Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Melyik hordozható nyomtatót válasszuk?

2018. március 20. -

Bizonyára Te is sok képet töltesz fel a Facebookra, vagy Instagramra, amit szívesen látnál az asztalodon is. A képkeretben lévő képeknek még nem áldozott le, így a nyomtató gyártók próbálnak minél újabb és ötletesebb megoldásokkal előállni, hogy mindenki élvezhesse a jól sikerült fotókat. Ha hordozható nyomtatóra vágyunk, mert sokat utazunk, vagy nincs a közelben számítógép, akkor már számos kiváló eszköz közül válogathatunk, melyek tökéletesen el tudják látni a kiszabott feladatokat. Cikkünk azért jött létre, hogy minél több emberrel megismertethessük a hordozható nyomtatók előnyeit és hogy melyiket is érdemes választani 2018-ban.

A hordozható nyomtató egy vezeték nélküli eszköz, melyet bárhova magunkkal vihetünk és egy egyszerű USB csatlakozóval tölthetünk fel, ha lemerülne az akkumulátora. Nem szükséges számítógép az üzemeléséhez, csak egy telefonra és az adott nyomtatóhoz tartozó applikációra van szükségünk, hogy kinyomtatva élvezhessük képeinket. A méretük eltérő, azonban elmondható, hogy 300 gramm alatti eszközökről beszélünk. A képméret is változó, de körülbelül 5x7 centiméteres filmeket vásárolhatunk hozzájuk. Nézzük, hogy mely típusokat érdemes megfontolni.

 

HP Sprocket

Körülbelül 40.000 forintért a miénk lehet, 5x7,6 centmiéteres képeket készít és csupán csak 170 grammot nyom. A nyomtató 2016-ban jelent meg és kiváló megoldást nyújthat az alacsony árával és olcsó filmjeivel. 40 másodpercig tart, amíg egy képet kinyomtat, így nem tartozik a leggyorsabbak közé, azonban ha nem szeretnénk mélyen a zsebünkbe nyúlni, akkor jó választás lehet.

 hp-sprocket.jpeg

Polaroid Zip

Ez a hordozható nyomtató már drágább, mint az előző eszköz, mivel ezt körülbelül 54.000 forintért vásárolhatjuk meg. Ez az eszköz is 5x7 centiméteres képeket készít és szintén egy USB kábelen keresztül tölthetjük fel. Ha letöltöttük a telefonunkra a hozzá tartozó alkalmazást, akkor már nyomtathatunk is. A kompatibilis nyomtatópapírt körülbelül 3.000 forintért vásárolhatjuk meg és egy csomagban tíz darab papír található. A készülék 187 grammot nyom. Gyönyörű képeket készít, élénk és éles színekkel. Gyorsabban nyomtat, mint a HP Sprocket és szebb képeket is készít. Ha egy kicsit jobb hordozható nyomtató élményre vágysz, akkor ez a jó választás neked!

polaroid-zip.jpg 

 

Fujifilm Instax SHARE SP-3

Jöjjön listánk legdrágább szereplője, a Fujifilm nemrég bemutatott hordozható nyomtatója. Körülbelül 67.000 forintért szerezhetjük be, de a magasabb árral, minden tekintetben jobb készüléket kapunk. A magasabb ár a jóval többet „tudó” alkalmazásban keresendő, mivel számos dolgot tudunk állítani ezen belül. Többféle sablon közül választhatunk, ráadásul egyedieket is készíthetünk. Az alkalmazáson keresztül módosíthatjuk is képeinket, adhatunk hozzá szöveget, mintákat. Ha feltöltöttünk egy képet a Facebookra, akkor azt el tudjuk érni és azonnal kinyomtatni, ami rendkívül kényelmes, mivel sok esetben le kell törölni képeinket a telefonunkról. Itt eltérő a képek mérete, mivel 6,2x6,2 centiméteres képeket tudunk készíteni. A készülék kicsit nehezebb, mint a többi, mivel 312 grammot nyom. Ha kicsit többet szeretnél költeni egy hordozható nyomtatóra, de többet is vársz cserébe, akkor mindenképpen a Fujifilm Instax SHAPRE SP-3-at válaszd.

fujifilm-instax.jpg

 

Ezek lettek volna a szerintünk legjobb hordozható nyomtatók. Ha egy hagyományos printerrel rendelkezel és nem szeretnél rengeteg pénzt elkölteni a nyomtatókellékekre, tintapatronokra, akkor tekintsd meg a Best-Toner webáruház kínálatát és válassz a hatalmas utángyártott tintapatron készletből. Biztosan megtalálod a nyomtatóddal kompatibilis nyomtatókelléket!

Előző bejegyzésünkben a főkulcsrendszerről írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr9813754272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása