is meghatározó tényező, de arra figyelni kell, hogy egy DDR 2-es memória helyére nem tudunk DDR 3-at tenni, így a sebesség növelése nem megoldható.

A másik cserélhető elem a processzor, mely gyakorlatilag a számítógép agya. A teljesítmény több dologtól függ, legyen szó a magok számáról (minél több, annál több folyamatot tud egyszerre feldolgozni), vagy azok sebességétől, a cashe méretéről, a processzor technológiájáról, stb. Itt is fontos, hogy mire használjuk, munkához nem feltétlenül szükséges a legújabb, legdrágább processzor, míg komolyabb megterhelésekhez, tömörítéshez, egyebekhez szükséges lehet, hogy minél újabb, és minél gyorsabb processzort vegyünk, de legalábbis egy olyat, ami megbirkózik a feladattal. Természetesen itt is fontos tudni, hogy meddig bővíthetjük a laptopot, ez az alaplapon múlik, valamint hogy a megfelelő hűtésről is gondoskodjunk, hiszen a nagyobb teljesítmény sokszor nagyobb hőkibocsájtást is jelenthet, amit kel kell valahova vezetni.

Végül pedig jöhetnek az egyéb bővítések.

Videokártyára akkor lehet szükségünk, ha játékra is szeretnénk használni, illetve ha olyan munkát végzünk, amihez kell a grafikus számítási sebesség. Itt is van pár lehetőség a beépíthető grafikus vezérlőktől kezdve a processzorba épített GPU-kon át egészen a külső videokártyákig. A HDD cseréje sem lebecsülendő, akár több tárolóhelyre van szükség, akár a gyorsaságot akarjuk megdobni. Itt a tárolókapacitás és a sebesség van előtérben, a hagyományos HDD-knél a sebesség RPM-ben mérhető, ez azt jelzi, hogy a lemez 1 perc alatt hány fordulatot tesz meg. Ez minél több, annál gyorsabb az adatok olvasása. Emellett a csatlakoztatott kábelek adatátvitele is sokat számít.

Azonban ha igazán szeretnénk felgyorsulni, akkor érdemes egy SSD, vagy egy SSD/HDD hibrid megoldáson elgondolkozni. Az SSD ugyanis sokkal gyorsabb, mint a közönséges HDD-k, így ha mást nem is, a rendszert feltelepíthetjük egyre, és ha még marad hely, vagy elég nagy SSD-t veszünk, akkor mehetnek rá az egyéb használt programok, míg az új/régi HDD-re mehet minden egyéb, illetve az olyan dolgok, amik nem igényelnek nagy teljesítményű futtatást (képek, zenék, videók, dokumentumok, stb). Ennek hátránya, hogy drágább, mint a HDD, de a teljesítményt jelentősen növelni lehet vele már akkor is, ha csak az operációs rendszert futtatjuk rajta.

Fontos odafigyelni, hogy tudjuk, mit bővíthetünk laptopunkban, és mit nem, mi fér el benne, és mi nem, és mi meddig bővíthető. Ezt megtudhatjuk a laptop kézikönyvéből, a laptop hivatalos oldaláról, vagy megkérdezhetünk egy hozzáértőt, aki meg tudja nekünk mondani, lehetséges-e a bővítés/csere, vagy sem, és ha igen, meddig mehetünk el, vagy van-e egyáltalán értelme a bővítésnek, nem érné-e meg mégis az új laptop vásárlása.

Ha nem biztos a dolgában, akkor kérje ki szakértők véleményét, akik már több éve foglalkoznak laptopokkal. A Westnotebook csapata már rengeteg tapasztalatot szerzett használt laptopok és notebookok árusításával, felmérésével. Kérdéseivel nyugodtan forduljon hozzájuk!

Összehajtható telefon a Samsungtól

Ma már nehezen tudjuk elképzelni a mindennapjainkat a megszokott elektromos cuccaink nélkül, főleg az okostelefonok nélkül. És ahogy haladunk előre az időben, egyre újabb és újabb technológiák jönnek telefonjainkhoz. A legújabb ötlet az összehajtható telefon, amiről úgy tűnik, hogy 2018-ban elsőként a Samsung fog piacra dobni egy ilyen készüléket, a Galaxy X-et. Egy ideje már meglengették a közönség előtt, de hivatalos bejelentés még nem történt, most is csak annyit lehet tudni, hogy 2018-ban fog jönni, és igyekszik megelőzni a konkurenciát, elsősorban az LG-t és természetesen az Apple-t.

okostelefon.jpg

Mit is jelent az összehajthatóság?

Ahogy a neve is mutatja a telefont be lehet majd hajtani a papírhoz hasonlóan 1.0R hajlítással, a kijelző pedig előreláthatólag hajtható műanyag lesz.

Mire ez a sietség?

Mint már írtuk a Samsung szeretné megelőzni a konkurenciát ezen a téren, és igyekszik világelső lenni az ilyen telefonok kiadásában. Az LG ugyan bejelentette, hogy már ők is dolgoznak egy telefonon, ez egyelőre azonban 2.5R hajlítással van csak ellátva, az 1.0R-t 2019-ben tervezik piacra dobni. Sokan úgy gondolják, hogy nem az a lényeg, ki jön ki vele elsőre, hanem hogy ki ad ki olyan összehajtható telefont, ami jól is van összerakva és értelme is van az összehajthatóságnak. Nyilván a Samsung nem így gondolja, azonban hogy mi lesz a vége, az majd kiderül jövőre.

Miért jók a Samsung lézernyomtatói?

Ahhoz, hogy lépést tudjunk tartani a mai felgyorsult világgal számos termékre van szükségünk. Gondolj csak bele mennyi minden vesz körül téged a lakásodban, vagy a munkahelyeden. Ha szét nézel, akkor számos elektromos felszerelést találsz, amit valószínűleg te is nap mint nap használsz. Á igen az elektromos felszerelések. Nélkülük sem lehet elképzelni a mai modern életünket. Ezek közül az elektromos felszerelések közül nem hiányozhat a nyomtató sem.

hp_deskjet_3635.jpg

Igen a nyomtató... De mégis melyik típust válasszam?

Jogos a kérdésed, hiszen számos, több évtizede világhírű cég ajánl különböző típusú nyomtatókat. A lézer és tintasugaras nyomtatók közti különbségekről már írtunk egy korábbi cikkünkben, ebben a bejegyzésünkben a Samsung lézernyomtatóról írunk.

Miért válassz a Samsung lézernyomtatók közül?

A Samsung cég székhelye a mai Dél Koreában található meg. Ezt a vállalkozást 1938-ban alapították és a fennállási ideje alatt számos ágazat számára gyártott kiváló minőségű termékeket. A cég folyamatosan megújult és ma is világszínvonalú termékekkel várja a fogyasztókat és a vállalkozásokat egyaránt. Televíziók, okostelefonok és persze az It termékek választéka is óriási. A cég termékkínálatában megtalálhatóak a különböző típusú lézernyomtatók is, amelyek a Samsung cég nevéhez méltóan ugyanolyan kiváló minőségűek, mint minden egyéb termék amelyet a vállalkozás korábban, a fennállási ideje alatt gyártott.

Mit tudnak a Samsung lézernyomtatók?

A Samsung lézernyomtatók számos típusa különböztethető meg. A fejlesztők figyelembe vették a nyomtatási szokásokat is, ezért az otthoni felhasználók, a kevés példányszámú nyomatokkal tevékenykedő valamint a nagy mennyiségű nyomtatványokat használó például sokszorosítással is foglalkozó vállalkozások igényeit is kielégítik. Ezért a Samsung lézernyomtatók között eltérő gyorsasággal működő, egy illetve kétoldalas nyomtatásra is alkalmas termékeket is találhatunk. A termékek okos készülékekről is működtethetőek.