Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Hogyan hűtsd a levegőt a mobil házadban?

2017. június 29. -

Fontos, hogy megfelelően felkészüljünk a klímaszezonra, melyről született egy régebbi bejegyzésünk! Napjainkban egyre több a napsütéses órák száma, néhány héttel hosszabb ideig tart a rendkívül meleg nyár, emiatt muszáj gondoskodnunk már szinte minden ingatlanban a megfelelő hőmérsékletről. Így van ez az utóbbi időnkben hazánkban is egyre népszerűbb mobil házakkal is.

mobile_home.JPG

Hogyan oldható meg a mobilházak hűtése?

A mobil házak az ingatlanokhoz hasonlóan szigetelhetőek. Ezeket a laklásokat azonban nem csak a levegő hűtése miatt érdemes szigeteltetni, hanem a téli hideg időjárás miatt is. A szigetelő réteg ugyanis megakadályozza a levegő ki- és beáramlását is.

Hogyan szigetelhető a mobilház?

A mobil házat szigetelése egy 5 cm-es vastagságú pur hab rétegből, egy 15 cm-es nikecell, vagy kőzetgyapot rétegből valamint egy dryvit hálóból áll. Erre kerül a vakolat is. Nem szabad megfeledkezni a nyílászárókról sem. Ma már számos hőszigetelt nyílászáró közül válogathatunk.

Mit tegyél, ha a szigetelés ellenére sincs elég hűvös a mobil házadban?

Persze a mobil házakban ugyanúgy használható minden egyes elektromos felszerelés, mint bármelyik másik ingatlanban, tehát vásárolhatsz egy ventilátort is.

Ha a ventilátorral sem vagy megelégedve, akkor választhatsz a mobil házadhoz kiegészítőként egy klíma berendezést is. Ma már felszerelik ezeket a készülékeket is a mobil házakra. A klíma berendezésekkel pedig ugyanúgy hűtheted a mobilházadban a levegő hőmérsékletét, mint bármelyik egyéb ingatlanban. A készülékek használatára, a tisztításra és a karban tartására is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, így mindig biztonságosan használhatod a klíma berendezésedet is. Választhatod az ingatlanokban is kipróbált és jól bevált készülékeket, de a legújabb trendeknek megfelelő hordozható mobil klímát is. Ezekkel a készülékekkel bármikor pontosan meghatározhatod azt, hogy hány fokos legyen a hőmérséklet a szobádban.

Előző bejegyzésünkben az elektromos konvektorokról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr9612627163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása