Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Hogyan használd a led vízálló tápegységet?

2017. október 17. -

A fények nagyon szépek és hasznosak is, lehetővé teszik a mindennapos ügyes bajos dolgaink intézését, valamint segítenek a fantasztikus hangulat kialakításában is. Igaz ez a természetes fényekre, a napfelkeltére, a naplementére, vagy a lombkoronákon keresztül átszűrődő fény árnyék hatásokra is, de a különböző lámpatestek által kiváltott mesterséges fényekre is. Gondolj, csak az esténként megvilágított kirakatokra, vagy egy-egy ismert épület, például a Parlament díszkivilágítására is. Szóval a fények bizony gyönyörűvé varázsolják a mindennapjainkat is. Otthonunkban is szükségünk van a fényekre, ehhez azonban számos dolgot kell megtennünk, például be kell szereznünk különböző világítástechnikai eszközöket is. Szükségünk lehet akár speciális, vízálló led tápegységekre is.

60_led_3w_spot_light_eq_25w.jpg

Miért érdemes led-es világítástechnikai rendszerben gondolkodnod?

A led világítástechnikai eszközöknek számos előnye van, az egyik, hogy a működésük során jóval kevesebb energiát fogyasztanak el, mint a legtöbb helyen használt halogén égők, ami bizony jelentősen csökkenti a villanyszámládat is. Ezen kívül a led világítástechnikai eszközök bizony rengeteg különböző és persze gyönyörű színű fények kibocsátását teszik lehetővé. De a működésükhöz szükség van tápegységekre is, ha pedig a konyhába, fürdőszobába, vagy külterületre esetleg rejtett világításként szeretnél valamilyen lámpát használni, akkor muszáj vízálló tápegységet is beszerezned.

Mire figyelj, ha led vízálló tápegységet keresel?

Nagyon fontos szerepe van az alapanyagnak. Nagyon jó döntés lehet a fémházas led vízálló tápegység, Ezen kívül fontos, hogy vedd figyelembe a termék terhelhetőségét is. Jó ha tudod, hogy ezek a led vízálló tápegységek túlterhelése komoly veszélyeket okozhat, ezért érdemes a névleges teljesítmény 80-85%-áig terhelni.

Előző bejegyzésünkben a teafőző készülékekről írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr213000760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása