Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Alacsony igényű, kínai fejlesztésű böngésző, ami talán még a Google-t is megszorongathatja?

2018. január 08. -

Manapság a böngészők piaca egyre-másra változik, de az biztos, hogy a nagyobb nevek, mint a Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari még ma is sokunk számítógépének képezik az alapját. Azonban ahogy ezek fejlődnek, úgy nő a gépigényük is, legfőképp a memóriafelhasználás terén. Egy gyorsabb gépnek, laptopnak, vagy épp telefonnak ez meg se kottyan, de a lassabb gépeket használók igencsak megsínylik, ha elfogy a memória, vagy betelik a telefon tárhelye. Ezt lehet bővítéssel orvosolni, de talán van más lehetőség is. Egyik ilyen a kínai fejlesztésű UC Browser, ami kisebb tárhelyet igényel, kevesebb memóriát használ, így az olcsó telefonokon és gépeken is jól fut.

uc_browser.jpg

No de mi is ez az UC Browser böngésző pontosan, és miben jobb?

Mint azt már említettük, a legfőbb előnye az, hogy régi, olcsó, illetve lassabb készülékere specializálódott, kevesebb memória kell neki, és tárhelyből is kevesebbet eszik. Ez egy modern telefonnál mindegy, 32 vagy még több Gigabyte-nyi tárhely és 3-4 GB memória mellé már bármit használhatunk, ám egy kisebb teljesítményű telefonnak valószínűleg meggyűlne velük a baja. Nem így az UC Browser, ami mindössze 31 MB tárhelyet foglal, ami népszerűvé teszi az olcsóbb telefonok tulajdonosai körében, akiknél minden Megabyte számíthat.

Akkor most nézzük a számokat.

A Google Chrome-ot a világon az emberek 55 százaléka használja, ám régiókra lebontva már más képet kapunk. Az Egyesült Államokban pl. az Apple féle Safari vezet 52%-kal, míg a Chrome mindössze 39%-ot tudhat magáénak, az indiai piacon ezzel szemben az UC Browser a legnépszerűbb, a maga 51%-ával (30 százalék használ Chromeot). Ezzel világszinten beelőzte az eddigi 2. helyezett Firefoxot, az Operát vagy épp az Internet Explorert.

És mit kell ezért feláldozni?

Mint minden jóban, ebben is van valami rossz. A böngésző maga gyors, könnyedén beállíthatóak rajta olyan funkciók, mint az oldalakon található képek tömörítése, hogy gyorsabban jelenjenek meg, ám ez képminőség rontásához vezethet. Ezen felül nem támogatja a dinamikus web tartalmakat olyan jól, mint például a Chrome. De ennek ellenére úgy tűnik ,van egy böngésző, amit azok is használhatnak, akiknek lassú a net vagy a hardver.

Előző bejegyzésünkben a laptopok gyorsításáról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr8913558497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása