Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Ötletetek a tévé vásárláshoz

2017. szeptember 13. -

A kikapcsolódás fontos az éltünkben. Manapság már számos lehetőség közül válogathatunk. A mindennapos lazításban és a következő napra való feltöltődésben sokat segíthet a tv. Ma már rengeteg csatorna közül válogathatunk, így mindenki megtalálhatja az érdeklődési körének legjobban megfelelő műsort is, de ehhez mindannyiunknak szüksége van egy tv készülékre. És hogy mégis milyet vegyünk? Erre a kérdésre próbálunk meg válaszolni ebben a bejegyzésben.

teve.jpg

Néhány fontos dolog a tévé vásárlás előtt

Először is döntsd el azt, hogy hova szeretnéd tenni a tv-t. Ez a készülék méretei miatt is fontos. Általában a nappali bútorok egyik polcára, vagy egy tv állványra szokták tenni a készüléket, de akár a falra is szereltetheted, sőt vásárolhatsz - igaz nagyon drágán - ma már olyan tv készüléket is, amelyet ugyanúgy mint egy képet a falra is akaszthatsz. Szóval mindenképpen mérd fel a terepet. Ha ezzel megvagy akkor már tudod, hogy mekkora készülék fog elférni ott. A méreteknél fontos szerepe van még a kép átmérőjének is. Ha azt szeretnéd, hogy mindig magával ragadjon a látvány, akkor válaszd a lehető legnagyobb átmérőjű tv készüléket, ami elfér a kijelölt helyre. A látvány minőségét azonban befolyásolja az is, hogy milyen technológiájú tévéről van szó. LCD, LED, OLED, QANTUM tartozik a leggyakrabban használt technológiák közé.

A gyártás technológia szempontjából két fő csoportról beszélhetünk, az egyik az LCD LED, a másik pedig az OLED.

Az LCD LED készülékek olcsóbbak és akár több évtizeden keresztül is használhatóak, de nem nyújtanak olyan kellemes látványt, nem igazán élethűek a színek, mivel a folyadék kristályokat külső fényforrás világítja meg.

Az OLED technológiával készült tv készülékeken viszont fantasztikus képeket láthatsz, gyönyörűek a színek is, de ezek a készülékek drágák és viszonylag rövidebb ideig használhatóak.

A kép minőségéhez a felbontás is hozzá tartozik, a HD és a 4K típusú termékek közül választhattok, a ma kapható legnagyobb felbontásúak a 4K készülékek, de már úton van a 8k is köszönhetően a folyamatos fejlődésnek.

Ezen kívül ma már a legtöbb tv-be van beépített wifi és tartozik hozzá usb csatlakozó is, így összekapcsolhatod a számítógépeddel is.

Ha pedig 3D élményt szeretnéd élvezni, akkor a találhatsz olyan készüléket, amellyel ezt is lehet.

A legfontosabb tanács pedig az, hogy vásárlás előtt mindenképpen próbáld ki a tv-t.

Előző bejegyzésünkben a 2017-es Gamescom-ról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr1112825932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása