Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

A világ legnagyobb technológiai eseménye: CES

2018. február 05. -

A CES a világ legnagyobb kiállítása, ahol a leginnovatívabb elektronikai eszközök kerülnek bemutatásra. Minden év január első felében kerül megrendezésre Las Vegas-ban. Évről-évre megannyi újdonsággal rukkolnak elő a készítők.

A kezdetekben a rendezvény inkább csak a szórakoztató elektronikára összpontosult, napjainkban számtalan témára kiterjed.

Történelmi áttekintés

ces.jpg

1967 nyarán New york-ban a Chicago Music Show egyik szereplőjeként jelent meg. Az első időkben is hatalmas volt az érdeklődés mind kiállítói, mind résztvevői oldalon, hiszen valamivel több, mint 100-an mutatták be eszközeiket és nagyjából 17000-en voltak rájuk kíváncsiak.

Az első időkben főleg televízióké és tranzisztoros rádióké volt a főszerep. Bemutatta gyártmányait a Panasonic, Motorola, Scott és a Sharp is.

A mára már világszínvonalú rendezvénysorozat Jack Wayman irányításával és vezetésével jutott fel a csúcsra.

Az 1970-es évek hatalmas újításokat és sikereket hozott, többek között a CES kiállítás polcain megjelentek olyan eszközök, amik akkor hatalmas szenzációnak számítottak, mint például a VCR (videokazetta rögzítő). Kiállítókkal is egyre jobban bővült: csatlakozott a Sony, SANYO, Hitachi vállalat, valamint a Philips és a Yamaha is. Ebben az időben főleg a hangrendszereké volt az elsődleges szerep.

A technika fejlődése a 80-as években is nagy ütemben haladt. Ekkor már megjelentek az autó rádiók, vezeték nélküli telefonok, digitális karórák, számítógépek. Casio, Toshiba és a Nintendo is csatlakozott a több, mint 1400 alkotóhoz.

Ez a fejlődési ütem napjainkig sem változott. Minden évben előállnak olyan fejlesztésekkel, hogy a száj tátva marad, így minden évben érdemes kilátogatni vagy nyomon követni a CES eseményeit.

Előző bejegyzésünkben a zseblámpákról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr8913619924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása