Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

2018-as CES újdonságai

2018. február 12. -

Íme néhány különlegesség az idei év CES bemutatójáról.

Modobag nevű bőrönd: első ránézésre tényleg bőrönd, amit feltuningoltak némi kiegészítővel, például vannak rajta USB portok. Kerekeken gurul, de nem szokványosan, mint a szimpla gurulós bőrönd, hanem úgy, hogy ráülünk és meghúzzuk a gázt. Óránként 10-12 km-es sebességgel képes haladni.

Kedvencünkkel való kapcsolattartás távolról

kep_1.jpg

A technika fejlődése napjainkban eljutott odáig, hogy már nem csak az emberek használhatják az okos eszközöket. Amíg dolgozunk vagy vendégségbe vagyunk valahol, interaktív kapcsolatba tudunk lépni az otthon ránk váró háziállatunkkal, mindezt az úgynevezett Petcube segítségével. Ez egy kétirányú kapcsolatot biztosító, kocka formájú webkamera, amin keresztül láthatjuk őket és beszélhetünk is hozzájuk.

Az eszközhöz tartozik még beépített és irányítható lézerpointer, ami egy kis játékra ad lehetőséget. Petcube bites nevű ételadagolót is bemutattak hozzá: a kutyusnak elég odaállnia a kamera elé, hogy küldjön magáról egy szelfit és máris kipottyan a jutalomfalat az adagolón keresztül.

Edzés munka közben

Most már nem lehetetlen munka közben is összekötni a kellemest a hasznossal. Miközben haladnunk kell a feladatainkkal, testünket is könnyen karbantarthatjuk, így nem szükséges a nap végén, fáradtan ellátogatni az edzőterembe.

Olyan szobabiciklit fejlesztettek ki, amit beépített állvánnyal szereltek fel laptopok számára. Ez lehetőséget ad arra, hogy ameddig a kezünkkel a laptopot használjuk, a lábunkkal hajtjuk a pedálokat. A biciklinek kerekei is vannak, így kollégáink könnyen odébb tolhatnak minket, ha útban vagyunk.

Mit rejt a fal?

A Walabot radarjának segítségével megnézhetjük, hogy pontosan mit is rejt a festett fal belseje. Könnyen kideríthető, hogy hol rejtőznek a vezetékek, gerendák és elkerülhetőek a fúrásokból keletkezett károk is. A Vayyar nevéhez fűződik ez a nagyszerű találmány, ami egy Izraeli vállalat.

Kiterjesztett valóság egy szemüvegben

kep_2.jpg

A Realmax Quian szemüveg különleges helyekre repíti az embert, ha felveszi. Például pillanatok alatt úszkáló halak között találhatjuk magunkat, ami teljesen valóságosnak tűnik. 100,8 fokos látószöget biztosít, tehát a szemünk sarkából is ugyanezt láthatjuk. A beépített kézfelismerésnek köszönhetően az is lehetséges, hogy megfogjuk a rajzolt objektumokat.

Ez csupán néhány hihetetlen fejlesztés, ami bemutatásra került, ezeken kívül még számtalan újítást is lehetőség volt megtekinteni.

Előző bejegyzésünkben a CES múltjáról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr5413658736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása