Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Az Infrapanelek működése

2017. április 19. -

Miért fűtsünk infrapanellel?

Az infrapanel szükségességét Önnek kell eldöntenie, de működéséről még ejtettünk szót. Magyarországon október közepétől, április közepéig szükség van az ingatlanok fűtésére. Számos lehetőség közül válogathatunk. Fűthetünk gázzal üzemelő berendezésekkel, elektromos radiátorral, de használhatjuk az infrapanelt is.

elektrmos_futes.jpg

Hogyan? Infrapanel?

Igen, az infrapanel az egyetlen olyan fűtőtest, amely a Naphoz hasonló hőérzetet biztosít. Kis túlzással mondhatjuk azt is, hogy a hő kisugárzása ugyanolyan, mint a Napé, aminek persze számos előnye is van. Ha infrapanellel fűfünk, akkor megtapasztalhatjuk azokat a jótékony élettani hatásokat, amelyeket a Nap sugárzása okoz. Például a közérzetünk is jobbá válhat tőle.

Hogyan működik az infrapanel?

Az infrapanelek az elektromos árammal működő fűtőtestek közé tartoznak. Ezért kiépíthetőek akár olyan hétvégi házakban is, ahol nincs lehetőség gázzal működő fűtőberendezések használatára. Igaz, hogy a jelenleg legtöbb helyen használt gázzal üzemelő fűtőberendezések olcsóbban fenntarthatóak, mint az infapanelek, de lehetőség van az infrafűtőtestek működéséhez szükséges elektromos áram egy részének alternatív módon történő előállítására is. Ha kiépíted a napelem rendszert a házadra, akkor jelentős mértékben csökkentheted, az infrafűtés költségeit is. Ezen kívül az infrapanelek kiegészítő fűtőberendezésként például a gázkonvektorral együtt is használhatóak.

A működés szempontjából, melyik a legjobb infrapanel?

Az infrapaneleknek számos típusa van, de elmondhatjuk, hogy mindegyik kiválóan működik. Választhatod az álmenyezetre építhető panelt, vagy az infra konvektort is. Sőt ma már vannak speciális úgynevezett mobil infrapanelek is, amelyek kiépítés nélkül is működnek. Tehát a kocsidba is szállíthatod a lakásban pedig akár egyik szobából a másikba átviheted, hiszen ez a fűtőtest mindenhol működni fog.

Előző bejegyzésünkben a szennyezettvíz szivattyúkról írtunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr7612435939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása