Érdekességek, újdonságok az elektronika iránt érdeklődőknek

ElektroGuru - Az elektronika blog

Kompresszor vásárlás okosan

2017. február 27. -

Kisebb, nagyobb szerszámok mindannyiunk otthonában vannak. Ha körül nézel biztosan te is meglátsz egy csavarhúzót, vagy kalapácsot. Ha kertes házban laksz, ahol műhely is van akkor pedig nagyobb gépek, sarokcsiszoló, vagy esztergapad is lehet, hiszen a mindennapok során szükségünk van ezekre a szerszámokra is. Persze a legtöbb szerszámot termelő, szolgáltató szektorban használják. Ezekben az ágazatokban a precíz munkavégzésnél a légtechnikai szerszámok is nélkülözhetetlen szerepet töltenek be. Ma már ezért is használnak egyre többen valamilyen kompresszort.

compressor.jpg

Miért jut ilyen fontos szerep pont a kompresszornak?

A kompresszort számos célra lehet felhasználni. Otthon például nem kell pumpálnod, hiszen a sűrített levegőt ezzel a géppel kényelmesen és gyorsan a biciklid, vagy a kocsid gumijába juttathatod, de ha a festeni akarsz, akkor is használhatod a kompresszort, hiszen a felületet le is tisztíthatod, és át is festheted ezzel a géppel. Sőt ha egyedül javítod meg a kocsidat, akkor a csavarok ki és behajtásában is kiváló lehet.

Mire figyelj, ha kompresszort akarsz vásárolni?

Minden esetben fontos szerepe van az alapanyagnak. A legjobb termékek acél alapanyagból készülnek. A biztonságos és precíz munkavégzéshez azonban szükséged lesz még a kiegészítő termékekre is. Ezért fontos, hogy kizárólag a gyártó által ajánlott tömlőt, dobot és nyomáscsökkentőt válaszd. Így tudod biztosítani a tökéletes csatlakoztatást. Vedd figyelembe még a légtartály nagyságát és a kompresszor teljesítményét is. Az otthoni használathoz, elég egy kisebb 3 maximum 5 bár nyomású kompresszor. A légtartályok közül pedig érdemes a 30-50 literesek közül válogatni. Ezen kívül pedig a testi épségedre is gondolj, a kompresszorok ugyanis általában nagyon hangosan üzemelnek, de már vannak zajcsillapítóval felszerelt termékek is.

Előző bejegyzésünkben a megfelelő felkészülésről írtunk a klímaszezonra!

A bejegyzés trackback címe:

https://elektroguru.blog.hu/api/trackback/id/tr912298683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása