Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Kagylótelefon: az idei trend

2018. április 23. -

Mint minden évben, idén is megjelentek az új kulturális trendek, amit az ilyen divatok követői átvehetnek. Ez idén a kagylótelefon, aminek sok olyan előnyt tulajdonítanak, ami segíti a mobilos felhasználókat, emiatt pedig sokan cserélték le meglévő okostelefonjukat kagylótelefonra.

Miért tartják jobbnak a kagylótelefont?

kagylotelefon.jpgRengeteg embernek jelent manapság problémát az okostelefonok és egyéb eszközök folyamatos igénye a figyelemre. Beérkező üzenetek, hívások, sms-ek, és egyéb értesítések áradata sokaknál kiverte a biztosítékot, mivel ez akár függőséghez is vezethet, ami a mai kor egyik nagyon is valós betegsége. Arról nem is beszélve, hogy nem csak felnőtteknél, de rengeteg gyereknél is fennáll a probléma, és ez sok szülőt aggodalommal tölt el. Emiatt indult el az a trend, hogy az iPhone-t, és/vagy egyéb okos készülékeket régebbi kagylótelefonokra cserélik, ezzel hozzásegítve magukat és családjukat a közösségi oldalak iránti, illetve egyéb függőségek leküzdéséhez.

Ez sokaknál olyan pozitív változást jelentett, ami mellett nehéz szó nélkül elmenni, a legtöbb butatelefonra váltó úgy érzi, sokkal jobban képes koncentrálni, nem tereli el állandóan a figyelmét az okostelefonja. A trend egyre elterjedtebb, Hollywoodban egyre több celeb vált butább telefonra, még Kim Kardashian-West is, akinek pedig vannak kifejezetten okostelefonra készített mobiljátékai és egyéb okostelefonos kiegészítői. Ezen felül létrejött egy olyan csoport is, ami a szülőket kéri arra, hogy ne vegyenek nyolcadikos kor előtt okostelefont a gyereknek, helyette egy butább telefon is elegendő a kapcsolattartáshoz. Ezt már több, mint 10.000-ren írták alá.

Hogy ebből a trendből mi sül ki az még a jövő kérdése, annyi bizonyos, hogy az ilyen trendek kedveznek az olyan kezdeményezéseknek, mint a Nokia régi telefonjainak feltámasztása, vagy a remény, amit a Lenovo ügyvezetője már megszellőztetett, hogy a Motorola RAZR egyszer visszatérhet. Más gyártóknak ez problémás lehet, például azoknak, akik pont most találták ki, hogyan oldják meg a keret nélküli kijelzőt előlapi kamerával és szenzorsávval.

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr1413857078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása