Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Mikor használj párásítót vagy épp páramentesítőt?

2018. április 03. -

A levegő minősége jelentős mértékben befolyásolja az egészségi állapotunkat. Ahhoz ugyanis, hogy a szervezetünk mindig egészségesen tudjon működni elengedhetetlen, hogy folyamatosan tiszta, a legkülönbözőbb szennyező anyagoktól mentes levegőt lélegezzünk be. De ahhoz, hogy ezt minden nap meg tudjuk tenni, szükségünk van egy páramentesítőre is.

Milyen páramentesítőt válassz?

paramentesito.jpgElőször is gondolj a saját komfortérzetedre. A testednek a tökéletes funkciójához, ugyanis a friss és tiszta levegő mellett szüksége van még a rendszeres pihenésre is. Fontos, hogy naponta legalább 7 órát aludj, amihez nyugodt körülményekre van szükség. Ezért érdemes olyan páramentesítőt választanod, amely a lehető leghalkabb módon működik. Ezen kívül gondolj arra is, hogy a készülék illeszkedjen a szobában lévő lakberendezési tárgyakhoz is. Szóval ha páramentesítőt választasz, akkor nézd meg a színét és a méreteit is. Így biztos, hogy ez a modern elektromos felszerelés is harmóniába kerül az összes lakberendezési tárgyaddal, illetve a te ízléseddel és veled is.

Milyen esetekben használj mindenképpen párásítót?

parasito_1.jpgSzámos olyan körülmény van, amelyik komoly alapot szolgáltat arra, hogy rendszeresen használj párásítókészüléket. Egyik ilyen csoportba tartozik a lakásod helyzete. Ha panelban élsz, akkor a távfűtés által okozott szennyeződések miatt érdemes ezt a felszerelést használnod. A távhővel fűtött helyiségekben ugyanis folyamatosan nagyon sok porral és láthatatlan, a szervezetet megkárosító anyagokat tartalmazó levegő található meg. A másik fontos ok, ami miatt érdemes a párásítót használnod a lakásodban az az, hogy a levegő ideális páratartalmával megóvhatod a házad falait, és a nyílászárókat a penész által okozott károktól.

Vannak olyan betegségek, amelyek indokolják, hogy párásítót használj. Ezek közé a betegségek közé tartoznak a légúti megbetegedések, és számos bőrbetegség is. Ezen kívül a párásítót használhatod a por és pollen allergia kellemetlen tüneteinek az enyhítésére is.

Előző bejegyzésünkben egy lehetséges új mobilról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr4413802220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása