Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Biztonsági kulcsok másolása

2017. július 11. -

Mielőtt belemennénk a részletekbe, fontos még az elején tisztázni, hogy ebben a cikkünkben nem a hálózati biztonsági kulcsokról lesz szó, nem kerül képbe az SSID, WEP, WPA PSK és nem fogunk wi-fi jelszavakat sem ellopni a felső szomszédunk routeréről sem.

Akiket ez a téma vonzott ide, javasoljuk, hogy másfele kutakodjanak. Na jó, itt egy videó a WEP-es kulcsok beszerzéséről, de többet tényleg nem foglalkozunk a témával.

Ajtóba való biztonsági kulcs

Az értékvédelem töretlenül nagy szerepet kap a magánemberek és a vállalatok életében egyaránt. Az ingóságokra leselkedő veszély állandó, a betörők módszerei pedig a zárszerkezetekkel együtt évről évre fejlődnek. A biztonsági ajtók kulcsszerepet játszanak a betörésvédelemben, amennyiben megfelelően vannak beszerelve. Minél jobb a zár az ajtóban, annál nagyobb biztonságban tudhatjuk az ingatlan belsejében hagyott értékeinket, de egyben az ajtó zárjához tartozó kulcs szerepe is megnő, hiszen annak birtokában a védelem hatástalan a kulcsot birtokló személlyel szemben. Akármilyen drága lehet a zárszerkezet, gyorsan kinullázzuk az értékét, ha elhagyjuk a kulcsunkat.

kulcs-biztonsag.jpg

Másoltassuk le a kulcsot

Nem csak akkor lehet szükség egy újabb kulcsra, ha az előzőt elhagytuk, de akkor is, a például új taggal bővül a család (esküvő), vagy több embernek szeretnénk bejutási lehetőséget biztosítani az irodába.

A hagyományos kulcsokkal szemben a biztonsági kulcsok másolása sokkal komplexebb feladat, különböző típusokra különböző előírások vonatkoznak, ezért mindenképpen érdemes egy szakszerviz segítségét kérni, illetve betartani a kulcsok átvételekor kapott instrukciókat.

A kulcsmásoló helyek megbízhatósága – ironikusan – kulcsfontosságú. Budapestiek számára az Aranykulcs Kft. (aranykulcs.hu) egy jó választás, Budapest szívében a Victor Hugo utcában vannak, érdemes bemenni az üzletbe, és nem csak biztonsági kulcsunkkal, hanem lénygében bármilyen kulcs másolását rájuk lehet bízni.

Előző bejegyzésünkben a megfigyelő rendszerekről írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr9912656773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása