Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Előlapi kamera és szenzorsáv kicsit másképp

2018. április 10. -

Manapság egyre több gyártó igyekszik elérni a keret nélküli kijelzőt, ehhez azonban kell kezdeni valamit a telefon egyes részeivel. Vannak olyan részei a telefonoknak, amiket már sikerült egyéb helyekre átpakolni, vagy elhagyni, ilyen pl. az ujjlenyomat olvasó, amit vagy a hátlapba, vagy a kijelzőbe igyekeznek beleintegrálni, vagy már le is cserélték őket arcfelismerő kamerára. A probléma ott van, hogy vannak olyan részek, amiket nem lehet csak úgy eldobni, mint pl. az előlapi kamera meg az egyéb szenzorok. Az iPhone X megoldása – melyet több más gyártó is átvett – a képernyőbe belógó szenzorsáv, ám nem mindenkinek tetszik ez a megoldás. Nézzük, milyen más ötletek vannak jelenleg. A bejegyzésben felsorolt készülékeket megvásárolhatja a VIP-Phone GSM boltban!

Lássuk a Vivo és a Doogee megoldásait

vivo-apex-concept.jpgA Vivo az előugró kamerával igyekszik megoldani a problémát Apex nevű telefonjában, a biztonságot pedig a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasóval oldanák meg, amit akár dupla szkennelésre is állíthatunk (2 ujjunkat kell az azonosításhoz a képernyőre tegyük). A telefon 91 százalékos kijelző-burkolat arányt mondhat magáénak, 5,99 colos kijelzőt egy mindössze oldalt 1,8 mm, alul és felül pedig 4,3 mm-es keret fogja körül, a telefon maga pedig 7,8 mm vékony.

 

doogee_mix_4.jpgA kínai Doogee ezzel szemben a Mix 4 prototípusát szétcsúsztathatóra csinálta. Az 5,99 hüvelykes AMOLED kijelző így valóban keret nélküli lesz, az alkatrészek pedig a készülék hátuljában lesznek megtalálhatóak. A kamera és a hangszóró a képernyő lefelé csúsztatásával varázsolható elő, a biztonságos feloldást pedig itt is a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó biztosítja. Ennek hátránya, hogy a telefon a szokásosnál vastagabb lesz (11 milliméter), de azért még vállalható és elfér a zsebekbe.

A Vivo Apex várhatóan az év közepén kerül szériagyártásra, ám sajnos várhatóan a telefon Kínán kívül más országokban nem lesz hivatalosan kapható. A Doogee előre láthatóan az év vége fele jelenik majd meg, Snapdragon chippel lesz felszerelve, az ára pedig várhatóan 300 dollár körül lesz. A telefon várhatóan a VIP phone kínálatában is megtalálható lesz, ahol minden hozzá tartozó kiegészítőt (telefon tok és táska, töltő, vezetékes vagy vezeték nélküli fülhallgató) is megvásárolhatsz egy helyen.

Előző bejegyzésünkben a párásítókról, valamint páramentesítőkről írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr4113823110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása